Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #30604800

    törölt tag

    válasz Synthwave #10 üzenetére

    Sokan-sok helyen bebizonyították már, hogy 0 haszna van a nagy kábeleltakarásnak.
    Üvegházban ok hogy jól nézhet ki, de hűtésileg mindegy, a levegő tud kanyarodni :)

  • fatpingvin

    őstag

    válasz Synthwave #10 üzenetére

    ez egy vélemény, amivel nem akarok vitatkozni. praktikus haszna viszont approx. zérus, cserébe ha valamit cserélni kell ahhoz esélyesen csak típusazonos alkatrész lesz jó. tudom, OEM, de szempont.

    arról meg vitatkozhatnánk, hogy jó-e az az irány hogy a funkcionalitást az "esztétika" alá rendeljük, de ahogy az RGB-s elmebaj kapcsán is már láttuk, eléggé parttalan vita volna.

    a levegő, meg ahogy felettem is írták, nem kötöttpályás dolog, egy ilyen felépítésű buildben két dolog számít: az átmenő térfogatáram, amit ugyebár áramlástani alapismeretekkel belátható hogy ilyen áramlási sebesség mellett gyakorlatilag az se befolyásol érdemben ha a gépházba bedobsz pár pingponglabdákkal töltött krumplihálót, csak a belső légtérfogatot csökkented vele.
    a másik a tényleges fázishatárokon történő hőátadás hatékonysága, azaz hogy a hűtőrendszer lamellái milyen hatékonysággal tudják átadni a hőt a levegőnek. ez viszont már a hűtőnek a saját, "belső" kialakításán múlik, ha nem zárt rendszerben van (és ugyebár nem abban van mert az átfújó ventik cserélik a belső térben a levegőt) onnantól majdhogynem édesmindegy hogy mi van körülötte.

    lehet hogy valamikor csinálok erre egy kísérletet, talán meggyőzőbb mint a műszaki evidenciák...

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák