Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Thronks.90

    tag

    válasz Alteran-IT #7 üzenetére

    Sajnos tévedsz " Igazából ma már egy IQ teszt is elég lenne ahhoz, hogy a kormány 90%-át kiszelektáljuk, csak sajnos még ennyit sem sikerül a kritériumok közé beiktatni." ezzel kapcsolatban. Ennyire intelligens emberekből álló kormányunk nagyon rég volt. Gyakorlatilag minden legális, amit tesznek, mert meghoznak egy törvényt, ami nekik tetszik, és kész is a szabadrablás. Szó szerint. Személy szerint a komplett parlamentet cserélném Balról- Jobbra, a takarítótól a házelnökig úgy, hogy 1990 előtt született nem léphet be, akinek van volt pártkáder/ III/III- as, vagy tisztviselő, vagy bármi más állami intézményhez kapcsolódó felmenője/rokona, szintén nem léphet be. Minden tárcához az adott szakmabeli diploma, és még így is szigorúan szakmai alapon válogatva. A politikusi ígérgetés is fontos része kéne legyen a választások utáni iránynak, hogy mennyit hazudnak. 10 pontot ígérhetnek, amennyi nem teljesül, annyi év böri ;] . Ötlet lenne, de sajnos a nép elég jelentős részének kuss van/volt/lesz, és nem is minket fognak kérdezni ezekben az ügyekben. Ilyen radikális változások eléréséhez nagyjából a Mussolini vagy Ceaușescu féle "kormányváltás" sajnos az egyetlen út.

    Na és szépen le is írtam egy utópiát, ami sajnos ugyanolyan szar lenne előbb- utóbb mint ez.
    Viszont ez jutott eszembe miközben gépeltem, szerintem ide illik: ;]
    [Link]

    [ Szerkesztve ]

    https://www.twitch.tv/thronks_

  • Thronks.90

    tag

    válasz Alteran-IT #13 üzenetére

    Igazad van, az intelligenciát a nép manipulálására, és a helyzet felismerésére, kihasználására értettem. (remélem érthetően fogalmazok) Lehet valaki tök ostoba az élet dolgaihoz, ellenben szakmailag ott van a szeren. Példa erre a kedves nejem :). Ez működik fordítva is nyilván, ahogy Te mondod. Félre ne érts, rühellem ami itt folyik, de azért azt nem mondanám hogy teljesen ostobák mind. Diploma témával 100%- ig egyetértek, nekem sincs, és itt nem is lesz. Kis történet : Mérnök úr jön, segít kalibralni egy gépet. Mondom neki, rakja össze a gémet hozzá, el megyek addig nyomok egy kávét. Mire mentem vissza, két csavart ferdén halytott bele (12x1.5). Mondom neki, vágjon bele menetet. Nekem kellett megtanítanom menetet vágni a mérnököt, aki kétszer annyit keres, és gépész a szakterülete. Vicc az oktatás. Lényeg a lényeg, egyetértünk, csak más megfogalmazásban írtuk le nagyjából ugyanazt.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.twitch.tv/thronks_

  • UnA

    Korrektor

    válasz Alteran-IT #13 üzenetére

    Azt megértem, ha nem szimpatikus egy politikai csoport (bármelyik), de azzal, hogy hülyéknek tartod őket, pontosan nekik kedvezel, és megint győzni fognak. Azt már a régiek is tudták, hogy nincs nagyobb veszély egy csatában, mint alábecsülni az ellenség erejét.

    Persze látom, hogy az egyfajta elégedettséget ad neked, ha kijelentheted, mennyivel okosabb vagy, mint egy zsák fideszes, de ez nem segít semmin...

Új hozzászólás Aktív témák