Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sumi

    aktív tag

    válasz Sumi #14 üzenetére

    Itt az utolsó gondolatban hülyeséget írtam, úgyhogy javítanám: Szóval igen, természetesen élettani szempontból a gamma sugárzás is veszélyes, de emellett az alfa sugárzás is az (ha kapcsolatba kerül a szövettel (belülről - tehát ha mondjuk lenyelsz egy porszemet ami sugárzó), átlagosan 20x nagyobb a roncsolóhatása, mint a gammának). Amennyiben kívülről (bőrön át) érkezik a sugárzás, akkor valóban a gamma a legroncsolóbb. Node lényeg a lényeg, hogy egy átlagembernek semmi félnivalója sincsen attól, hogy az utcán ionizáló sugárzás bármely formájával is találkozna (túl a természetes háttérsugárzáson, ami dózist mindenki elszenved és nem lehet ellenne semmit sem tenni, valamint normális is, valamint az amúgy is a testben lévő atomok egy részének radioaktív bomlása miatt elszenvedett dózisa okán - szintén normális, és mindig is így volt, 20M éve is, mégis túlélte a faj). Aki pedig "olyan" helyre megy (RTG gép közelébe, Fukusima, Csernobil kárelhárítás, stb..) azoknak úgyis lesz KÖTELEZŐEN normális sugárzásmérőjük, és nem a smartphonejukkal fognak szarakodni. Tehát a kérdésem továbbra is áll: mi haszna?

  • Reggie0

    félisten

    válasz Sumi #16 üzenetére

    Mondjuk azert japanban ez erdekes kerdes lehet. Bar ellenorzik a lehalaszott halakat, de egy szures sem 100%-os, ugyhogy elkepzelheto, hogy egyesek sajat maguk is meg szeretnenek gyozodni valamilyen szinten. Ha egy ilyen app, ha korlatozottan is, de mukodokepes, akkor az emberek megnyugtatasara alkalmas lehet. De ehhez a szoftvernek a teves pozitiv eredmenyeit jelentosen csokkenteni kell, akar a teves negativ eredmenyek novekedese aran is.

  • Trebron09

    őstag

    válasz Sumi #16 üzenetére

    RTG gép mellett dolgozok és nincs ilyen kütyünk.. minek az.. ;]

    - Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -

  • Kasya

    nagyúr

    válasz Sumi #16 üzenetére

    Azert csatlakoznek Treborn09-hez, mert szinten sajat tapasztalat, hogy sok helyen nem foglalkoznak olyan szinten a "biztonsagggal", mint ahogy azt az ember elvarna (legyen az itthon vagy mashol az EU-ban). Ennek tobb oka is lehet, ebbe nem mennek bele, mert igen off. Az alkalmazottnak esetleg draga lehet a vedekezes, a ceg meg mondvan hogy nincs gond, nem foglalkozik vele.

    A cikkbol nem derul ki, a forrasban meg nem talaltam meg pontosan, hogy mikori a kutatasi eredmeny. Ha vercukrot merne, akkor meg az lenne a gond, hogy nem mer vorosvertesteket? Ezert is kellene meg idot forditani ra es kihozni belole a maximumot es a lehetosegeket tovabb gondolni.

    Nekem eszembe se jutott, hogy egy ilyen programot az utca emberenek kellene letolteni (itthon, vagy EU-ban). De innovativnak tartom, mert nem sok ember valositott meg ilyen programot es egy ujabb loket lehet az ujabb otletek szuletesere a jovoben, melyek nem megszokottak a mobilok vilagaban es egy teljesen uj funkciot/felhasznalast jelenthet. Hasznosnak is tartom, mert valljuk be, ha mukodik, nem haszontalan. Fuggetlenul attol, hogy meg mit merhetne, jobb mint a semmi. Lehetnek tevekenysegek, ahol jol johet. Ezt viszont nem az en dolgom kitalalni. Gondolom a publikacioban szerepel. Akarhogy is, en latok benne fantaziat. :)

  • Sanya

    nagyúr

    válasz Sumi #14 üzenetére

    mondjuk I-131 terápia után mikor mehetsz a gyermeked közelébe tartósan.
    vagy Y-90 Zevalin után.
    vagy Ho-166 ízületi terápia után. Vagy Sm-153 multibone után mikor mehetsz az unokák közelébe, ami lehet az utolsó alkalom, hogy láthatod.
    vagy Lu-177-DOTATOC után mikor mehetsz tartósan emberek közelébe.

    csupa felesleges baromság.

    [ Szerkesztve ]

    A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

Új hozzászólás Aktív témák