Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz Feketelaszlo #12 üzenetére

    "Ha valamiben Kelet-Európa kimutathatóan felzárkózott nyugathoz, az pont a mentális egészség, ami mérhető az öngyilkosságok, válások és más társadalmi tünetek nagymértékű visszaesésében."

    Szerintem meg a statisztika sokszor gyökeresen eltér a valóságtól és jótékonyan elfedi a lényeget is. Ebben az esetben is ezt érzem. Kevesebb az öngyilkosság és a válás? Kevesebb a házasság is és fogyatkozik a népesség is, tehát nyilván ha csak a statisztikát nézed, akkor persze, hogy csökkenni fog. No meg az is kérdés ugye, hogy mi kerül be a statisztikába. Ez szerintem ugyanolyan félrevezető, mint az átlagbérről az inflációról vagy épp a bűncselekmények számáról és egyebekről szóló statisztikák. Bármilyen eredményt ki lehet hozni csak attól függ, hogy mit számolok bele vagy mit nem.

    47 éves vagyok és egyáltalán nem látom, hogy a mentális egészsége az országnak jobb lenne vagy javuló tendenciát mutatna, sőt én pont az ellenkezőjét tapasztalom minden szinten és nem csak a médiában meg a kommentmezőkben, hanem a boltban, az utakon, az iskolában meg úgy bármerre, ahol csak járok. Az ismerősök, barátok körében ha éppen erről esik szó valahogy mindig ugyanez a megélés.

    "de arról azért jól tudjuk, hogy az a mosoly nagyon sokszor erőltetett és azok az érzelmek színleltek"

    Igen, ez egy alapvető emberi / társadalmi sajátosság, mi ezt különösen jól ismerjük, hisz magunk is régóta gyakoroljuk.

    "A máltai lányok pl. biztos szentül hiszik ezt a magyarok irigyek és kicsinyesek mantrát, de engem valahogy nem győzött meg az okfejtés."

    Noha nem vagyok máltai lány, de én is pont ezt gondolom. :)

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák