Új hozzászólás Aktív témák

  • Kovács84

    aktív tag

    válasz #16820480 #46 üzenetére

    sheratan: Egyik részről igazad van a másik nem annyira igaz. Valóban nem von le semmit a használati értékéből ha karcos a fedlap, viszont majd ha el szeretnéd adni (mert egy kis vérfrissítést szeretnél) akkor majd más lesz a nézőpont, hidd el, hogy sokan nem szeretnének karcos fedlapú gépet. A példát egyébként csak azért hoztam, hogy észrevegyük, hogy pl. a Thinkpad és pár másik típusnál az egyes alkotóelemeket egyenként is lehet cserélni, az Asusnál ezt a fedlapot csak egyben cserélik (a belső részekkel együtt) ezért drágább.
    Hidd el nem felejtem a port dolgokat sőt szemmel is tartom vásárlásnál viszont, viszont teljesen egyéni, hogy ki mit szeret és használ a gépén. Nekem pl elsőragú az ergonómia, teljesítmény, akkuidő, a teljesítmény elhanyagolható. Linuxot használok (ha nem így lenne minden bizonnyal idegesítene az optikai meghajtó hiánya), így nincs szükségem driver cd-re és gyakori Windows javítgatásokra, esetleges újratelepítgetésre. Visszatérve az optikai meghajtó meglétére vagy meg nem létére, ha megnézünk egy 12"-os gépet amiben van Cd-rom, akkor az valaminek a rovására ment, többnyire szerintem a hűtés sínyli meg. Most, hogy bejöttek a 8 Gigás pendriveok, szerintem lassan nem igazán fogom használni az optikai meghajtót, hiszen lehet USB-ról Bootolni és a biztonságni mentéseket is meg lehet vele oldani. Azt amit kiemelten használok azok a következő gépemen is rajta lesznek (VGA kimenet, USB).
    Én azért több szemszögből szoktam nézni a dolgokat, ezt próbáltam érzékeltetni az F5-ös példával. Viszont nem tudom, hogy figyelitek-e, de a consumer kategóriában nem lehet (vagy csak nagy üggyel bajjal) matt kijelzőjű gépet venni. Én elég sok időt töltök a noti előtt, de a fényes kijelzőtől kirázz a hideg, 4 óránál nem tudok többet dolgozni rajta.

    dekoninck: Thinkpad árai és néhány BC gép valóban elkeserítő áron kerül Magyarországon forgalomba, ha továbbra is az X61-el példálózok, akkor az USÁban 175 000! Ft-ból megvan (az az ár itthon egy normálisabb consumer gépre elég), itthon csaknem 3x szoros áron kerül forgalomba, és ez nagyon sok típusra igaz (aki teheti vásároljon kinnt). Gyakorlatilag amit sokan istenítenek és használnak, úgy mint a Dell, IBM, Sony, az államokban lényegesen olcsóbban kerülnek a polcokra, és akkor még nem is beszéltünk az ottani átlagjövedelemről.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák