Új hozzászólás Aktív témák

  • John Fowler

    tag

    Ezt a vezeték nélküli mániát én sem értem teljesen. Kissé mesterségesen generált dolog ez.

    Remekül mutatja, hogy pont olyan cuccokkal demóznak aminek kb semmi értelme: televízió, telefontöltő. A TV általában fix helyen van, nem egy nagy művészet mögérejteni egy konnektort, házépítésnél is jól tervezhető a TV helye, stb. A telefontöltő megint egy baromság; normális telefont nem kell sűrűn tölteni, olyankor meg nem igaz, hogy a tulaj nem marad fixen 2-3 órát egy helyen (TV-zik, alszik, netezik, stb) Villanyautót tölteni is marhaság szvsz; sőt eleve bármit tölteni hülyeség, amennyiben a "levegőből" eleve megtápolhatja magát.

    A vezetéknélküli háztartási energiatovábbításnak én 2 esetben látom értelmét:
    - ha egy kisfogyasztó állandóan a lakásban vagy a környékén van, és valóban értelmetlen konnektorba dugni: ezek manapság akksival vannak ellátva, pl faliórák, távirányítók, cordless telefonok (nem mobilok), digitális képkeretek, szobatermosztátok, elektromos légfrissítők, borotvák, fogkefék, miegymás. Ezeknél az elemeket meg lehetne spórolni.
    - a másik, ha egy fogyasztó használatakor kifejezetten zavaró a kábel (vagy legalábbis könnyítene ha nem volna): ez tipikusan a porszívó, fűnyíró, szobaventilátor, esetleg hajszárító.

    A harmadik, egyelőre nemlétező csoport pedig lehetne azon potenciális elektromos ketyerék halmaza ami eddig azért nem létezett, mert mondjuk akksiról meghajtva túl nagy és nehéz, konnektorról meg túlságosan helyhez kötött volna. Hirtelen csak egy vad ötletem volna: elektromos wireless derékmelegítő (+masszázsfunció :DDD).

    Ipari felhasználáson lehetne még filózni, de ott általában épp a gazdaságosság a fő szempontok egyike, amibe a jelen 55%-os veszteség nem fér bele. Tényleg, ez a veszteség milyen formában jelentkezik? Hő?

    ''A kocsmáros ért ehez, mert itt már öltek orvost is -régi étterem'' Rejtő: Piszkos Fred, a kapitány

Új hozzászólás Aktív témák