Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dave™

    nagyúr

    válasz liksoft #157 üzenetére

    Azt azért tegyük hozzá ehhez a közbeszerzési mizériához, hogy pl. az oktatásban fellelhető gépeket jellemzően alap számítógéphasználat, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbáziskezelés és bemutatókészítés funkciókra használják (ezeket oktatják), és ehhez bőven elég egy tök ingyenes linux disztibúció. Mindössze olyan rendszergazdákat kell alkalmazni, akik képesek ellátni a menedzselést, és nem lesz itt probléma. 200000 gép van az oktatásban, ha mindegyikre töredék ms licencdíjat számolok, akkor is marha sokra jön ki, ezen lehetne spórolni. Nem utolsó sorban a diákok megtanulnának gondolkodni is, és látnának valami újat és hasznosat is. Meg nem lennének járulékos szoftverköltségek mint pl. antivirus...

  • bambano

    titán

    válasz liksoft #157 üzenetére

    Ne mondd már, hogy c-t vagy pascalt, szövegszerkesztést, táblázatkezelést, internetezést csak ms windowson lehet tanulni meg tanítani. Nem elég, hogy kormánytámogatással újratermeljük a monopolipar felhasználóit, de még jól ki is tömjük Bill zsebét csentóval... Azért ez annyira büdös... Az oracle tudja ingyen adni a dolgait, ha újabb felhasználói réteg kitermelésére van lehetőség, az ms meg nem?

    Lehet, hogy pár információs rendszer lecserélése nagy munka. De 3200 iskolában pár tízezer/százezer oktatásra használt pc-n szemrebbenés nélkül lehetne windows helyett bármi más.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák