Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Daneey

    tag

    válasz rii #259 üzenetére

    csak választhatnád melyik böngésző telepítője töltődjön le ....
    Komolyan gondolod, hogy egy profitorientált cég más "márkájú" (tehát a sajátjától eltérő) böngészőt fog integrálni a telepítőmédiumokba?

  • cucka

    addikt

    válasz rii #259 üzenetére

    sajnos azt nem látod át teljesen, hogy a win és a linux alapvetően eltérő szoftver ilyen tekintetből és a linuxos filozófiát próbálod ráerőltetni a win-re.

    egy disztró ugye csomagokból áll, amelyeknek a disztró készítője csak töredékét készítette. ha felrakok egy ubuntut, akkor az kis túlzással nem több, mint 3rd party csomagok összeválogatva, a csomagokban lévő szoftvereket pedig ezerféle különböző társaság/alapítvány/egyéni fejlesztő készítette. na ilyen filozófiánál teljesen természetes, hogy mindent mindenre le lehet cserélni, finomhangolni, satöbbi, és természetesen a linux felépítése (csomagok, komponensek egyértelmű különválása) is támogatja ezt a hozzáállást.
    a windows az egy cég terméke, egy darab szoftver, amelyiknek sok részegysége van, de más felépítésű, mint a linux. ez azt jelenti, hogy pl. sokminden amit a képernyőn látsz (pl. a help), azt az explorer jeleníti meg, ennélfogva azt nem nagyon lehet kivenni a szoftverből. hogy miért így oldotta meg ezt a kérdést a microsoft, azt nem tudom és végül is teljesen mindegy, mert ez az ő döntésük.
    értelemszerűen mindkét általam leírt megoldásnak vannak előnyei és hátrányai (modularitás vs. egységes platform).

    ami szerintem is gusztustalan dolog, hogy az ms különféle eszközökkel próbál hatni az oem gyártókra, hogy ne változtassák meg az alapértelmezett böngészőt. ez az, amit szankcionálni kell és nem azt, hogy most akkor le lehet-e törölni valóban a gépről vagy sem, vagy hogy a dobozos win-ben miért csak egy böngésző van. valljuk be, ha berakod pl. a firefox-ot alapértelmezett böngészőnek és eltünteted az explorer ikonokat/hivatkozásokat, akkor felhasználói szemszögből nézve sikeresen lecserélted/eltűntetted az explorert, attól függetlenül, hogy a gépen még ott figyel néhány komponense.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák