Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz tgabi333 #110 üzenetére

    A kedves megrendelő legtöbbször annyira sík, hogy azt sem tudja mit akar és az a rosszabbik eset amikor tudja
    a legjobb megrendelő az, aki nem tudja, hogy mit akar és rádbízza. a legrosszabb, aki kitalál valami totál baromságot és hiába mondod neki, hogy az úgy szar lesz..
    egyébként webfejlesztőként szívok én is eleget az explorerrel, főleg a 6ossal. nem tudom, miért nem lehet kulturáltan megoldani, hogy működjön a 7es mellett.

    hogy egy kicsit ontopik legyek:
    tényleg ennyire fontos, hogy egy olyan kis cég, mint az opera bepereli a microsoftot? most akkor perelhetnének a szövegszerkesztők, levelező szoftverek és tűzfalak gyártói is, mert ugye ezekből is van valamilyen beépített program a windowsban. egyáltalán, miért annyira fontos egyeseknek közületek, hogy eltávolítható legyen az explorer? ott van, ha nem tetszik, használj mást oszt csókolom, ugyanez igaz bármelyik windows-hoz hozzácsomagolt programra. nem kell ennek olyan nagy feneket keríteni.

    [ Szerkesztve ]

  • cucka

    addikt

    válasz 30z.Samu #124 üzenetére

    a real networks nevű vállalat (tudod a real player nevű okádék, bűncselekmény besorolású szoftver gyártója) verte a nyálát, ezért kijött az N betűvel jelölt mediaplayer nélkül win, ami természeteesn elsöprő sikert aratott..

    [ Szerkesztve ]

  • cucka

    addikt

    válasz dabadab #128 üzenetére

    Egyebkent a Realen kivul ott volt a Sun is
    ott ha jól emlékszem, a java támogatáson ment a vita, nem pedig a media playerem.

    baromira nem szamit, hogy a panaszkodok kicsodak
    nekem azért bántja az igazságérzetemet. nem tudom, találkoztál-e annak idejék a realplayer-el, röviden egy médialejátszónak álcázott spyware/adware volt. ezt érdemes elolvasni ezügyben.

    A Win N eseteben a sikert valoszinuleg az is hatraltatta, hogy a MS hosszu eveken keresztul nem volt hajlando a buntetes legjelentosebb tetelet (az API-k dokumentalasat) elvegezni, ennek hianyaban meg tenyleg nehez lecserelni a WMP-t.
    miért is annyira nehéz lecserélni? alapértelmezett médialejátszónak be lehet állítani, böngészőbe integrálás megy, context menüket le lehet cserélni. mire kellett volna a dokumentáció?

  • cucka

    addikt

    válasz bambano #168 üzenetére

    szerintem távolról sem ez a probléma. ha így van felépítve a rendszer. legyen ott a win részeként az explorer, kit érdekel? ja, hogy akkor elfoglal még fölösleges akárhány megát? ha ez ennyire hatalmas érvágás, akkor még mindig ott van a buherálás-barát linux, ahol mindent magad állíthatsz.
    normális embereknél a számítógép és az operációs rendszer is egy eszköz, amit valamire használni szeretne. a lényeges kérdés az szokott lenni, hogy az eszköz alkalmas-e a feladat elvégzésére, ehhez pedig baromira nincs köze annak, hogy most azt az xml parsoló könyvtárat hova és hogyan rakták bele az oprendszerbe.
    egyébként kicsit hasonlít ez a nézőpont mondjuk az ubuntunál tapasztalthoz, ahol arra hegyezik a cerkájukat, hogy az mp3 kódolás licensze milyen és mennyire illeszthető bele az ő korcs ideológiájukba. a normális ember meg magasról belesz*rik, ő csak zenét szeretne hallgatni, de alapesetben nem tud.

    ami viszont tényleg gyökérség és igazságtalan, hogy az oem-eket visszatartották attól, hogy más alapértelmezett böngésző legyen a win-es gépen, pedig ugye a lehetőség adott lenne. na ezen kéne felháborodni, nem a win komponenseinek az egymáshoz fűződő viszonyán.

    [ Szerkesztve ]

  • cucka

    addikt

    válasz Dave™ #183 üzenetére

    Tényleg marha bonyolult egyet kattintani a letöltéséhez, amit automatikusan feldob...
    ezek szerint az új ubuntukban már találtak rá kulturált megoldást. a 6.06-ban még config file-okat kelett túrni hozzá.

    Ezeket a kodekeket letölti a windows media player magától? Hát nem.
    hát igen, ez totálisan elcseszett benne. ha nincs kodek, akkor kiírja ugyan, hogy kapcsolódik a kodek szerverhez, de szerintem azon a szerveren egyetlen kodek sincs. komolyan, sok év alatt egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy talált volna kodeket ilyen esetben.

    Akkor melyik a kényelmesebb? Két kattintással minden kodek (és ettől nem omlik össze a rendszer, mint bizonyos kodek-packektől win alatt), vagy manuálisan keresgélni?
    gondolom számodra is nyilvánvaló, hogy a microsoft ha akarna sem tudna olyan ingyenes szoftver letöltési rendszert belerakni a windows-ba, mint amit linuxokon látunk. (vagyis pár kattintással netről lehúzod a csomó nyílt forrású cuccot).

  • cucka

    addikt

    válasz Dave™ #186 üzenetére

    Bocsánat, nem tudtam hogy régebbi verzión nevelkedtél. Most duplakatt mp3-ra, és ha nincs kodek feldobja a kérdést, hogy letöltheti-e?
    az túlzás, hogy nevelkedtem. kipróbáltam, hátha jobban beválik, mint a vista, de nem jött be. nem volt rá rendes yahoo messenger kliens, dc kliens, ezen kívül sokszor egyszerű feladatok megoldását is úgy kellett kezdjem, hogy túrom a fórumokat, így tele lett vele a tököm és letöröltem. nem azt mondom, hogy rossz rendszer, vannak benne igen kellemes dolgok és hát biztos van akinek bejön, az használja egészséggel.

  • cucka

    addikt

    válasz rii #243 üzenetére

    tényleg komoly, gyakorlatilag alkalmazható megoldásnak találod, hogy a windows telepítőben ott figyeljen pl. a firefox meg az opera? :))

    egyébként tényleg nem értem, mi jó származna abból, hogy törölhető az internet explorer. az ms úgy írta meg a windowst, hogy nem törölhető, csak az ikonjai tüntethetőek el, illetve lehetőséget ad, hogy bármi mást használj helyette. ennek vannak előnyei és hátrányai. az előny az egységes platform, a hátrány, hogy az explorer file-jai mindenképp elfoglalnak x mega szabad helyet a vinyón.
    akit ez a hátrány ennyire mélyen érint, annak ott a lehetősége mást használni. a normális felhasználó, aki mindenféle filozofikus fejtegetés helyett használni szeretné a gépét, az pont nem ilyen.

  • cucka

    addikt

    válasz rii #259 üzenetére

    sajnos azt nem látod át teljesen, hogy a win és a linux alapvetően eltérő szoftver ilyen tekintetből és a linuxos filozófiát próbálod ráerőltetni a win-re.

    egy disztró ugye csomagokból áll, amelyeknek a disztró készítője csak töredékét készítette. ha felrakok egy ubuntut, akkor az kis túlzással nem több, mint 3rd party csomagok összeválogatva, a csomagokban lévő szoftvereket pedig ezerféle különböző társaság/alapítvány/egyéni fejlesztő készítette. na ilyen filozófiánál teljesen természetes, hogy mindent mindenre le lehet cserélni, finomhangolni, satöbbi, és természetesen a linux felépítése (csomagok, komponensek egyértelmű különválása) is támogatja ezt a hozzáállást.
    a windows az egy cég terméke, egy darab szoftver, amelyiknek sok részegysége van, de más felépítésű, mint a linux. ez azt jelenti, hogy pl. sokminden amit a képernyőn látsz (pl. a help), azt az explorer jeleníti meg, ennélfogva azt nem nagyon lehet kivenni a szoftverből. hogy miért így oldotta meg ezt a kérdést a microsoft, azt nem tudom és végül is teljesen mindegy, mert ez az ő döntésük.
    értelemszerűen mindkét általam leírt megoldásnak vannak előnyei és hátrányai (modularitás vs. egységes platform).

    ami szerintem is gusztustalan dolog, hogy az ms különféle eszközökkel próbál hatni az oem gyártókra, hogy ne változtassák meg az alapértelmezett böngészőt. ez az, amit szankcionálni kell és nem azt, hogy most akkor le lehet-e törölni valóban a gépről vagy sem, vagy hogy a dobozos win-ben miért csak egy böngésző van. valljuk be, ha berakod pl. a firefox-ot alapértelmezett böngészőnek és eltünteted az explorer ikonokat/hivatkozásokat, akkor felhasználói szemszögből nézve sikeresen lecserélted/eltűntetted az explorert, attól függetlenül, hogy a gépen még ott figyel néhány komponense.

    [ Szerkesztve ]

  • cucka

    addikt

    válasz Daneey #260 üzenetére

    csúnya világ lenne ez, ha jogi úton kötelezhetnék egy szoftver gyártóját bármilyen 3rd party alkalmazás használatára/integrálására, vagy akár arra, hogy kivegyen valamilyen részegységet a szoftveréből.
    amire (jogosan) kötelezhetik, hogy ne akadályozza a piaci versenyt. a media player nélküli win-nek is ez lett volna a célja - lehetőséget adni az oem gyártóknak, hogy más médialejátszót csomagoljon az operációs rendszerbe. más kérdés, hogy ehhez teljesen fölösleges volt új verzió kiadására kötelezni az ms-t, meg lehetett volna oldani másképp is.

    és ugye mindenki tudja, hogy a media player nélküli windows pusztán a jog szülötte, egyáltalán semmilyen piaci igény nincs mögötte.

    [ Szerkesztve ]

  • cucka

    addikt

    válasz Daneey #268 üzenetére

    szerintem az egész alapja, hogy a felhasználók is tojnak rá. a windows nem csak azért van szinte monopolhelyzetben (és valószínüleg az is marad évekig), mert igyekezett "magához láncolni" a felhasználókat, hanem azért is, mert a felhasználók nem akarják a váltást.
    szerintem a microsoftnál is tudják, hogy ezt a kvázi monopolhelyzetet úgy tudják fenntartani, hogy a termékük van elég jó ahhoz, hogy a felhasználók túlnyomó többsége egyszerűen ne is akarjon váltani. valljuk be, a windows nem egy szar termék. vannak hibái, hiányosságai, és minden bizonnyal sokkal jobb lenne, ha piaci versenyhelyzetben lenne, de még így is elég jó ahhoz, hogy az embertömegek ne kezdjenek el azon gondolkozni, hogy mire kéne lecserélni.

    [ Szerkesztve ]

  • cucka

    addikt

    válasz Belba #361 üzenetére

    na és akkor mi derül ki ezekből? az égvilágon semmi.

    a word-ből történő html mentéssel pedig hadd mondja két dolgot
    - ezt a normális ember nem arra használja, hogy weboldalt szerkesszen benne, hanem amikor egy word-ben megírt dokumentumot szeretne egyszerűen publikálni a neten, anélkül hogy újra kelljen szerkeszteni.
    - ott kerül a szar a palacsintába, hogy a word szándékosan olyan html-t gyárt, ami jó eséllyel nem fog rendesen megjelenni minden böngészőben, egyedül ie alatt lesz korrekt. na ez a gerinctelenség. és ne mondja senki, hogy olyan nehéz lenne megoldani, hogy jó legyen, mert a word által generált html olyan, mint ha külön team foglalkozott volna azzal, hogy minél hányadékabb legyen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák