Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FTeR

    addikt

    válasz bambano #375 üzenetére

    webfejlesztő platformot hasonlítottam a webfejlesztő platformhoz. ez egy normális összehasonlítási alap.
    az, h a skacok php5-nél gondoltak először komolyan az OO-ra, és 6-osnál kezdtek igazán rá gyúrni, az csak azt jelzi, h mennyire le vannak maradva. vagyis ebből a szempontból is tökéletes a példára.
    az asp nem a C#-tól az ami, hanem az asp részétől, ami már akkor is megvolt, amikor a .net még sehol sem volt. egészen 3 generációt sikerült megélnie. most már a .nettől nem, de a nyelvtől továbbra is független a dolog. igaz ms részről "csak" 3 nyelv van támogatva.
    de a te logikád szerint ez sem lehet összehasonlítani, hiszen az asp egy lenyíró nyelv alapú móka, még a php egy script nyelvnek indult. de akkor felmerül a kérdés, h saját magát leszámítva mihez lehetne hasonlítani a php-t, hiszen már nem script nyelv és még nem is OO, ellenben van hozzá zend framework.
    tod, asp-ben lehet pontosan ugyanúgy fejleszteni, mint php-ban, csak <? helyett <% kell írni.

    abban megegyezhetünk, h ég és föld a különbség. mint írtam, fényévekkel állva hagyta.
    a sima asp egy jó alap ötlet volt (olyasmi, mind a coldfusion), de egyszerűen nem lehetett testre szabni, így inkább egy nagyon gyenge template rendszerre hasonlított. ez megváltozott, amikor alá rakták a .Net-et, ám 1.0-nál az még nagyon kezdetleges volt és ezen a 1.1 sem változtatott. a php ekkor még simán nyert a rutinjával (legalábbis átállni biztos nem érte meg). ám 2.0-val ez megváltozott. mindig is a php volt az elsődleges platformom és még most is az, de nemtok olyan területet mondani, amhol a php gyorsabb, praktikusabb vagy egyszerűbb lenne, még akkor sem ha az összes félhivatalos libet hozzá vesszük.
    de azóta már évek teltek el. itt a 3.5 is. ugyan asp oldalon "csak pár" új vezérlőt hozott, de a .net részét tekintve bejött pár nagyon praktikus dolog, ami alapjában változtatja meg a dolgot (pl LINQ). ezzel szemben a php5 gyak bukásnak tekinthető, mivel már itt a php6 és még mindenki php4et használ (nemrég volt egy stat erről).

    #371:
    elképesztő vagy. erre csak azt tudom mondani, h ezzel nyugtasd magad és álmodj szépeket.
    nem látom, h BG egy zseniális üzleti lépése hol befolyásolja a későbbi winek (főleg az nt) fejlesztői létjogosultságát. ez a ki-kitől lop, meg egy gyerekes vita. legjobb esetben is a trend követése van. a kora winek fejlődésére meg egyértelműen azok az arcok hatottak, akik átnyergeltek (átvitték a tudásukat) az ms-hez.
    ráadásul a helyedben nem erőltetnem ezt a vonalat, mert a linux keletkezése is jogilag tisztázatlan (volt), de fejlesztői szempontból meg egyértelműek a gyökerek.
    (hamár itt tartunk az egész fejlesztési modell arra épül, h hogyan "lopjunk" a másiktól :U )

Új hozzászólás Aktív témák