Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tgabi333

    tag

    Szerintem itt sokan félrebeszélnek:

    1, Az Opera csak azt szeretné elérni, hogy legyen EGY olyan verzió is amiben nincs böngésző -> hogyan telepítenek rá böngészőt? célközönség: oem, ők majd raknak. Nem arról van szó, hogy vegyék ki, meg legyen olcsóbb, meg satöbbi, csak legyen opcionális.

    2, Szerintem a nagyobb probléma a Windows Update, ugyanis az csak IE alatt szólal meg. Nekem is ez legfájóbb dolog. Mostmár van silverlightjuk, csinálják meg...... Ezt igenis monopolhelyzettel való visszaélésnek tartom.

    3, az IE6 akkor is egy szar, aki fejlesztett már webet az tudja. Microsoft háziszabványtól meg feláll a szőr a hátamon.(lásd office2007 szabványosítás)

    4, Az Opera kezdeményezésében is egy kis pr-t érzek, szerintem nem akarnak ők az ms torkának ugrani, de egy ilyen hír pr értéke nagy.

    mod: felesleges azon vitatkozni, hogy melyik böngésző biztonságosabb, persze a biztonság egyik jelzőszáma, a felfedezett/javítatlan hibák száma, ebben persze az Opera a legjobb, de valóban nem az ActiveX-ben látom az ie legnagyobb biztonsági rését.

    Egyébként ők is rájöttek hogy az ActiveX-el túllőttek a célon, és sajna átestek a ló túloldalára, elég megnézni a .net-es embedded user control-ok biztonságát.

    Hát igen, az MS-nek van még mit tanulnia(lopnia) a Sun-tól....

    [ Szerkesztve ]

  • tgabi333

    tag

    válasz Gregorius #109 üzenetére

    Az automatic update egyenértékű a windows update-el?

    [OFF]Web-feljlesztős témában:
    A kedves megrendelő legtöbbször annyira sík, hogy azt sem tudja mit akar és az a rosszabbik eset amikor tudja, szerinted még ma is miért készül annyi weboldal használhatatlan romhalmaznak?

    CSS:
    főleg hogy még a 2.0 sincs teljesen implementálva a mai(!) böngészőkben. Pl: text-shadow. Még rosszabb a helyzet az SVG-vel.
    [/OFF]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák