Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • net84

    őstag

    válasz Cathfaern #24 üzenetére

    Erre egy ellenpélda az én esetem, amikor is jelentkeztem egy jeligés álláshírdetésre, fejvadász cég volt megadva, ezt én nyomoztam le, engem pedig mint utólag kiderült a cég nyomozott le, és ezt közölték is az elbeszélgetés alkalmával, amikor már elég furcsán néztem, hogy a szakmai és a személyiségi résznél is tudtak rólam elég sok mindent.
    Mi mást találtak volna meg, mint a ph!-s adatlapomat a google segítségével, onnantól már nem tartott sokáig infót begyüjteni.

    Az viszont tény, hogy elég nehéz bebizonyítani, hogy honnan szedték az infót, mert állítás áll egy másik állítással szemben...

    Read only...

  • net84

    őstag

    válasz Belba #39 üzenetére

    Effiktíve nem érdekelt, mert mielött ez kiderült volna, már elmondtam a véleményemet az adott terület piaci helyzetéről ami tökéletes volt. Az meg engem erősített meg, hogy kb. ugyanolyan mentalitású voltam, mint amit elötte rólam olvastak... :DDD Egyébként ennél a cégnél dolgozok azóta is.

    Az adatok megadásáról pedig annyit, hogy több esetben is jól jött, hogy egyes adataim meg vannak adva az adatlapomon.
    Egyelőre nem látom, hogy annyira higulna a ph!, hogy esetlegesen gond legyen belőle, vagy valaki visszaéljen az itt megadott adataimmal.

    Azt már nagyobb gondnak tartom, hogy beírtam a nevemet a google-ba és olyan helyeken is szerepelek, amiről foggalmam sem volt és nem egyeztem bele. Az egyik ilyen pl. egy újság, ahol igaz aláírtam egy nyilatkozatot, hogy leközölhetik a nevemet, csak arról nem volt szó, hogy ők a netre is felszórják. A többi helyre pedig valahogyan felkeveredtem...
    De egyébként két hely van, ahonnan szeretném levetetni a nevem/adataimat, és asszem, ha lesz időm, akkor írok is nekik egy szép levelet, hogy nekiállhatnak mindennek.

    Read only...

  • net84

    őstag

    válasz Symbio #77 üzenetére

    "és az aláírásod (egy hivatalos dokumentumon)" - erre kiváncsi lettem, így megkerestem...
    Ezt pl hogy a picsbe csinálhatja meg egy állami hivatal?
    Az iskolai végzettségre nem találtam semmit, de elhiszem, hogy fentvan, a testvérem neve meg elég sok helyen megtalálható.

    Asszem én elkezdem magam egyes helyekről leszedetni. Nincs üldözési mániám, de amikor engem cseszegetnek a személyiségi jogokkal, akkor tessenek már betartani ők is mindent. Nagyon sok esetben olyan helyen vannak fenn az emberről olyan adatok, amiknek a közzétételébe nem egyezett bele, vagy már nem aktuálisak és rég le kellett volna vennie az üzemeltetőnek a netről.

    Read only...

  • net84

    őstag

    válasz Belba #97 üzenetére

    a poén: az ember utoljára egy állami intézményből nézné ki, hogy hivatalos anyagot csak úgy közzétesz magánszemélyről...erre nem egy ilyen csapja fel az emver adatait a netre?

    A többi adatommal nagyon nincs semmi gondom, mert nagy részét tudom variálni és tudom rendezni, törölni, módosítani. De amikor olyan helyen olyan anyag van fent, amit az ember nem tud leszedni?

    lehet, hogy lenne értelme megalapítani valami hasonlót :)

    Read only...

Új hozzászólás Aktív témák