Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz VladimirR #2 üzenetére

    Ez tulajdonképpen előny, vagy hátrány?

    azbest:
    Az a powertoys féle, amit a cikkben is említenek.

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz doc #44 üzenetére

    "le kell tolteni a videokartya driveret (ami linux alatt kb. 3 kattintas), feltenni"
    Azért ezt nem kellett volna, nvidia esetében igaz, de ATI-nál...:(

  • Cathfaern

    nagyúr

    Hogy ontopic is legyen valaki :U

    Kipróbáltam ezt a Desktop.exe-t...aztán gyorsan messzire hajítottam (a fenálló képzavartól tekintsünk most el). Az, hogy minden asztalnak új explorert indít én esetemben dokkoló használata miatt hátrány (mivel az nem indul el, így csak az első asztalnál lesz), bár valakinek lehet előny lehet. Ezen még valahogy talán túl is tettem volna magam, de utána egyszerűen nem sikerült váltanom az asztalok között. Lenyomom a beállított hotkeyt, átvált a másik asztalra, majd fél perc múlva vissza az elsőre. Ha lenyomva tartom a gombot, akkor is visszavált(ana), csak akkor azonnal visszaugrik. Itt döntöttem úgy, hogy kikapcsolom, ekkor jött az újabb megdöbbenés: nem lehet kikapcsolni, csak feladatkezelőből kilőni.
    Na most, lehet hogy az utóbbi 2 csak az én hülyeségem volt (gyk.: nem jöttem rá hogyan kell), de egy ilyen egyszerű, s kvázi alap alkalmazást ne kelljen már agyontúrni ahhoz hogy működjön :U

    Utána felraktam a powertoysos félét (Vladnak üzenem, hogy ez nem indít minden asztalnak külön explorert, hanem a meglévő mellé indít mégegyet, ami gyanítom kezeli a +3 asztalt), remélvén hátha ez jobb. Kezdtem megörülni, mikor rájöttem, hogy tud olyat, hogy egyszerre mutatja mind a 4 asztalt. Örömöm hamar elmúlt, mikor rájöttem, hogy csak annyit csinál, hogy készít mindegyikről egy screenshotot, majd kirakja őket egymás mellé. Ennek a folyománya, hogy lassan is teszi, meg nem is ér túl sokat az egész. Miután nem sikerült egy már megnyitott ablakot átrakni egy másik asztalra, töröltem ezt is, így gyakorlatilag használhatatlan az egész.

    Összegzés: ezek gyakorlatilag szórakozásra jók, komolyabb használatra csak erős kompromisszumok mellett, s speciális esetekben.

    doc:
    Sajnos szerencse kérdése. Compiz még általában nem is gond, de pl. nekem vagy ment compiz, vagy mentek wine alatt a játékok, kettőt egyszerre nem sikerült összehozni.

    [ Szerkesztve ]

  • Cathfaern

    nagyúr

    Elkezdte bökni a csőremet a virtuális asztal Win alá dolog, így körülnéztem kicsit, s találtam egy egész használhatót. Altdesk a neve, tud bárhány asztalt kezelni (pontosabban "csak" 256-ot, de nem tudok elképzelni olyat felhasználási módot, ahol ez ne lenne elég), asztalonként más háttér lehet, lehet sticky ablakokat definiálni, hotkeyezhető minden, lehet asztalok között áthuzigálni az a programokat, az interface-e skinelhető, erőforrást nem foglal le (legalábbis én semmi lassulást nem éreztem ablakban futtatott játékoknál sem), stb. Egyetlen hiányosságot érzek, hogy tálcába nem integrálható bele, úgy lenne a legjobb, de ez legyen a legnagyobb baja :)
    Sajnos áros is van, 15$ az egyszemélyes, 20$ a házon belül 4 személyes licensz (vagy 30 napos trial van).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák