Új hozzászólás Aktív témák

  • Raucher

    tag

    válasz Ivan15 #169 üzenetére

    Pumpspeicherkraftwerk Langenprozelten
    Egy példa, hogy mindenki lássa miről van szó. Legalább halvány elképzelés legyen a költségekről, és a tárolható teljesítményről.

    De ettöl meg ez zajlik, most es a köv. 11 evben ki fogjak kapcsolni egymas utan az atomerömüveket, a legutolsot 2022-ben (4 et mar most 2011-ben levettek a halozatrol a 17-böl). Ehhez haztartasonkent egy megfizethetö 30%-os aramemelkedessel szamolnak. Szted ott nem volt eleg vita erröl? Hogy vajon mennyire nö meg emiatt az aram ara?

    Nem zárták be őket. Még az Isar 1 (amelyik a legrégebbi) is átment a vizsgálaton, és kellően biztonságos. A mostani kormányzati döntésben ott van egy erős ha. Ha minden a tervek szerint megy, akkor tudják bezárni az erőműveket. (A dátum sem nagy csoda. Már az utolsó építésekor is 2022-ben jelölték meg az élettartam végét.)
    Ma Németország jelentős elektromos áram exportőr. Nehezen engedheti meg magának a kieső bevételt. A következő kormányzatok felülbírálhatják a döntést, illetve indíthatnak fokozott biztonságú erőmű projektet.

    (Ja, nagy vita nem volt. A tartományi részválasztások és a Japán probléma idején önlefejezés gyanús eredményt hozott volna ellenkező értelmű döntés.)

    Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

Új hozzászólás Aktív témák