Új hozzászólás Aktív témák

  • szetib

    tag

    Azokkal az emberekkel kellene "vitatkoznotok" akik összedobtak ilyen filmeket. Meg ha már Drábik úr is feljött akkor vele is. Nem gondoljátok komolyan, hogy a filmkészítők (+Drábik János pl) nincs tisztában azokkal amiket ti hoztok itt fel?
    (Ez meg nálam a sírva röhögés kategória)

    A Zeitgeist is, és a többi film is arról papol, hogy a valóság ferde. Mármint amit a media, a hivatal, és a köznép gondol. Tehát amit az ellentábor is itt. És ha tényleg nincs igazatok? Túl sok film van, túl sok riport (Alex Jones), nameg Drábik úr is egy az egyben ugyan azt mondja, megjegyzem, eléggé mélyrehatóan.
    Ha a Money Mastersből indulok ki, ami azért jó régen lett készítve, aztán Zeitgeist, Loose Change, Corporation....stb, ezek mind mind különböző rendezők, producerek, a corporation ráadásul kanadai, talán annak jobban hinne ez a társaság itt, ezekre jön még a Food Inc., és a We feed the World, ami meg osztrák film! (mindenki nézze meg a we feed the world-öt, annak is az utolsó mondatát. A nagyratartott, demokratikus-kapitalista rendszerben lévő Nestlé vezérigazgató, aki pont osztrák ha jól emlékszem, pont azt mondja, hogy szerinte a viz egy élelmiszeripari termék, ezért magántulajdonban a helye, és árának kell lennie, és aki nem tudja kifizetni az úgy járt. - Bolivia rulez 8-/
    szóval ezek a filmkészítők akik (talán?) semmit nem kaszálnak ezeken a filmeken, nincs még árukapcsolt bögre se hozzá amit megvegyél, miért csinálna ilyet? Miért megy ki Alex Jones és megannyi (hozzám és pár itt hozzászólóhoz hasonló) ember a Bilderberg csoport éves találkozójára, és mondja azt amit? Miért mondja ugyanezt Drábik is? Miért lesz a következö filmnek is ugyanaz a mondandója?

    Biztos én vagyok a hülye, de nekem ezek it mind egyröl beszélnek, és logikusan összefüggnek, nem jövök én semmilyen ufo vagy hittani vagy tér dimenzios dumával. Ez totális pénz/hatalmi dolog, akinek van, az ugat, a többi meg viselje a következményeket. És marhára nem a jó szolgálatában történik mindez! Semmi más nincs benne, csak a hatalmi dolog illetve annak a legdurvább visszaélése az elit részéről.
    Ha nektek, tisztelt ellentábor, ez tökéletesen megfelel, akkor nincs miről beszéljünk.
    De nem hiszem, nem tudom elhinni, hogy ez a rendszer jó, és minden ami van (9/11, subprime válság, 700 trillió $ tőkeinjekció, meg ki tudja mennyi € itt europában, aztán az olaj kérdés, a víz kérdés, ... hogy ez mind nagyszerű így ahogy van?!?!?)

    Nem tudom mi a ferdités a filmekben, nem is tudnám visszaidézni. De az biztos, hogy a wtc nem baleset miatt omlott össze. Emberek haltak meg, ártatlan emberek, ok nélkül.
    Usa belépett azóta több háborúba/országba, totálisan jogtalanul, szintén emberek halálát okozva ezzel.
    [ moderálva - dabadab ]
    Elvesz, ellenöriz személyes jogokat.
    Gazdasági válság alakult ki a nagyonfrankó kapitalista rendszerében, emberek ingatlanjai, állásai vesztek el... A nagyok persze nem buktak.
    A tökeinjekció után prémiumot osztogattak a felsők között, nem is kicsit.
    Sorolhatna az ellentábor is hasonlókat, mert Ti is tisztában vagytok vele.
    Olyan a film amilyen, ez a rendszer nem élhető, nem jó, csak annak aki a piramis tetején van. Ti és én is az alján helyezkedünk el, ha elhiszitek ha nem. Nem fogja a rendszer az ellentábort sem kímélni, csak azért mert fúj Drábikra és a filmekre.

    [ Módosította: dabadab ]

  • bullseye

    addikt

    válasz szetib #551 üzenetére

    hát mostantól téged sem kell külön bemutatni, főleg a Zeitgeist hívőknek, akiknek ritka sokat ártottál a támogatásoddal :)

    'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

  • blint63

    tag

    válasz szetib #551 üzenetére

    Nem hinném, hogy bárki is azt mondaná, hogy rendben mennek a dolgok a világban. Csak azt nem értem, hogy akkor miért kell hozzá rögötn wtc-zni, vízautózni, meg hozni a sok egyéb baromságot.

    Az olajlobbi nyilván próbál elfojtani jópár nekik nem kedvező kutatást, de ebből miért kell eljutni egy huszárvágással oda, hogy vízautó meg végtelen energia a piramisban, stb.

    Ugyanígy, a gazdasági összeomlás egyértelművé tette, hogy elég komoly gondok vannak/voltak a pénzpiacon, de ez nem azt jelenti, hogy a világkormány meg mittoménki úgy döntött, hogy kib*sz pármillió emberrel és most ezért szívunk, vagy hogy a bankok kedvükre csinálják a pénzt a spejzban.

  • dabadab

    titán

    válasz szetib #551 üzenetére

    "Meg ha már Drábik úr is feljött akkor vele is. Nem gondoljátok komolyan, hogy a filmkészítők (+Drábik János pl) nincs tisztában azokkal amiket ti hoztok itt fel?"

    De. Vagy ha mégis, akkor nagyon erősen úgy csinálnak, mint ha soha nem hallottak volna róla.

    "Túl sok film van, túl sok riport (Alex Jones), nameg Drábik úr is egy az egyben ugyan azt mondja, megjegyzem, eléggé mélyrehatóan."

    Drábik meg a ZG azért mondja ugyanazt, mert ugyanazt a folklórkört szedték össze (merthogy a ZG bevalottan ezt csinálja, meg Drábikon is látszik, hogy tök ugyanezeket a paneleket süti el).
    Szóval azért mondja ez a sok marha ugyanazt, mert ugyanonnan szedik, most már a neten remekül lehet látni, hogy hogyan terjednek ezek mémek: valaki bedob valami marhaságot, a többi meg ezt azonnal el is hiszi neki, mert "közülünk való" és ezután már teljes magabiztosságal adják tovább.

    Egyébként attól, hogy sokan mondanak valamit, még nem lesz igaz.

    Ez az igazsággal való őőő... khm... meglehetősen laza kapcsolat eléggé sajátja a ZG rajongóknak, láthatóan nincs nagy gyakorlatuk abban, hogy hogyan ismerjék fel a hamis állításokat, sőt, alapvetően arról sincs túl sok lövésük, hogy hogyan álljanak ennek neki, így aztán abszolút érzelmi alapon döntik el, hogy mit tartanak igaznak.

    Egyébként ez a csoport (illetve a magyar részük) lelkesedett be nagyon arra az állításra, hogy a magyarok DNS-e kilencszer csavarodott, pont, mint a Szíriuszról a Földre érkező fény és utána egy darabig mindegyiktől ezt hallhattad. Persze odáig soha egyikük se jutott el, hogy mikroszkóp alatt megnézzen egy "magyar DNS"-t, hogy hányszor csavarodik és minden bizonnyal azt se nagyon tudták volna elmagyarozni, hogy a fénycsavarodás az micsoda, de ennek ellenére rengeteg embertől hallhattad ezt.

    "De nem hiszem, nem tudom elhinni, hogy ez a rendszer jó, és minden ami van"

    Vedd észre, hogy durva érvelési hibákat követtél el: egyrészt a vitapartnereid szájába, amit nem mondtak (miszerint minden jó), másrészt nem létező összefüggést használtál fel (ha nem jó minden, akkor pontosan azok a problémák vannak, amit te mondasz) - mindezt egy mondatban.

    "ez a rendszer nem élhető, nem jó, csak annak aki a piramis tetején van"

    Mondjál egy olyan, valóban létező rendszert, ami jobb ennél - mert én így hirtelen csak rosszabbakat tudok mondani. Sőt, azt látom, hogy egész élhető ez és valahogy ebbe a rendszerbe vágynak a népek, legalábbis sokkal többen akarnak pl. az USA-ba vagy Németországba bevándorolni, mint Kubába, É-Koreába vagy bármelyik "különutas" dél-amerikai országba.

    [ Szerkesztve ]

    DRM is theft

  • L7wy

    őstag

    válasz emvy #519 üzenetére

    Hát, például azt, hogy mivel ők nemigen vannak pénzben korlátozva, fejlesztenek elég rendesen, nem tudom megnézted-e a 2 videót, de az kicsit MIvel kapcsolatos.

    Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS

  • dabadab

    titán

    válasz L7wy #555 üzenetére

    A két linkelt videó nem igazán mutat semmit sem MI témában, áttörést vagy akár haladást meg pláne nem. A nyolcvanas években a japánok talicskával öntötték a pénzt az MI kutatásban, aztán ők se jutottak semmire.

    DRM is theft

  • L7wy

    őstag

    válasz dabadab #556 üzenetére

    Szerinted a kommunikáló Milo és az önvezető kocsi nem MI téma? Volt szó ugye itt a robotizálásról, hát a szállítás is szerintem egy része, és a Google elég használható módszert mutat be. A nyolcvanas években nem volt hardver amivel megvalósítható lett volna, így hiába tolták, bár az alapok létrehozásában biztos sokat segített ez a sok pénz.

    Windows 10 x64 ----- Qihoo 360 TS

  • Dany007

    veterán

    válasz szetib #551 üzenetére

    Persze, hogy minden film erről papol, hiszen ez az összeesküvés elmélet. Elég hülyén nézne ki, ha egy harmadik szerint meg csokiból készült a WTC és azért dőlt össze. Nyilván van egy közös szál, amiből kiindulnak ezek az elméletek ezért mondja mindenki ugyanazt.

    Egyébként még ha igaz is lenne, akkor az is csak az általad oly ellenszenves ország az USA nagyságát és hatalmát erősítené. Hiszen milyen "brutális" lenne, ha egy ország megtehetné azt, hogy a saját népe ellen fordul - látszólag - csak azért, hogy háborúzhasson. Mert akkor gyakorlatilag bármit megtehet. De ez azért nem így van, max a filmekben. Többször is láthattuk már, hogy a CIA sem olyan "kemény", mint az a különféle filmekből lejön. Nincsenek hiper-szuper kütyüi és nem mindenható. Ahogy az USA sem az.

    "Ez totális pénz/hatalmi dolog, akinek van, az ugat, a többi meg viselje a következményeket. "

    Most nemazért, de ez mindig így volt. Mindig is volt valaki "fölül" a hatalmon és értelem szerűen a többiek meg valahol alatta. Csak most azért mégsem kell a földeken dolgozni napi 18 órát pár szelet kenyértért és vízért, mint a földesurak idejében. Persze a rétegek megmaradtak, de az alsóbb szinteken is jobban élnek, mint mondjuk 100-200 éve az átlag.

    De ezen nem kell csodálkozni. Hiszen minden ember alapvetően önző. Ha nem így lenne akkor nem tartanánk itt az evolúcióban sem.

    "De nem hiszem, nem tudom elhinni, hogy ez a rendszer jó,"

    Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem tökéletes. De csak ismételni tudom amit Dabadab is kérdezett, hogy akkor melyik rendszer a jó? Talán a kommunizmus, vagy egy tisztán diktatórikus rendszer? Esetleg az afrikai minta ahol sok országban két hadúr háborújából áll az élet, ahol százezreket mészárolnak le csak azért mert másik törzsbe tartoznak?
    Azt kéne észrevenni, hogy ebben a világban jelenleg ez a "mocskos kapitalizmus" és ez a fajta demokrácia a legjobb egyenlőre.
    Hiszen volt már itthon kommunizmus, fasiszta uralom, feudális királyság... Egyik se volt jó.

    Ez a - többek közt - fogyasztásra alapozott gazdaság azért is jó, mert hajtja a fejlődést a fejlesztéseket. Nem lenne se internet, se mobiltelefon se modern gyógyszerek, orvoslás ha nem állna mögött egy folyamatos fogyasztás, ami arra ösztönzi a gyártókat, hogy profit érdekében újabb és újabb dolgokat találjanak ki, amit az emberek megvesznek. Persze van ennek is 'rossz' oldala, de remélem érződik a lényeg.

    A hozzátok hasonló "hívőkre" a legjobb példa Lord Dragon "kollégád". Aki képes volt azt a fénykapus marhaságot felhozni érvként, mint tudományos alapot!
    Ha ebbe beleolvasol, vagy elolvasod az 535-ös hsz-emet, akkor te is láthatod mekkora marhaság az egész és azt is, hogy miért!
    Namármost ezek után Te hogy adsz hitelt egy olyan ember szavaira aki szerint a fent említett fénykapu tudományos alap!? Ahol a "tudományos" magyarázat szerint - idézem - : "kiszippant egy kis nullponti energiát".
    Aki ez és hasonló bullshitet tudományosnak gondolja annak alapvető hiányosságai vannak és az ilyen ember gyakorlatilag bármit elhisz! Halvány fogalma sincs arról mi a tudományosság, vagy egyáltalán az hogyan működik.
    Ezek után ne csodálkozz ha az ilyen és hasonló embereknek a mondanivalóját senki se fogja komolyan venni. Mert ilyen hiányos "tudással" és logikával nem lehet és nem is szabad komolyan venni.

    "De az biztos, hogy a wtc nem baleset miatt omlott össze. "

    Ja, és azt senki nem állította, hogy baleset lett volna. Azért omlott össze, mert terroristák nekivezettek két utasszállító repülőt. És nem véletlenül. Ez nem bizony baleset.

  • Raucher

    tag

    válasz szetib #551 üzenetére

    ..a viz egy élelmiszeripari termék, ezért magántulajdonban a helye, és árának kell lennie, és aki nem tudja kifizetni az úgy járt.

    Ez ma Magyarországon is így van.
    A víz egy élelmiszer ipari termék, amit csővezetéken szállítanak a helyedbe. A mérőóra állásának változása után fizeted a számlát. Ha valaki nem tudja fizetni a számláját, szűkítővel csökkentik a vízvételi lehetőségét.
    Szóval minden liter vízért fizetni kell, amit felhasználtál.

    Ezt előadni, úgy mint egy hatalmas gonosz összeesküvés bizonyítékát erős csúsztatás.

    Ma már kevés helyen található tiszta ivóvíz. Gyakorlatilag minden ivóvizet fertőtlenítenek ami a csővezetékbe kerül. Az vízellátó hálózatot ki kellett építeni és karban kell tartani. Időnként hálózatot fejleszteni is szükséges.
    Ezeket a költségeket ki kell fizetni valakinek.

    Nézzük, mi van akkor, ha ki akarod kerülni a vízközmű szolgáltatást.
    Elmész a közeli nyomós kúthoz. Ekkor az önkormányzat számlájára iszod a vizet.
    Begyűjtöd az esővízből vagy a közeli folyóból. Ha jót akarsz magadnak, akkor ezt a vizet is tisztítanod kell. Ez sem lesz ingyen, legfeljebb nem pénzel, hanem munkával fizeted meg az árát.
    Persze továbbra is hirdethető, hogy a szupergonoszok még a vizet is magántulajdonba kényszerítik. Ezzel ragszolga sorsba döntik az emberiséget. Szépen be is veszik a cumit, azok akik nem értik a valós összefüggéseket, és arra sem hajlandóak, hogy felderítsék őket.

    Szerinted van olyan európai település, ahol nem kérnek pénzt a ivóvíz szolgáltatásért?
    Ha van akkor, van tipped ezen települések számára?

    Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

  • szetib

    tag

    Nem tudok olyan jobb rendszert mondani ami még nem jött létre. De a fejlődés erre is érvényes, tehát egy más rendszer kell, ami ennél fejlettebb.
    Én miért higgyek neked? Milyen válasz az, hogy Drábik is onnan veszi az infoit ahonnan a többi? Csak mert te meg vagy róla győződve, még nem jelenti azt.
    (Mutass nekem vmit erről, amiről én is azt látom, hogy ez igy van - privatban is akár. Nem vitatkozni akarok, hanem érdekel.)

    És az szerinted nem marhaság, hogy a wtc az olvadástól omlott össze?
    Vagy hogy nemrég lőtték le Bin Ladent? Láttad milyen fotót közöltek le?

    Attól, h sokan mondják még nem lesz igaz. Ezt mondom én is.
    A dns dolgot ne keverjük bele, nem erről van szó, de értem mit akarsz vele mondani.
    Nem tehetek róla, hogy más, megfoghatatlan téma ezzel párhuzamosan jön fel.
    Mondtam, hogy nem jövök semmiféle elvont dologgal.

    Persze, hogy jobban élünk most, mint több száz évvel ezelőtt. Furcsa is lenne, ha ott maradt volna meg a társadalom. Az ilyen válasz meg az ellentábort minősíti.
    Meg az is, hogy a mostani rendszer miatt fejlesztünk. Hát ez egy oltári nagy tévedés. Akkor hogy jutottunk ide? Az ősember első találmánya nem is a balta volt, hanem a pénz, csak azután jött a balta. Mindenhol fejlesztenek, ott is ahol nincs pénz. Nem a pénztől vagy okosabb, egészségesebb, bármi, csak most látszik úgy. Az a gyógyszer akkor is ki lett volna találva, ha nincs pénz, de ezt ugy se hiszed el. Nem kell elvenni a pénzt, de meg kellene reformálni a pénzrendszert nagyon.

    Mi van a filmekben szereplő rengeteg idézettel, volt hivatalban lévő emberektől?
    Azt is rosszul szedte elő az összes ilyen filmkészítő? Nem is mondtak ilyeneket volt amerikai elnökök, ugye? Vagy ez az igazi tudatformáló ereje a birkák közt, gondolom most ez jön. Félreértelmezés, vagy ilyesmi.

    Miért láttam vmelyik ilyen témájú filmben a helyi pénz bevezetésének ajánlását a gazdasági helyzet megoldására, azután meg több különböző országban is, mint lehetséges megoldás? Milyen érdekes, hogy a soproni pénz is utána lett csak.
    Na persze nem a film miatt, ezt gyorsan ideirom, nehogy valaki ezt hámozza ki belőle. Viszont a pénzt (a sopronit is) ugyanazért az hozták létre/vezették be, mint amiről a film papol.

  • szetib

    tag

    válasz Raucher #560 üzenetére

    Úgy értem, hogy koncentrálódjon egy cég kezében, aki aztán annyiért adja amennyiért gondolja. Mint ahogy Boliviában volt, azért írtam.

  • Dany007

    veterán

    válasz szetib #561 üzenetére

    "Meg az is, hogy a mostani rendszer miatt fejlesztünk. Hát ez egy oltári nagy tévedés. Akkor hogy jutottunk ide? "

    Nem az a kérdés, hogy hogy jutottunk el idáig, hanem, hogy mennyi idő alatt!?
    Persze, hogy pénz nélkül is voltak fejlesztése, és fejlődött az emberiség.
    De azt nézd meg mennyi időre volt szükség mindehhez?

    Nézd meg a mai legújabb autókat mire képesek. GPS, ilyen-olyan biztonsági rendszer, fedélzeti sz.gép, képes beparkolni magától és nemsokára már vezető nélkül is képes lesz utasokat szállítani. És? Az egész koncepció nincs 200 éves!
    Előtte meg évszázadokon át lovaskocsik jártak, lóval szállították az embereket, az árut, na meg hajóval.
    Aztán jött a repülőgép. Feltalálása után ~ 30 évvel már léteztek menetrendszerinti járatok. Majd utána 60 évvel már kijutottunk az űrbe, majd a Holdra is...
    Gondolj bele, mindez csak az utóbbi alig 200 év fejlődése!
    Előtte meg ott volt a középkor, évszázadokon át, amit asszem nem kell bemutatni.

    Szóval igen, fejlődés tényleg van, de nem mind1 milyen ütemben milyen sebességgel. A bronzkortól mondjuk a vaskorig (sokkal) több idő telt el, mint az áram feltalálásától a Holdra szállásig. De lemerném fogadni, hogy szerinted a Holdra szállás is kamu ;)

    De elég ha megnézed a sz.gépek fejlődését. Mit gondolsz miért adnak ki mondjuk kétévente új CPU generációkat, mért fejlesztenek új technológiákat? Nem azért mert kell, hiszen ma is megvagyunk a mostaniakkal, hanem azért, mert van rá kereslet! Van aki megveszi majd, mert neki majd hasznosabb lesz a nagyobb számítási kapacitás és így tovább... Na, ezt tessék több szálon továbbgondolni.

  • dabadab

    titán

    válasz szetib #561 üzenetére

    "Mi van a filmekben szereplő rengeteg idézettel"

    Egy részük kitaláció, más részük kiragadott részlet vagy teljesen másra vonatkozott: [link].

    "Vagy hogy nemrég lőtték le Bin Ladent? Láttad milyen fotót közöltek le?"

    Semmilyen fotót nem közöltek le. Komolyan, legalább egy kicsit figyelhetnéd a híreket :U

    "Viszont a pénzt (a sopronit is) ugyanazért az hozták létre/vezették be, mint amiről a film papol."

    Egészen véletlenül soproni vagyok és némileg képben vagyok a Kékfrankkal kapcsolatban: a használók számára az egyetlen előnye kb. az, hogy juttatásként adva valamivel kedvezőbben adózik, mint a fizetés. Azt mondjuk értem, hogy a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezetnek meg a Perkovátznak miért jó.

    DRM is theft

  • Raucher

    tag

    válasz szetib #562 üzenetére

    Úgy értem, hogy koncentrálódjon egy cég kezében, aki aztán annyiért adja amennyiért gondolja.

    Az esőt meg betiltják?
    A monopoljog helyzeteket nem szabad megengedni. Ennyi. (Magyarország is beleesett ebbe a csapdába, például a vezetékes telefonhálózatok esetében.)

    Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

  • blint63

    tag

    válasz dabadab #564 üzenetére

    Azt mondjuk értem, hogy a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezetne miért jó.
    Mert nála "kamatozik" (fekteti be) a kékfrank fedezetéül adott forintot + még vannak kezelési ktgek.

    [ Szerkesztve ]

  • Depression

    veterán

    válasz Dany007 #563 üzenetére

    Csak hogy a mostani fejlesztések és kutatások már nem a véletlenek művei.
    Most vegyük alapul azt, hogy egy kutatócsapat eszközei akár milliárd dolláros eszközök. (svájci részecskegyorsító). A milliárdot, nem pénzben kifejezve lehetne helyettesíteni több tízezer ember sok-sok éves együttműködésének is. (ezek mennének önként?) Eltudsz képzelni egy ukrán urán bányászt, aki ennek érdekében feláldozná az életét? Vagy csak azért, hogy a többieknek olcsóbb legyen az áram?
    Nem arról szólnak most is a hírek, hogy a lébecolókat visszakell helyezni a munkába, mert ígysem tudjuk eltartani őket? Hagyjuk már ezt az önkéntes dumát!

    Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.

  • Dany007

    veterán

    válasz Depression #567 üzenetére

    Azt, hogy menne "pénz" nélkül is úgy értettem, hogy egy idő után valamilyen kényszerítő erő majd hat az emberekre. Vagy háborúk, vagy éhinség vagy betegség majd hatni fog rá, hogy módot találjanak a fejlődésre. De nyilván ilyen esetben évszázadokról beszélünk, ahogy a korábbi korokban is volt.
    Egyébként pedig egyről beszélünk. Teljesen egyetértek a gondolatmenettel.

    [ Szerkesztve ]

  • raus

    aktív tag

    Tiszteletem minden hozzaszolonak, ritkasag hogy ilyen temarol is szo van. Az a velemenyem hogy talan meg nem ragadtatok meg a lenyeget, nem allitom hogy en latom a nagy kepet de ennel szerintem mar több mozaik allt bennem össze. Ezeket a kutatasokat mindenkinek maganak kell vegeznie amennyiben erdekli az igazsag, a mögöttes MIERT. A Zeitgeist a reszigazsagok elvet alkalmazza. Ha egy közlemenyt hallotok egy adott temaban, akkor amennyiben teszem azt a 2/3-a az elhangzottaknak igaz akkor az ember altalaban elhiszi, megkajalja az egesz informaciot. Erre epitett a Zeitgeist keszitöje. Ez es a profi megjelenese a filmnek arra utal hogy azoktol szarmazik akik minden mögött es minden felett allnak. Velemenyem szerint az Illuminati-ktol szarmazik. Azoktol akik jelenleg is keszitik elö az antikrisztus eljövetelet. Zeitgeist: Amit a penzröl mondanak az mind ugy is van, teny hogy ha te beteszel 10forintot a bankba, akkor a bank 100forintot helyez ki hitelekben abban a remenyben hogy a sok marha ugysem megy be egyszerre a 10 forintjaert hogy kivegye keszpenzben. Teljesen banalis teny hogy az a penzösszeg ami pl az USA tözsdein összessegeben mint töke mozog, nem is letezik kinyomtatva tehat nincs is annyi dollar a földön. Emberek ezt nem veszik figyelembe es tenykent kezelik hogy a tökejük, a hitelük letezö-megfoghato penz es az eletük resze. Ez ugyanigy megy nalunk Europaban is, itt is ugyanaz a lathatatlan kez iranyitja a monetaris rendszereket. Fiktiv az egesz es mi komolyan vesszük ezt es bele vagyunk kenyszeritve hogy reszei legyünk a gepezetnek. Ez igy megy a legtetejetöl a legaljaig, a lenyeg hogy abban a tudatban legyünk hogy adossagunk van. Mert az ember eredendöen jolelkü leny es arra törekszik hogy rendezze kintlevösegeit, es remenykedik is abban hogy mindig tudja majd azt valahogy rendezni. A javaitol megfosztott, kiforgatott es ezaltal függö embert könnyü iranyitani mert mindig mindannyiunknak van miert aggodnia. A közepkorban volt hogy minden 7evben eltöröltek az adossagokat, igy ujitva meg az eletet.
    A Zeitgeist-ban az elsö resz elejen a vallasi dolognal van a lenyeg, Jezust megfosztja, lerantja egyedüli megvaltoi szerepetöl es összemossa az összes többi mondva csinalt megvaltoval, profetaval, mondvan hogy mindet a csillagokbol olvastak ki es adott csillagkep allas alatt születtek. Nagyon agyafurt es veszelyes. Mert ha mar nem hiszünk majd semmiben, amikor majd több nagy "bizonyitek" kerül elö arrol hogy minden nagy vilagvallas "miben tevedett", összezavarjak vele a lelkünk es leromboljak a nagy vilagvallasokat egy döbbenetes show kereteben es felmutatjak az uj univerzalis vallast mint az emberiseg uj üdvösseget, amelynek ürügyen egy alakot imad majd a földkerekseg. Ez az alak lesz aki meg van irva a Jelenesek könyveben. A technikai resznel lehet hasonlosag azzal ahogy bemutatjak a "szep uj vilagot" a Zeitgeist-ban. Az IMF, WorldBank dolgok is teljesen megalljak a helyüket, meg hozza tehetjük az Europai központi bankot is(ECB) ez az IMF europai leanyvallalata. Nalunk is detto ez zajlott le a Gyurcsany era alatt illetve ezt szerettek volna. Valsagban amelyet ök okoznak, hitelt adnak de feltetele az hogy mint egy örömlany az orszag arulja ki testet(privatizaljon) azoknak akik vagy ök(a hitelezök) vagy ök allnak mögötte. Az energiavalsagrol ami van es ami közeleg az is igaz, teny hogy reg tul vagyunk a köolaj csucstermelesen. Ami azt jelenti hogy egyre dragabb lesz mivel többe kerül majd kitermelni mint amennyi energiat nyerünk belöle, az optimista tudosok mondjak hogy kb 8-10 evünk van meg es vege elfogy. Ekkor minden ossze fog omlani, mert össze kell hogy omoljon hisz minden olajbol keszül es olajjal megy. Szelerömüvek, vizierömüvek, napkollektorok mindez zsakutca mert az egesz ipar ami ezeket elöallitja onnantol kezdve hogy csinalnak egy darab vasat a kohoban aztan befogjak az esztergaba hogy csavar legyen belöle, minden-de minden olajbol nyert energiaval müködik. Olajbol vannak a müszalas ruhaink, a tablettaink, a mütragya, az epitoanyagok, az egesz vegyipar es minden amihez ipar kell. A lathatatlan kez varja mar az összeomlast.
    De ez egy komplikalt es sok-sok darabbol allo tema.
    Ajanlom az Arrivals cimü sorozatot amit muszlim fiatalok keszitettek, tegyetek felre az elöiteleteket es nezzetek vegig. A Nasa Project Bluebeam-jeröl, a HAARP antennarendszerröl, a Chemtrails-röl, az Illuminati-rol es a New World Order-röl erdemes kutakodni a neten. Es ami a legfontosabb olvassatok a Bibliat, olvassatok el a Jelenesek könyvet. Nem vagyok bigott, elvakult, csak keresem az igazsagot es van hitem az Urban az Egy Igaz Istenben es az Ö Fiaban aki meg akar valtani bennünket. Higyetek el nagyobb a jelentösege annak hogy lelkünk van mint gondoljatok. Egy nagyon specialis korban elünk.

  • blint63

    tag

    válasz raus #570 üzenetére

    A teljesen értelmes első pár mondat után a folytatás nem kicsit ütött:

    Ez es a profi megjelenese a filmnek arra utal hogy azoktol szarmazik akik minden mögött es minden felett allnak. Velemenyem szerint az Illuminati-ktol szarmazik.

    [ Szerkesztve ]

  • válasz raus #570 üzenetére

    Eddig csak olvastam a topicot, de már nem bírom megállni: ennyi sületlenséget hogy voltál képes egy hozzászólásba sűríteni?
    Ez a rész verte ki a biztosítékot teljesen, bár a többi sem kutya: "Az energiavalsagrol ami van es ami közeleg az is igaz, teny hogy reg tul vagyunk a köolaj csucstermelesen. Ami azt jelenti hogy egyre dragabb lesz mivel többe kerül majd kitermelni mint amennyi energiat nyerünk belöle, az optimista tudosok mondjak hogy kb 8-10 evünk van meg es vege elfogy."

  • bullseye

    addikt

    válasz raus #570 üzenetére

    hát én olvastam valami egy muszlim fiataltól, és az azt mondja, hogy Jézus jó fej volt, meg minden, de csak próféta volt, nem megváltó, és különösen nem Allah fia...

    'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

  • Pug

    veterán

    válasz emvy #204 üzenetére

    Na a mémelmélet, óóó ne, ez aztán nagyon kellett ide, vannak benne érdekes eszmefuttatások, de kb millió sebből vérzik... :N

  • Peethy

    őstag

    válasz raus #570 üzenetére

    Összeesküvés-elméletre válasz egy másik, sokkal elvontabb. Nagy a fantáziád, ezt tudom mondani :U

  • #48613632

    törölt tag

    Érdekes olvasgatni az itteni hsz-eket, míg végigrágtam magam rajtuk, sok dolog eszembe jutott, amire így utólag kár lenne bármit is mondani, az a téma akkor és ott arra a következtetésre jutott, utólág már nem kanyarodnék vissza.
    Azt azonban észrevettem, hogy mind a pártolók, mind az ellentábor tulajdonképpen szélsőségekben gondolkodik, tehát ha aki talál benne némi igazságot, annak az egész ZG egy szentírás, az ellentábor pedig fordítva, némi hülyeség lejön, és az egész nem ér egy kalap szamócát.
    Azért szerintem van benne középút, bizonyos igazságokat el lehet fogadni, akár szakértelem nélkül is.
    Azt pl nekem elég nehezen tudnák meggyőzően elmagyarázni, hogy a WTC hogyan és mitől omlott magába, mintegy szabadeséssel, teljesen függőlegesen, mintha kirobbantották volna alulról. Ráadásul mindhárom épület úgy, mintha csak bontásra ítélt épületek lennének.
    Ehhez nem kellett ZG, én anno néztem a közvetítést, és tényleg csak nekem fordult meg a fejemben a szándékos bontás gondolata, független a repülőgépszerencsétlenségtől?

    Aztán a gazdasággal kapcsolatban, többen említették, hogy közgazdászok, annak tanulnak, vagy hasonló. Hagy jegyezzem itt meg, hogy MO-t az utóbbi 25 évben (vagy talán még korábban is) profi közgazdászok sodorták a gazdasági csőd szélére, szóval azért ezt nem hangoztatnám ennyire büszkén.
    Ha meg szándékosságot sejtünk a dolog mellett, máris megalapoztuk az összeesküvés-elméletet, nem?

    Én alapvetően összeesküvés elmélet hívő vagyok, persze nem eszek meg mindent, amit kiraknak, de azt aláírom, hogy vannak láthatatlan szálak, amik felfedve akár hihetetlennek tünhetnek, nem beszélve arról, hogy összeesküvések mindíg is voltak, lásd Szarajevó, vagy hosszú kések éjszakája ... sorolhatnám, tulajdonképpen ennek mértékét és módszerét az adott kormány vagy szervezet technikai és technológiai fejlettsége határozza meg. Azt gondolom, hogy amit meg tudnak csinálni a hatalom érdekében, azt általában meg is teszik. A WTC-CIA jelentések vegyi fegyverekről-II. öbölháború annyira logikus és következetes, hogy nem látok elég indokot ellenérvek felkutatására.

    A tömeg meg manipulálható, a birkakolomp működik, nagyonis, egyre kevésbé van egyéni vélemény, azt meg általában úgyis elnyomják ...

  • dabadab

    titán

    válasz #48613632 #578 üzenetére

    Osszefoglalnam: fogalmad sincs azokrol a dolgokrol, amikrol a Zeitgeist szol, de te sokkal jobban ertesz hozza, mint azok, akik ezt komolyan tanultak meg ez a szakmajuk. Dunning-Kruger hatas.

    DRM is theft

  • Peethy

    őstag

    válasz dabadab #579 üzenetére

    Végre látom, hogy amit eddig is sejtettem, az nem csak sejtés, hanem valaki be is bizonyította! A szakértők általában alázatosabbak annál, mintsem azt mondják, hogy tökéletesen értik, amit tanultak :) A laikusokról ez nem mondható el.

    [ Szerkesztve ]

  • Pug

    veterán

    válasz emvy #577 üzenetére

    Nem, hidd el, hogy nem keverem, annál kicsit járatosabb vagyok a témában :DDD ;)

  • #48613632

    törölt tag

    válasz dabadab #579 üzenetére

    Valószínűleg így van :R De nyilván Te majd felvilágosítasz, javasolnám, tedd sok-sok idegen szóval, úgy okosabbnak tűnsz mások szemében :C

  • dabadab

    titán

    válasz #48613632 #582 üzenetére

    A hozzaszolasomban konkretan hany darab idegen szot lattal?

    szerk: A masik hozzaszolasodat meg toroltem, mert a tomeny szemelyeskedes akkor is az marad, ha a vegere irod, hogy "respect".

    [ Szerkesztve ]

    DRM is theft

  • Dany007

    veterán

    válasz #48613632 #582 üzenetére

    Szerintem sok kérdésedre a válasz ott van valahol az elmúlt ~ 600 hsz egyikében.

    Amúgy persze, gondolhat az ember bármit, lehet bármilyen véleménye. Csak ez így, mint vélemény, mindenféle bizonyíték, érvelés nélkül gyakorlatilag semmit sem ér.
    Ezért te mondhatsz ezt, más meg mást. A dolog ott kezd érdekes lenni, amikor valaki valami módon alá is tudja támasztani amit állít.

    Például pár sorra feljebb valaki írta, hogy optimista tudósok szerint 8-10 év és elfogy az olaj? Vagy az energia készleteink már nem emlékszem.
    A lényeg, hogy ez így orbitális baromság. Persze elhiszem, ha megmutatja nekem azokat a világszinten elismert tudósokat, akik ezt állítják na meg persze a méréseket, kimutatásokat, tanulmányokat ami alapján ezt állítják.
    Mert persze mondani bármit lehet, csak annak valóságtartalmát bizonyítani nehéz.

  • emvy

    nagyúr

    válasz Pug #581 üzenetére

    Akkor tudhatnad, hogy ha Dawkins-ot emlegetem, akkor nem a memelmeletre probalok utalni.

    while (!sleep) sheep++;

  • #48613632

    törölt tag

    válasz dabadab #584 üzenetére

    mivel személyeskedésnek is szántam, a respect pedig inkább csak amolyan udvarias gesztus volt tőlem, de már bánom.
    ha viszont bele akarsz szólni, akkor érvelj, vagy maradj csöndben, nem muszáj mindenáron velem beszélgetned.

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Dany007 #585 üzenetére

    De valójában én nem is tettem fel konkrétan kérdést, sőt azt sem tom, hogy ez a ZG szakértő ős-hippy igazából mibe kötött bele, (szerinte nem értek hozzá - neki bizonyára ebből volt az államvizsgája) mivel érvek, konkrétumok hiányoznak, csak a bla-bla megy, azon meg mindíg berágok, ha csak a vagdalkozás megy.
    Én szépen leírtam, hogy mit gondolok a ZG bizonyos dolgairól, és ennyi. Ezzel nem muszáj egyetérteni, még csak reagálni sem kell rá, de ha reagálok, akkor az nem az, hogy gyakorlatilag egy mondattal lapátra tesz, hogy én nem értek hozzá, meg különben is.
    Nyilván erre a válaszom nem a legkifinomultabb Kazinczy-díjas mondatcsokor lesz, de valójában kár az ilyen ostoba beszólósokra egyáltalán időt vesztegetni.

    Ha az általam említett WTC dolog sántít, amit említettem, nem nagyon látom, hogy hol a baj vele, ugyanez a gazdasággal kapcsolatos megjegyzésmre.

    [ Szerkesztve ]

  • Dany007

    veterán

    válasz #48613632 #588 üzenetére

    Ebben egyetértünk.
    Csak szerintem már sokszor le lett írva minden, így sokan már úgy érezhetik mintha beakadt volna a lemez. Lehet ezért nincs most okfejtés.

  • dabadab

    titán

    válasz #48613632 #588 üzenetére

    Nezd, tegyuk rendbe a dolgokat: sajat magad mondtad azt, hogy nem ertesz azokhoz a temakhoz, amiket a ZG erint, viszont ennek ellenere azt mervadonak tartod, hogy te - barmifele relevans ismeret nelkul - mit gondolsz a WTC osszedoleserol - en meg felhivtam arra, hogy ez a gondolatmenet ismert pszichologiai jelenseg (ervkent meg persze semmit sem er).

    Ervelni nem nagyon lehetett, mert nem hoztal semmi olyasmit, amivel szemben lehetne ervelni. Tessek, itt a komplett hivatalos jelentes a WTC osszeomlasarol, lehet cafolni es onnantol kezdve nem ugy nez ki a dolog, hogy minden alap nelkul osztod az eszt.

    DRM is theft

  • raus

    aktív tag

    Most olvasok egy könyvet. "Angels don't play this HAARP - Advances in Tesla technology" "nem az angyalok jatszanak ezen a HAARP-fan - fejlesztesek a Tesla technologiaban"
    Jeane Manning es Dr Nick Begich irtak 1995-ben.
    Az alaskai Gakona helyseg mellet levö HAARP antennakomplexumrol szol.
    ...hat nagyon erdekes es megdöbbentö. Nagyfrekvencias es nagyenergiaju radioado-tömbbel nyomjak alulrol az ionoszferat 100 millio Watt energiaszinten! Napi 200-300 tonna gazolaj kell a generatoroknak amik a cuflat adjak az adoknak. Gerjesztödik az ionoszfera majd VLF es ELF(nagyon alacsony es extrem alacsony frekvenciaju 6-13Hz) radiohullamokat ver vissza, pont abban a tartomanyban amely az agyunk müködesi frekvenciaja es az egesz bolygonk legalapvetöbb allohullamfrekvenciaja is. (Schumann frekvencia 7.83Hz). Az egesz gepezetet a föld legszuperebb szamitogepe vezerli mivel nagyon pontosan kell es tudjak is vezerelni a radionyalabot felfele, az energiat es a frekvenciat is ami a gerjeszteshez kell. Valosidöben merik a valtozasokat az ionoszferaban globalisan es igy tetszölegesen varialhatnak az allapotaval barhol a földön( ill. barmely regio felett). Mivel az ionoszferank allapota meghatarozza az alsobb retegek müködeset(sztatoszfera es alatta azt a reteget amiben mi is elünk es az idöjarasunk is zajlik) az elektromossag altal. Igy kepesek celzottan idöjarast alakitani es katasztrofakat elöidezni barhol a rezonanciaelmelet alapjan(földrenges, tsunami, földcsuszamlas, esözesek, tajfunok, stb.) Csak "kis" energiaval gerjesztik a földkereg egy gyengebb pontjat majd sokkal nagyobb energiakat szabaditanak fel vele. Emellett meg barmilyen elektromos rendszert is tönkretehetnek vele. 2007 ota full kapacitason üzemel a komplexum, de volt mar sok tesztmenet. A dolog kemeny összeesküveselmeleti resze az hogy csak peldaul a 2004-es Indoneziai földrenges es tsunami, a 2008-as Kathrina St Luis-ban, a 2010-es kinai földrenges es a 2011-es Fukushima is az ö szamlajukra irhato. Mert mindezen katasztrofak megelözö 10-30 perceben hatalmas energiatüskeket mertek globalisan Alaska-Gakona felöl. Valamint mindezen esemenyek elött 10-30 perccel nagyon bizarr szines felhök jelentek meg az egen az erintett területeken. A jutubon fent vannak a videok. Mashol is nyomjak az frekvenciakat, sok-sok erdekes video van nagyon bizarr felhöalakzatokrol, öszzefüggö felhötakarokrol amelyek mintha egy kessel lennenek elvagva nyilegyenesen es a vagatban tiszta az eg, vagy orsoszerüen hossszan elnyulo önmaga körül forgo felhök. Kemleljetek az eget, hatha meglattok valami szokatlant. Mi magyarok amugy is a bögyükben vagyunk, mert nalunk az esz es a kepesseg hogy atlassunk a szitan:U

    [ Szerkesztve ]

  • emvy

    nagyúr

    válasz raus #591 üzenetére

    Ide irtam egy hosszabb kommentet, de roviden egy sirvarohogos szmajlival ossze lehet foglalni. :)

    [ Szerkesztve ]

    while (!sleep) sheep++;

  • #48613632

    törölt tag

    válasz dabadab #590 üzenetére

    na ezzel így már tudok mit kezdeni. :R
    első bekezdésedre. Ahhoz nem kell szakértelem, hogy észrevedd, hogy az a toronyház nem csak úgy összedőlt. Nem véletlen, hogy ennél jóval alacsonyabb épületeket szakemberek precíz munkájával döntenek romba, tizedmásodperc pontosságú időzítéssel. szvsz ha csak úgy magától magába roskad, nyilván nem kellene hozzá szakembergárda. bevágsz úgy ukmukfukra egy pár mázsa trotilt, a többit megoldja a fizika.
    ez nem szaktudás, ez logika kérdése :)
    és ugye itt nem egy, hanem mindjárt három épület is ezen a módon roskadt össze. elég furcsa, ha egy 400+ méteres toronyház felső harmadában akármilyen kár esik, akkor az alsó tartószerkezetek miért gyengülnek meg, ráadásul minden saroknál egyszerre, mert a függőleges összeomlás csak így lehetséges.
    de azt is mondtam feljebb, hogy ez nekem már akkor feltünt, mikor az események zajlottak, ehhez sem kellet ZG.

    ha viszont így gondolom, mármint h összeesküvés (most nevezzük így) akkor miért gondolod, hogy az amerikai kormány által kiadott "önigazolást" bármilyen szinten is el tudom fogadni bizonyítékként. Amúgy el fogom olvasni természetesen, és ha a téma még kicsit is meleg, visszatérünk rá.

    tudod erről most az ugrott be, mikor a fundamentalista keresztények a biblia igazságát pont a bibliai idézetekkel próbálják igazolni, és az istennek sem tudod őket meggyőzni, hogy bizonyos dolgokra muszáj külső hivatkozást találni, mert ez így annyi, mintha én azt mondanám magamról, hogy én vagyok a Zisten, és ezt azzal bizonyítom, hogy írtam egy könyvet, amiben az benne van :DDD

  • Peethy

    őstag

    válasz raus #591 üzenetére

    "Mi magyarok amugy is a bögyükben vagyunk, mert nalunk az esz es a kepesseg hogy atlassunk a szitan."

    Ekkora hülyeségek után még ezt hangoztatni.. :DDD A sok idegen szó úgy látszik számodra már mindent bizonyít :) Elárulok neked valamit: ahhoz, hogy egy szökőárat előidézz, nem igazán elég az, hogy rádióhullámokat küldj az ionoszférába.

    A magyarok meg ritka egy buta nép, ezzel a monológoddal ezt bizonyítottad is. Nem véletlen, hogy az összes értelmes ember külföldre megy, mert ennyi hülyeséget egy országban sem hallani, mint itt.. de azért "you made my day"! ;)

    pitepeti71: bevágsz úgy ukmukfukra egy pár mázsa trotilt, a többit megoldja a fizika.

    Mindezt 100méter feletti magasságba. Próbáld ki feltűnés nélkül ;)

    nem kell szakértelem, hogy észrevedd, hogy az a toronyház nem csak úgy összedőlt.

    De igen, kell.

    a fundamentalista keresztények a biblia igazságát pont a bibliai idézetekkel próbálják igazolni

    A Biblia történelmi hitelességére is vannak külső bizonyítékok.

    Te komolyan minden szakértőt/kormányhivatalnokot/politikust összeesküvőnek nézel? Nem gondolod, hogy ez kiszivárogna? Ennél jóval kisebb dolgok is kiszivárogtak már. Ezek az elméletek arra vannak, hogy a hozzád hasonló emberek úgy érezzék: valami nagyot fedeztek fel. Mint mikor a kisgyerek felfedezősdit játszik... sajnos a felnőtt világban ez nem mindig működik :)

    [ Szerkesztve ]

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Peethy #594 üzenetére

    a magyarok egy elkeseredett nép, vagy ami még jellemző lehet az a stressz okozta feszültség, és ebből a következetesen adódó statisztika a közlekedési balesetekről, dohányzásról, öngyilkossági statisztikák, alkoholizmus ... stb. de hogy buta lenne, azt nem merném így kijelenteni.

  • Peethy

    őstag

    válasz maláj #595 üzenetére

    Mármint? Te röhögsz rajtam sírva, vagy én röhögjek rajta? Utóbbi nem jön be, én ezen már csak sírni tudok... :O ;]

  • #48613632

    törölt tag

    másfelől amit nem értek, illetve sejtem én, csak hát ki ismeri azt be, hogy ez így is van.
    ugye jelen van a tömeg, melynek fele mondjuk a "sírvaröhögős" kategóriába sorolja a ZG-t ...
    mármostan urambocsá, de ha én egy akkor blődli dolgot látok a tévében, ami a sírvaröhögős kat, akkor kb 20 perc után az nálam power off ...
    volt ilyen, most a minap töltöttem le valami natgeos izét a holdon élő civilizációról LOL
    de bocsesz, 20 percig néztem, utána töröltem.
    na most ha valaki ekkora blődlinek tartja a ZG-t, na nehogymár végigizzadjon 3x2 órát belőle? ehhez képest az ellentábor is olyan szakértelemmel idézget belőle, mintha legalábbis abból doktorált volna.
    szóval azt gondolom, hogy sokan az ellentáborból inkább a nemtomhovátegyem kategóriába sorolják a ZG-t (én is nagyrészt) és a tömeghez csatlakoznak, akinek nagyobb a hangja, illetve okosabbnak tűnik, akár itt a fórumon

  • Peethy

    őstag

    válasz maláj #598 üzenetére

    Akkor sajnos nem értem :B Mi rosszat is írtam pontosan? :)

    pitepeti71: csak 1x2 óra, én ezt az egy részt láttam. Egyébként pedig az összes összeesküvés-elmélet fenn van a neten, nem kell minden filmet végignézni ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák