Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz edward2 #119 üzenetére

    Sajnos rosszul tudod, illetve nem tudsz mindent. A Zeitgeist c. film valóban 3 részre tagolódik, ahogy mondod vallás, 911, pénz, ám van még 2 másik Zeitgeist film is.

    Zeitgeist (az általad említett tagolódással)
    Zeitgeist II. Addendum
    Zeitgeist III. - Moving Forward

    Ettől még a cikk tényleg kalap szar nem sikerült túl jól. Az is igaz azonban, hogy mint tényfeltáró dokumentumfilm, az első rész valóban megalapozott, bár témájából kiindulva nyilván rengeteg flame-ra adhat okot.
    A második két rész már inkább rókabőr.

  • #48613632

    törölt tag

    Érdekes olvasgatni az itteni hsz-eket, míg végigrágtam magam rajtuk, sok dolog eszembe jutott, amire így utólag kár lenne bármit is mondani, az a téma akkor és ott arra a következtetésre jutott, utólág már nem kanyarodnék vissza.
    Azt azonban észrevettem, hogy mind a pártolók, mind az ellentábor tulajdonképpen szélsőségekben gondolkodik, tehát ha aki talál benne némi igazságot, annak az egész ZG egy szentírás, az ellentábor pedig fordítva, némi hülyeség lejön, és az egész nem ér egy kalap szamócát.
    Azért szerintem van benne középút, bizonyos igazságokat el lehet fogadni, akár szakértelem nélkül is.
    Azt pl nekem elég nehezen tudnák meggyőzően elmagyarázni, hogy a WTC hogyan és mitől omlott magába, mintegy szabadeséssel, teljesen függőlegesen, mintha kirobbantották volna alulról. Ráadásul mindhárom épület úgy, mintha csak bontásra ítélt épületek lennének.
    Ehhez nem kellett ZG, én anno néztem a közvetítést, és tényleg csak nekem fordult meg a fejemben a szándékos bontás gondolata, független a repülőgépszerencsétlenségtől?

    Aztán a gazdasággal kapcsolatban, többen említették, hogy közgazdászok, annak tanulnak, vagy hasonló. Hagy jegyezzem itt meg, hogy MO-t az utóbbi 25 évben (vagy talán még korábban is) profi közgazdászok sodorták a gazdasági csőd szélére, szóval azért ezt nem hangoztatnám ennyire büszkén.
    Ha meg szándékosságot sejtünk a dolog mellett, máris megalapoztuk az összeesküvés-elméletet, nem?

    Én alapvetően összeesküvés elmélet hívő vagyok, persze nem eszek meg mindent, amit kiraknak, de azt aláírom, hogy vannak láthatatlan szálak, amik felfedve akár hihetetlennek tünhetnek, nem beszélve arról, hogy összeesküvések mindíg is voltak, lásd Szarajevó, vagy hosszú kések éjszakája ... sorolhatnám, tulajdonképpen ennek mértékét és módszerét az adott kormány vagy szervezet technikai és technológiai fejlettsége határozza meg. Azt gondolom, hogy amit meg tudnak csinálni a hatalom érdekében, azt általában meg is teszik. A WTC-CIA jelentések vegyi fegyverekről-II. öbölháború annyira logikus és következetes, hogy nem látok elég indokot ellenérvek felkutatására.

    A tömeg meg manipulálható, a birkakolomp működik, nagyonis, egyre kevésbé van egyéni vélemény, azt meg általában úgyis elnyomják ...

  • #48613632

    törölt tag

    válasz dabadab #579 üzenetére

    Valószínűleg így van :R De nyilván Te majd felvilágosítasz, javasolnám, tedd sok-sok idegen szóval, úgy okosabbnak tűnsz mások szemében :C

  • #48613632

    törölt tag

    válasz dabadab #584 üzenetére

    mivel személyeskedésnek is szántam, a respect pedig inkább csak amolyan udvarias gesztus volt tőlem, de már bánom.
    ha viszont bele akarsz szólni, akkor érvelj, vagy maradj csöndben, nem muszáj mindenáron velem beszélgetned.

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Dany007 #585 üzenetére

    De valójában én nem is tettem fel konkrétan kérdést, sőt azt sem tom, hogy ez a ZG szakértő ős-hippy igazából mibe kötött bele, (szerinte nem értek hozzá - neki bizonyára ebből volt az államvizsgája) mivel érvek, konkrétumok hiányoznak, csak a bla-bla megy, azon meg mindíg berágok, ha csak a vagdalkozás megy.
    Én szépen leírtam, hogy mit gondolok a ZG bizonyos dolgairól, és ennyi. Ezzel nem muszáj egyetérteni, még csak reagálni sem kell rá, de ha reagálok, akkor az nem az, hogy gyakorlatilag egy mondattal lapátra tesz, hogy én nem értek hozzá, meg különben is.
    Nyilván erre a válaszom nem a legkifinomultabb Kazinczy-díjas mondatcsokor lesz, de valójában kár az ilyen ostoba beszólósokra egyáltalán időt vesztegetni.

    Ha az általam említett WTC dolog sántít, amit említettem, nem nagyon látom, hogy hol a baj vele, ugyanez a gazdasággal kapcsolatos megjegyzésmre.

    [ Szerkesztve ]

  • #48613632

    törölt tag

    válasz dabadab #590 üzenetére

    na ezzel így már tudok mit kezdeni. :R
    első bekezdésedre. Ahhoz nem kell szakértelem, hogy észrevedd, hogy az a toronyház nem csak úgy összedőlt. Nem véletlen, hogy ennél jóval alacsonyabb épületeket szakemberek precíz munkájával döntenek romba, tizedmásodperc pontosságú időzítéssel. szvsz ha csak úgy magától magába roskad, nyilván nem kellene hozzá szakembergárda. bevágsz úgy ukmukfukra egy pár mázsa trotilt, a többit megoldja a fizika.
    ez nem szaktudás, ez logika kérdése :)
    és ugye itt nem egy, hanem mindjárt három épület is ezen a módon roskadt össze. elég furcsa, ha egy 400+ méteres toronyház felső harmadában akármilyen kár esik, akkor az alsó tartószerkezetek miért gyengülnek meg, ráadásul minden saroknál egyszerre, mert a függőleges összeomlás csak így lehetséges.
    de azt is mondtam feljebb, hogy ez nekem már akkor feltünt, mikor az események zajlottak, ehhez sem kellet ZG.

    ha viszont így gondolom, mármint h összeesküvés (most nevezzük így) akkor miért gondolod, hogy az amerikai kormány által kiadott "önigazolást" bármilyen szinten is el tudom fogadni bizonyítékként. Amúgy el fogom olvasni természetesen, és ha a téma még kicsit is meleg, visszatérünk rá.

    tudod erről most az ugrott be, mikor a fundamentalista keresztények a biblia igazságát pont a bibliai idézetekkel próbálják igazolni, és az istennek sem tudod őket meggyőzni, hogy bizonyos dolgokra muszáj külső hivatkozást találni, mert ez így annyi, mintha én azt mondanám magamról, hogy én vagyok a Zisten, és ezt azzal bizonyítom, hogy írtam egy könyvet, amiben az benne van :DDD

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Peethy #594 üzenetére

    a magyarok egy elkeseredett nép, vagy ami még jellemző lehet az a stressz okozta feszültség, és ebből a következetesen adódó statisztika a közlekedési balesetekről, dohányzásról, öngyilkossági statisztikák, alkoholizmus ... stb. de hogy buta lenne, azt nem merném így kijelenteni.

  • #48613632

    törölt tag

    másfelől amit nem értek, illetve sejtem én, csak hát ki ismeri azt be, hogy ez így is van.
    ugye jelen van a tömeg, melynek fele mondjuk a "sírvaröhögős" kategóriába sorolja a ZG-t ...
    mármostan urambocsá, de ha én egy akkor blődli dolgot látok a tévében, ami a sírvaröhögős kat, akkor kb 20 perc után az nálam power off ...
    volt ilyen, most a minap töltöttem le valami natgeos izét a holdon élő civilizációról LOL
    de bocsesz, 20 percig néztem, utána töröltem.
    na most ha valaki ekkora blődlinek tartja a ZG-t, na nehogymár végigizzadjon 3x2 órát belőle? ehhez képest az ellentábor is olyan szakértelemmel idézget belőle, mintha legalábbis abból doktorált volna.
    szóval azt gondolom, hogy sokan az ellentáborból inkább a nemtomhovátegyem kategóriába sorolják a ZG-t (én is nagyrészt) és a tömeghez csatlakoznak, akinek nagyobb a hangja, illetve okosabbnak tűnik, akár itt a fórumon

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Peethy #604 üzenetére

    Nos, a magyarságtudat, a nemzeti büszkeség, az egészséges nacionalizmus az nem objektivitás kérdése, soha nem is volt.
    Nem kevés nemzet létezik a világon, aki a valóságtól elrugaszkodottan, mindenek fölé emeli saját népét, és azt most tényleg hagyjuk ki, hogy ennek mennyi alapja van.
    Lásd pl USA, IL, F, hogy a legnagyobb nacionalista országokat említsem.

    Kb hasonló példa ... Te, mikor a barátnődről beszélsz, nyilván Ő a legszebb, legokosabb, legaranyosabb ... stb. Érdekes, ezt valahol mindenki elfogadja, pedig lehet, hogy egy bűnronda valaki (bocs látatlanba is, csakis a példa kedvéért mondom) aki adott esetben 3 általánossal vigéckedik.
    De ha az országodról, a hazádról beszélsz, ez miért nem elfogadható? De továbbmegyek. Aki esetleg ilyen nézeteket vall, azt miért kell rögtön a náci, vagy helytelenül fasiszta kategóriába sorolni? Esetleg idióta, primitív szélsőjobbosnak titulálni, pusztán mert szereti hazáját, és ebből kifolyólag esetleg túlzásokba esik, mikor erről beszél?
    Igenis, ha én a hazámról mesélek, akkor hajlamos vagyok túlzásokba esni, vagy inkább a szépet és jót előtérbe helyezni a sok szarral szemben. És ez így jó, max nálunk kevésbé elfogadott.
    De hidd el, más országokban ez elfogadott, sőt egyenesen megkövetelt.

  • #48613632

    törölt tag

    válasz fordfairlane #622 üzenetére

    teljesen egyetértek veled, nem beszélve arról, hogy a trianon érzés nem generációs kérdés, még kevésbé függ attól, hogy átélted e vagy sem.
    ugye sokszor elhangzik, hogy a háborút a győztesek írják. no igen, talán kevésbé fájna a dolog, ha valami középkori stílusú területfoglalósdiban alulmaradtunk volna, teszem azt a nagy római birodalom ellenében, és most a területek nagy része olaszországhoz tartozna (elméleti síkon csak persze, hiszen nem vagyunk szomszédosak)
    másfelől mégiscsak több mint 1000 éve vagyunk itt, én speciel idősebb vagyok, mint szlotákia, ehhez képest arrafelé már történelmet írnak a dicső múltról, amihez persze az égvilágon semmi közünk. ugyanez elmondható a románokról is, kicsit más körítésben, és a dolog visszársága az, hogy ez ellen az égvilágon kívül senki sem tiltakozik úniószerte, ám ha mi esetleg megnyikkanunk, hogy nagy-magyarorzság, akkor már jön a nácizás.
    szóval az összképet nézve fordított a megítélés, mindezek mellett trianon jogossága is erősen vitatott, politikailag azonban az - ez van, ezt kell szeretni - "észérveken" kívül nem sok minden hangzik el mellette.
    azután azt sem árt figyelembe venni, hogy jó száz évvel ezelőtt európa vezető gazdasága voltunk, érdemes tanulmányozni az 1900 körüli, ilyen jellegű térképeket, gazdaságunk és iparunk anglia gazdaságával és iparával volt hasonlatos.
    "A történelmi Magyarország területe 282 ezer km2-ről (Horvátország nélkül) 93 ezer km2-re, lakossága 18 millió főről 7,5 millió főre csökkent. Hozzávetőleg 3,3 millió magyar került a szomszédos országokhoz, 63 vármegye közül mindössze 10 maradt érintetlen.
    A kialakuló gazdasági, társadalmi válság, hosszú időre megpecsételte hazánk sorsát. A magyar gazdaság a birodalom piac - és nyersanyagviszonyaira épült. Az áruforgalom és a pénzrendszer szinte belkereskedelmi jelleggel zajlott. Az új feltételek közé kényszerült Magyarország nem élhetett kellő külkereskedelmi forgalom, önálló vámrendszer és saját pénz nélkül.
    A mezőgazdasági termelés visszaesett, a gazdaság megbénult. Az alacsony termelési szint, az infláció természetszerűleg nagyfokú munkanélküliséget, az életszínvonal csökkenését eredményezte.
    Magyarország nyersanyagbázisa jó részét elvesztette, az állatállomány, az erdők, bányák, termőföldek, kőolaj és az infrastruktúra (vasút, közutak) nagy része a szomszédos országokhoz került. Az Osztrák-Magyar Monarchiához méretezett ipari kapacitás nyersanyag nélkül maradt.
    Hazánk külkereskedelemre utalt országgá vált. Foglalkoztatási gondok keletkeztek: a gazdaság már nem volt képes felszívni a falusi munkaerőt"

    ... fentebb közvetlen hatásai trianonnak, tehát itt nem arról van szó, hogy siránkozunk, mert eddig 3x annyi földet kapálhattunk, hanem arról, hogy lassan európa csicskái vagyunk, holott eleddig nem voltunk senkire rászorulva. és ez azért nem mindegy ...

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Depression #624 üzenetére

    ne legyél már ennyire korlátolt, ahhoz, hogy az fentről pontosan függőlegesen hulljon alá, minden sarokponton és élen pontosan ugyanazon az időben kell, hogy a szerkezet megroggyon, tizedmásodperces pontossággal, szóval kérj kölcsön te törmeléket a házad fölé, ha nincs képzelőerőd :)

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Peethy #627 üzenetére

    Peethy, én arra gondoltam, hogy ha a gazdasági stabilitásunk megmarad európa közepén, akkor most a szopott farok jobbik végén állunk :)
    Értsd a G8 esetleg G9 lenne, vagy teljesen más szám, e tekintetben pedig oly módon lennénk másra rászorulva, mint amennyire most a vezető gazdaságok ránk vannak, vagyis nekünk is kellene az olcsó munkaerő.
    na ez a nem mindegy :) persze, pillanatnyilag nem tehetünk semmit, sőt megkockáztatom, soha nem is fogunk már, de azért én ennek az ellenkezőjében bízok, valamint hiszek. logikus következményként azonban valóban nem tudom elképzelni a nagy-magyarország valamikori visszaállítását. sajnos :(

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Gergő_ #637 üzenetére

    Jó de ez nem úgy működik, hogy van egy csomó összeesküvés elmélet, mi ezekben hiszünk és ez a mi klubunk :)

    Hanem vannak események, melyek a háttérben, a nyilvánosság kizárásával zajlanak, ok-okozati összefüggésekkel.
    ennek mintájára nyilván egy kupac fals öe-szerű történet is kering, de nyilván nem kell mindent megenni.

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Raucher #653 üzenetére

    Én erről azt gondolom, hogy a tömeggyártás minden fillérre árérzékeny, hiszen bármely kis különbség egy alkatrész árában tömegben milliós tételeket okozhat.
    na most nem kell ahhoz sem összeesküvés, sem komoly tervező gárda, ha azt mondja a főnök, hogy ezt a chipet ebbe az autóba mostantól a sárgáktól vesszük, mondjuk kínából, az eddigi USA helyett.
    ám lehet, hogy a sárga chip 5 éven belül megpihen, szemben mondjuk a minőségibb USA chip 20 éves élettartamával.

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Peethy #656 üzenetére

    Elég ám ha csak egy-két alkatrésze van rövid időre tervezve. :) Itt kint angliában az a mondás járja, ha olcsó autót akarsz, akkor 2000 előttit vegyél. Azokban még jórészt nincs fedélzeti computer (mondjuk alsó-közép kategória) ami tönkremenne.
    jómagam nem vagyok autó tudor, de az azért szemet szúrt, hogy logikusan a mechanikus alkatrészek mennének elsőként tönkre, szemben az elektronikával. (ma is van működő 286-os szerkóm, bár jó ideje nem kapcsoltam be, de rátenném a kisujjamat egy kis zsebpénz ellenében)
    Na most nyilván ez az elektronika keményen ázsiai minőség, innen meg csak piacpolitika, hogy az amúgy tökratyi kütyüt utólag mennyiért pótolják. nyilván jó drágán, ezzel buzdítva a fogyasztót egy új beruházásra.

    Mindazonáltal én ezt már nyugodtan tudom a saját kis halmazaimon belül az öe kategóriába helyezni. Nyilván nálam egy öe nem feltétlen kezdődik éjfélkor egy templomkertben, sötét alakok társaságában :) Pusztán a piaci igények és lehetőségek figyelembevételével ez a legjárhatóbb út a tömeggyártás terén.
    ettől függetlenül ma is vannak rolls royce-k, amik adott esetben 50 év múlva is működőképesek maradnak. de nyilván nem a kínai tömegcikk kerül beépítésre.

  • #48613632

    törölt tag

    válasz raus #662 üzenetére

    nagyon kicsi esély van rá, hogy valami HAARP dolog van mögötte, de minden elképzelhető. Itt meg felesleges is vitázni ilyenekről, vagy más öe-ről, mivel az emberek nagy többsége abban hisz, amit lát.
    Ha meg valamilyen okból kifolyólag kiderülne, hogy az egész HAARP sztori igaz volt, a többség úgyis azt mondaná, hogy mindig is tudta :)

  • #48613632

    törölt tag

    válasz fordfairlane #666 üzenetére

    hát az érdekes lenne :) mármint a fizikai levezetése egy olyan dolognak, ami hivatalosan a tervasztalon sem létezik :)

Új hozzászólás Aktív témák