Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vezeralmos2

    senior tag

    válasz scampolo84 #25413 üzenetére

    Mindenkinek egyéni dolga, hogy miben hisz, de ez a tényeken nem változtat. Peace :R

    A Sandy Bridge legendája

  • Pioneer

    senior tag

    válasz scampolo84 #25413 üzenetére

    Pontosan! Jól írod, mind két oldalon van szar forrasztás, csak "máskép", de egyik sem ideális... :))

    Pl.

    AMD:
    Légbuborékok a gyári forrasztásban, nagyobb chip bal szélén már nem is jutott forraszanyag:

    VAGY

    Intel:
    Zárványos volt a gyári forrasztás a chip közepén. A zárvány miatt levegő volt a forrasztás alatt, ott semennyire sem tapadt a chiphez.

    PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1700-ig! Link: https://hardverapro.hu/apro/professzionalis_delid__re-lid_lga_1155_1150_1151_garantalt/friss.html

  • vezeralmos2

    senior tag

    válasz scampolo84 #25427 üzenetére

    Mint írtam, elég nagy a szórás az AMD chipek minőségében, simán lehetséges hogy kifogtál egy nagyon jó példányt. :)
    Ismerősnél is van AM5 olyan procival mint neked. Burst Assasin hűtővel azonnal 95 fokon volt belenyúlás nélkül, nekem ez a hűtő 200-230 wattot le tud venni a 13700k-ról, 90 fokos max. hőmérséklet mellett, szóval ott sem a hűtővel volt a baj. Meg más baja is volt vele, memória intenzív tasknál, virtuális gépnél szét fagyott neki a rendszer, csökkenteni kellett a ram sebességet mert nem bírta a processzor.
    Nekem is nagyon sokáig csak AMD volt itthon(Athlon XP 2600+, A10-7850k, FX-8350[eddig szerettem is az AMD-t], R5 3600, 5800X3D) én belefáradtam, úgyhogy váltottam intelre, 9900k-t vettem először, első használatra is bejött, azóta is elégedett vagyok.
    Egyik sem tökéletes, de akkor már a kevésbé "sz*r" gyártótól vettem az új procit is.
    Utólag pedig azt tudom mondani, hogyha választanom kellene a 9900k és az 5800X3D között, maradnék a 9900k mellett. Nem érdekel, hogy max. fps-ben szét alázza az X3D, a 9900k sokkal stabilabb, sokkal jobb a memóriavezérlője, nincs tele indokolatlan mikrolaggokkal a játék. :)

    Ezt pedig a szakértő kolléga cáfolta éppen utánam...
    Nagyon jó munkát végez a processzorokon, ebben nincs is kétség. Egyértelműen látszik, hogy az AM5-ös CPU-n nagyon gatya gyárilag is a forrasztás, tele van buborékkal. Ott faragják le a költséget, ahol tudják.
    Az intelnél sokkal szebben néz ki. Még az is lehet hogy alapból nem is volt zárványos, csak az oldalirányú feszítés, és a hevítés feltörte a két anyag közötti gyenge adhéziós kötést, és ezért lehet róla lehámozni az indiumot. :R

    [ Szerkesztve ]

    A Sandy Bridge legendája

Új hozzászólás Aktív témák