Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz kisninja #165 üzenetére

    Nekem is DSC-m van, és hasonló kérdésem lenne: szeretnék bekötni egy IP modult a keybusra, és nem szeretném ha megszólalna a sziréna a művelet közben. Az előző DSC-met 10-15 éve én raktam össze + programoztam, mert nagyon érdekelt a dolog, de mivel csak abban az időszakban mélyedtem bele pár hónapra, így eléggé elfelejtettem a dolgokat, most pedig csak ezt a wifis keybus emulátort kötném be, nincs nagyon energiám újra nulláról DSC-t tanulni :)

    Szóval ez egy örökölt rendszer, felhasználó szinten ismerem csak kb. 1-2 hete. Van benne egy "szabotázs" nevű zona (16-os), ha ezt bypass-olom, akkor tuti nem fog riasztani a központ dobozának a kinyitása után és/vagy ha lekötöm a jelenlegi 2db keypadot a keybusrol kis időre? Rémlik régről valami olyasmi is, hogy létezik olyan zóna típus, amit nem lehet bypassolni. Jól emlékszem? Kell erre figyelni?

    Máshogy kérdezve: van/lehet egyéb belső beállítás, ami a keybus eszközöket, vagy a központ dobozának a nyitásérzékelőjét figyeli, és szabotázs estén riaszt, vagy ezek mind benne vannak a "szabotázs" nevű zónában? A maradék 15db zóna egyébként tök egyértelmű (bejárati ajtó, X ablak, Y mozgás, stb..), és a nevének megfelelően működik (ezt már átnéztem). Szóval kizárható, hogy egyéb zónákban legyen olyan érzékelő, ami a fenti szerelés hatására beindulna.

    Persze a távfelügyelettel előtte egyeztetek, hogy karbantartani fogok, de azért jó lenne ha nem jelezne be nekik, meg ha a szomszédokat se zavarnám meg :)

    Ha sikerül a projekt, akkor írok részletesen a beépítendő kütyüről (addig nem akarom elkiabálni), mert megér egy misét. Ez egy DIY megoldás, 5-6eFt-ből kijön, és wifis távoli vezérlést lehet vele megvalósítani DSC-ken (és nem kínai cloudos, hazatelefonálós rettenet), illetve smarhome integrációt, akár saját fejlesztésű/építésű rendszerben is.

    Előre is köszi!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák