Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kriccs

    tag

    Sziasztok!

    TV vásárlás elé kerültem. Mivel lejár a hűségszerződésem, így van lehetőségem a ténél részletre készüléket venni. Nem vagyok nagy TV-s, így személyesen nem ismerem az új technológiákat, csak az elméletüket, ezért fordulok hozzátok. A jelenlegi TV egy Samsung UE40B7000WW. 5-6 éve vettük, ha jól emlékszem, azóta meg vagyunk vele elégedve. Úgy alakult, hogy az analóg megszüntetése és a lehetőség miatt elgondolkodtunk a cseréjén (van egy másik, CRT TV, ennek a helyére menne a mostani). Mivel a nappaliban van, kb. 4 méterről nézzük, így viszonylag nagynak kéne lennie és szeretném, ha jobb képet adna, mint a mostani. A smart funkciónak is örülnénk. Mivel van idősebb tag a családban, nem ártana, ha van rendes irányító is hozzá, mivel ha jól látom, akkor most az a trend, hogy valami kis bizgentyűt adnak csak a cucchoz. Nézünk sportot, így jó lenne, ha nem mosódna. A 3D esetleges szükséges rossz, a gyerekek lehet, hogy élveznék, de egyáltalán nem szempont. A fórumokon való keresgélés után ezek maradtak:

    Samsung UE48H6400
    Samsung UE50KU6000
    Sony KDL43W755
    Sony KDL48WD650
    Panasonic TX-50DS630E

    Max. össz 200k és max. havi 10k. Ezt egyedül egy UHD TV-ért vagyok hajlandó felborítani, de csak egy picit. Ha tudok más helyet, ahol hasonló feltételekkel akár olcsóbban/jobb TV-t lehet venni ezeknél, akkor ne tartsátok magatokban!

    A Samsung UHD-járól egész jókat olvastam, nem láttam, hogy a válaszidőre panaszkodnának, valamint az input lag a gyártónál rendkívül kicsi.

    Ui.: sokat használunk USB lejátszást, szóval a .mkv lejátszás a életbevágó!

    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

  • Kriccs

    tag

    válasz siposjozsef #99119 üzenetére

    Bár én itt nem vagyok nagyúr, hasonló cipőben járok, mint te. Elmentem a MM-ba BP-en és megnéztem az említett LG-t, a nagytesót (a 652-est), a H6400-at és a KU6000-et. Nem szeretek kötözködni, de az itt leírt általánosságok ellenére (UHD felesleges, ha veszel, akkor sem 6xxx szériát) mérföldeket vert a KU a többire. Az LG-nek jobbak voltak a betekintési szögei (VA meg az IPS panel előnye), valamivel mélyebbek voltak a feketéi, viszont a fényereje nagyon gáz volt. Nálunk délutánig besüt a nap a nappaliba, így a neonfényben is erősen tükröződő képernyő nagyon elszomorított. A H6400 semmi extra nem volt, valamivel jobb a betekintési szöge, mint a KU-nak, de ez is láthatóan rosszabb, mint az LG-ké. Az aktív 3D egy hányadék, kb. 1 percet néztem és rendesen rosszul lettem tőle.
    Aztán megnéztem a KU-t és a feketék ugyan nem voltak elég mélyek, azonban sokkal több részlet volt benne. A képe tűéles, pláne, ha 4k tartalmat nyomsz rajta. A mosódás nem volt durvább, mint az előzőeké. Néztem focit, F1-et, Philips repülős samplet, és semmi gond nem volt vele. Én hülye nem tudtam, hogy a PH-n már van összegyűjtve minden, órákat kerestem a megfelelő videókat. :D Nekem egy 5-6 éves UE40B7000W-s Samut kell leváltania, ami anno 300k körül volt. Egy csomó TV a kirakott tartalommal meg sem közelíti annak a minőségét, ezért is mindenképpen vigyél saját tartalmat.

    Ajánlom, hogy a csilli-villi képjavítókat is szedd le, mert igazából egy csomó még ront is a dolgon, pláne, ha gyors a mozgás.

  • Kriccs

    tag

    válasz S0sk4 #99169 üzenetére

    Szia!

    Felül linkelte Flashget: tesztvideók

    A magyar p2p oldalakon általános, hogy vannak sample videók a teljesek mellett, ezek letöltése nem számít bele a keretbe, így ezeket korlátlan mennyiségben tudod leszedni. Nyílt oldalaknál nincs sajna ilyen, így a svéd oldalon sem fogsz találni. Én alapvetően vittem egy rajzfilmet (Simpson), egy animációs filmet (Zootopia), egy fantasyt (Hobbit) meg egy olyan filmet, ami vélhetőleg kevesebb CGI-t tartalmaz az adott jelenetben (Revenant), valamint vittem sportot F1 és Liverpool-BVB EL-visszavágó személyében. Vittem még Vikingeket, mivel én azt szoktam nézni, ha pendriveon viszem a cuccot. Figyeltem még arra is, hogy multilang legyen a fájl, mivel a mostani TV nem tudja kezelni ezt, csak az elsődleges sávot játssza le. :W
    Ellenőriztem még a feliratokat is, mivel a mostani a beépítetteket nem tudja megjeleníteni, csak a .srt mellékletet. Érdemes minden filmből sd-720p-1080p videókat vinni, hogy össze tudd hasonlítani az egyes jeleneteket. F1-ből 1080i-t vittem, mivel az M4 olyat ad, fociból meg 720p-t, mert digi hiányában a PL csak streamen megy. 4k videónak meg talán a Sony Tajpej tűzijátékos videóját vittem, meg egy 96 fps-es méheset, valamint egy Barca-Atleti meccset, (amiben nem tudtam tekerni). Amúgy utána megnéztem gyorsan pár vezető TV-t, amik 1 misi környékén voltak és nem dobtam le a gépszíjat tőlük a KU6000-hez képest (megjegyzem, ezeket nem állítgattam, csak az ottani beállításokat használtam).

  • Kriccs

    tag

    válasz MarKoo #99205 üzenetére

    Ha nem volt lehetőséged megnézni, akkor vagy 14 munkanap vagy 30 napod van visszakérni az árát, ha jól tudom. Amúgy a gyártó UK honlapján egy véleményt írtak a termékről, és ott sajna le is írja a felhasználó, hogy szar a fekete.

Új hozzászólás Aktív témák