Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz gzbotii #911 üzenetére

    A technoblabla egy forgatókönyvi fogás, ezt írják be a sztori írók azokra a részekre amiket később a stáb hozzáértőbb tagjai kitöltenek tudományos, vagy többnyire tudományos, esetleg gépészeti szöveggel. A TNG forgatásáról készült filmekben beszélnek erről is.

    Egyébként elolvastam a "Star Trek fizikája" c. könyvet, Lawrenc M. Krausstól, ő egy Hawking szintű koponya a fizikában, csak imádja az ST-t. Na ő végigment az ST (főleg a TNG, DS9 kapcsán mert akkori a könyv) technikáin, valamint a sorozatban előkerülő fizikával kapcsolatos dolgokon. Az ő szavaival élve hihetetlen, hogy mennyire ráérzett a stáb azokra a fizikai dolgokra is, amik még csak elméletben léteztek akkoriban, vagy még úgy se.

    Magát a TOS-t nem néztem meg, én már a TNG-n nőttem fel, de a könyv megemlíti pl. a az egyik TOS részt is, ahol a hajó egy "sötét csillag" segítségével utazik vissza az időben, vagy valami ilyesmi a sztori. A lényeg az, hogy a sötét csillag az volt, amit ma fekete lyuknak hívunk, csak maga a fogalom nem létezett még az epizód forgatásakor.

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák