Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • L.Edit

    tag

    válasz Rayyy #23 üzenetére

    Csak egy adat, ami egy elméleti állapotot jelöl, ahol nulla a térfogatáram. A maximális légszállítás is egy ilyen elméleti állapot, ott viszont nulla lesz a nyomás. Ezt a két pontot köti össze a nyomás-térfogatáram görbe, amin már előállnak gyakorlati értékek és ezeket össze tudod vetni azzal, amire szükséged van ahhoz, hogy elbíráld, hogy az a ventilátor képes lesz-e azt a térfogatáramot biztosítani, amit az általa előállított nyomásnak át kell áthajtania az ismert áramsási ellenállású rendszereden, amit kielégítően hűteni/szellőztetni szeretnél vele.

    Logikailag azonos a víz pumpánál a maximális emelési magassággal, ha ekkora vízoszlop van a pumpa nyomó oldalán nem történik szállítás, ahogy csökken a vízoszlop amit a pumpának tartania kell úgy nő a szállítása. Érdemes úgy megválasztani a pumpát (görbét) hogy adott emelési magasság mellett tudja azt a szállítást amire szükséged van.

    [ Szerkesztve ]

    Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.

  • L.Edit

    tag

    válasz Rayyy #27 üzenetére

    Valami gyakorlati haszna legyen, hogy tudd mihez kötni a dolgokat.
    A kaszás a sony fdb csapággyal tarolta a piacot, azóta a saját fejlesztései mindig egy elég szűk use-case-re mentek rá, és nagyon észnél kell lenni, hogy mire és milyen keret orientációval rakod fel.
    És azt is tudom, hogy létezik olyan use case is, ahol az a legjobb döntés, ha nem rakod fel.

    niof: Az is el van tévedve, aki membránsebességet transzformál nyomássá és nem tölcsért használ. :DDD

    Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.

  • L.Edit

    tag

    válasz niof #30 üzenetére

    Ha egy hangszóróból kellene valami meglepőt építeni, és nem szempont, hogy az idők is hasonlítsanak az inputra, akkor én sem mennék sokkal messzebb. Ahogy észrevettem elektronikus zenére jó, ott mutatkozik meg igazán a fun faktor és talán a legkevésbé zavaró a csoport késés, és a comb filter jelleg.
    A ráhangolt üregeknek mindig lesz egy olyan problémája, hogy a lecsengése simán kihallható, hiszen maga is lassan reagál és a cső is késleltet rajta nem keveset.

    kb.: ugyan ennyi ideje nem hallgatok önszántamból zenét.

    Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.

Új hozzászólás Aktív témák