Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz dchard #112247 üzenetére

    Bár a műszaki indoklással 100%-ig egyetértek (mert hogy igaz) , de miután már bekopogtatott a SOHO 10 GbE korszak (GbE pedig a ~9 évvel ezelőtti Intel Atom alaplapokon is volt), mégsem tartom teljesen alátámasztottnak amit írtál, miszerint mindenképp kerülni kell az egyszerű, nem menedzselt L2 switchek használatát. Már rég nem 10base-T hálózatot használnak otthon a felhasználók, mint a 90-es években.

    És bár igaz, hogy leesett jelentősen a jobb switchek ára is az utóbbi időben, ezek használata pont azok számára nem triviális sokszor, akiknek ez javasolva van. Az már csak hab a tortán, hogy ezen entry level eszközök, amik rendelkeznek már GUI-val és / vagy egyéb távmenedzsmenttel, sokszor már nem kapnak megfelelő security támogatást 6-12 hónap után.

    A WiFi valóban megkeseríti a felhasználók dolgát multicast terén, mert ha régebbi szabványt használ az ember, ha nem speciális megoldást használ (mint például a Mikrotik féle multicast helper), akkor valóban a hálózat berogyik. Külön súlyosbító tényező, hogy osztott közeg. De amikor már gigabit feletti 4x4 MIMO-s AC hálózatok lassan minden második érintett háztartásban megtalálhatók (sőt, Telekom is árul külön erre készüléket), akkor ezt se érzem hard limitnek.

Új hozzászólás Aktív témák