Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz DBob #112255 üzenetére

    "amit írtál, miszerint mindenképp kerülni kell az egyszerű, nem menedzselt L2 switchek használatát"

    Senki nem írt ilyet. Attól, hogy egy switch tudja az IGMP snooping-ot, még nem lesz managelhető. Az IGMP snooping nélküli switch-et kell kerülni, azt is csak IPTV mellett. Ennek semmi köze a 10BaseT-hez, a 10gigabit meg főleg nem értem hogy jön ide. Annak sincs semmi köze a dologhoz, hogy a gyártó hány évig támogatja az eszközt, ezek fontos, ámde ide nem vágó kérdések.

    A wifinél sem kell semmilyen speciális megoldás az IGMP snooping-on kívül. Az viszont, hogy a zömében 2.4-es hálózatra is kitolják teljesen fölöslegesen ezt a 10-20megabitet, az igenis fontos: terhelik a spektrumot a saját maguk és a környezetük számára is, aztán beírják ide, hogy nekik működik vele az IPTV, és a többi hülye is megveszi, mert 2 ropival olcsóbb és fogalmuk nincs a következményekről.

    Maxxxim:

    Nagyon egyszerűen ellenőrizhető: az adott LAN switch egyik lábán elindítod az IPTV-t, a másik lábán meg elindítod a wireshark-ot egy PC_vel/laptoppal. Ha a switch nem IGMP képes, akkor a mért lábon is meg fog jelenni az IPTV forgalom. Érdemes mindezt egy-két csatorna váltás esetén is megnézni.

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák