Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz Noddy #10683 üzenetére

    Furcsa ahogy a tudomány mögé bújva próbáljátok hárítani, tagadni Isten létét és mégis fölényeskedésbe csap át a dolog.
    Hát izé, általában a tudomány ad a világ dolgaira valamilyen választ, ami legjobb tudásunk szerint helyesnek tűnik. Ez fölényeskedés? Ahhoz képest semmiképp, ahogy itt a saját vallása és világnézete nevében mindenki nagyon jól megmondja a tutifrankót a világ empirikus és transzcendes oldaláról egyaránt.

    A felezési idővel kapcsolatos mérési pontatlanság meg mit bizonyít? Szerintem annyit, hogy az eddigi módszerekhez képest pontosabban fogunk mérni, mert hogy lehet korrigálni az értékeket a napműködés következményeivel, tehát például az eddig 6000 évesnek hitt múmiáról majd jól ki fog derülni, hogy valójában 5800 éves. Szerintem a semmit sem tudáshoz való ragaszkodás helyett inkább örülni kéne annak, hogy egyre többet tudunk.

    Tényleg nem a tudománnyal van a baj, hanem az emberekkel akik ezt ateista eszméik érdekében használják fel...
    Az eszmék fontosak neked, mint vallásos embernek, de a tudományban anynira nem fontosak. Például a repülőgépet sem az emberi eszmék tartják a levegőben, hanem a fizikai törvényszerűségek. Az atomok működése, radioktivitása vagy bomlása sem igazán függ attól, hogy a vizsgálója ateista-e vagy sem. Az igazán vallásos embereknek biztosan nehezebb látni azt, hogy a valóságnak semmi köze nincs ahhoz, hogy az ember mit hisz róla.

Új hozzászólás Aktív témák