Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #10741 üzenetére

    (Ha Noddynak az evolúcióban való hit akadálya saját maga, akkor a többi teremtéstörténetben hívő tudósnak mi az evolúciós hitének akadálya?)

    Saját maguk. És fogalmam sincs, miért kellett olyanokat írnod, hogy ők lúzerek, stb. Szerinted mégis mi lenne az akadály, ha nem saját maguk? A tudomány? Ha mérlegre pakoljuk az érveket és ellenérveket, egyértelmű a helyzet. Nem azért, mert én ezt akarom, hanem, mert tény. Tehát a tudomány, és annak eredményei nem lehetnek akadály az evolúció elfogadásában.

    Ami még érdekes, hogy sok más eredményt ezek az emberek szó nélkül elfogadnak. Olyan dolgokat is, amik kevésbé jól vannak alátámasztva, mint az evolúció. Ez mégis hogy lehet? Egyetlen oka van: azoknak a folyamatoknak, vagy jelenségeknek nincs bibliai alternatívája, azokról semmit nem ír a Biblia.
    Ebből pedig az következik, hogy bár tudományos alapon a legvalószínűbb magyarázat az evolúció, azok az emberek, akik ezt nem fogadják el, nem tudományos alapon döntenek erről.
    És ami valóban bosszantó, hogy ennek ellenére nem ismerik be, hogy a tudományos érvek és eredmények alapján valóban az evolúció a legvalószínűbb, ami a mai élőlények kialakulásához vetetett.

    Sokkal karakánabb lenne kiállni, és elmondani, hogy igen, tudományosan az evolúció a nyerő, de én a Bibliára, és annak szó szerinti értelmezésére alapozva -és csakis erre- azt mondom, nem így történt, ámbár tudományos eszközökkel egyáltalán nem tudom ezt alátámasztani.

    A bibliai teremtés"elmélet" mellett tudomásom szerint nincs tudományos bizonyíték.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák