Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz dawncomputer #10744 üzenetére

    Van egy olyan érzésem, hogy igaz vallás nem létezik. Tökéletes vallás nincs. Még a katolikus sem az :t

    Azért nem lehet tökéletes, mert mi emberek nem tudhatunk mindent. Van sok információnk Istenről, és Jézusról, de nagyon sok kérdés merülhet fel bennünk, amire nem kapunk választ. A vallások megpróbálnak valamilyen választ adni ezekre a kérdésekre. Aztán ez a válasz vagy jó, vagy nem. De az biztos, hogy minden vallásban vannak rossz válaszok. Hiszen a vallások emberi kreálmányok.
    Mégis azt gondolom, választani kell. Nem azért vagyok katolikus, mert a vallás összes elemét helyesnek gondolom, a katolikus egyház szervezetét pedig egy tökéletes, és jól működő rendszernek. Itt is vannak hibák és tévedések.

    De valahová érdemes tartozni, hogy a hitünket közösségben is meg tudjuk élni.

    Sokan abba a hibába estek, ha az adott vallással problémájuk volt, megpróbáltak egy jobbat, tisztábbat létrehozni, szigorúan a gyökerekhez visszanyúlva. De az emberi tényező ezekben a vallásokban is megvan. Ugyanúgy vannak ismeretlen foltok, amikre a válaszok ugyancsak nem bombabiztosak. Így szerintem nem sok értelme van újabb és újabb egyházakat alapítani, csak azért, mert így, vagy úgy nekünk jobban tetszene.

    Egyébként szerintem minden vallás igaznak tartja magát, legalábbis én még nem hallottam olyanról, hogy azt mondaná, hogy igen, mi jók vagyunk, de azok egy kicsit még nálunk is jobban gondolják :)

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák