Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz Noddy #10861 üzenetére

    megertem hogy odzkodol. bar en nem latok benne semmifele veszelyt. monjduk ha valaki jezus tanitasait figyelembe veszi az elete soran az sem arthat neki, annak ellenere sem hogy monjduk akar nem is hisz magaban jezusban csak mint egy bolcs tanitoban vagy akar egy bolcsek altal irt tortenet foszereplojeben. itt most nem a keresztenysegrol beszelek hanem olyasmirol hogy a bibliai bolcsessegeket fel lehet hasznalni akarkinek is. stanislaw lem utan szabadon mondva a hangyak is fel tudnak hasznalni egy filozofust, pedig semmit sem ertenek a csodas gondolataibol.

    persze itt jon be hogy forditva ez nem mukodhet mert szerinted a te vallasodat csupa ellenseg veszi korul spiritualisan meg mindenhogy is es a satan leselkedik az utcasarok mogott, dehat... errol nem tehetek hogy teged igy kondicionalt a vallasod... sot oszinten megmondva kurvara sajnalom ha megbocsatod nekem ezt a profanitast. (nem akarok a szadba adni gondolatokat, csak irtam errol) szerintem a vilag hitelet szempontjabol valtozatos es elvezetes. rengeteg nagyszeru gondolat van a kulonbozo vallasokban es hasznosithato "tudomany". lehet, sot biztos hogy minodssze egy hangya vagyok aki a filozofusok testebol taplalkozik, de legalabb megteszem amit tudok.
    --
    a szelsosegek mindig veszelyesek beszeljunk akar vallasrol, taplalkozasrol, szorakozasrol, erzelmekrol, vagy akar egy hobbirol, egyszeruen barmirol. megtartani az egyensulyt alapvetoen bolcs dolog.

    a jin jang kicsit tobbet mond. a jin-jang szerint az egyensuly az ellentetek "harca" altal teremtodik. maradjunk az en peldamnal: en attol vagyok az aki vagyok mert vannak ugynevezett jo es rossz tulajdonsagaim. ha elfolytom a az egyik felemet akkor kikerultem az egyensulybol. ha csak a rossz tulajdonsagaimat hasznalom akkor talan bunozo lennek, ha csak a jot akkor valami szeretetotthonban lennek onkentes es masokon eloskodnek hogy meglegyen a mindennapi betevom. mindket szelsoseg hibas.

    tovabblepve: a jo es rossz mindossze ket szo amik segitenek szetvalasztani a jin es jang ket oldalat, de nem erkolcsi kategoriak. beszelhetnenk fekete-feher tulajdonsagokrol is akar vagy jobb es bal oldalrol. ertekitelet szempontjabol csupan semleges tulajdonsagai vannak mindenkinek es az en karakterem attol valik jova vagy rossza masok szemeben hogy hogyan, milyen celbol hasznalom fel ezeket. ahogy minden jo tulajdonsagot fel lehet hasznalni erkolcsileg negativ tettekre ugy a "rossz" oldali tulajdonsagokat is arra hogy segitsunk, epitsunk.

    a jin es jang altalanos, nem csak a tulajdonsagokra vonatkozik. inkabb egyfajta ralatas minden dolgokra.

    no, most abbahagyom a gepelest. elnezest :)

    [ Szerkesztve ]

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák