Új hozzászólás Aktív témák

  • D1Rect

    félisten

    válasz kymco #21384 üzenetére

    "Egy átlagember vajon mennyivel költ többet az ilyenfajta audiovizuális szórakozásra, mint pld a rákutatásra adományként? Mennyivel költ többet a túlárazott technikai eszközeire, mint pld természetvédelemre?
    Költői kérdés, nem kell válaszolni rá."

    Az átlagembertől az állam a megkeresett 100Ft-jából elvesz kb. 70-et.
    "Nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy minden megkeresett száz forintból az állam elvon tőled 65-69 forintot különböző jogcímen."
    Ez az ami kiöli az emberekből az adakozási kedvet.

    "Nem kérem számon, de az értékrend eltorzulása vezet oda, hogy hamarabb adunk Robert Downey Jr.-nak még 70-100 Ft a mozijegyünkkel, mint a hajléktalan koldusnak..."

    Leírom még egyszer, az a 70-100Ft inkább 20.
    A mozijegyen alapból van 27% áfa, plusz a jegy árának nagyságrendileg fele annál a mozinál marad ahol megnézik a filmet.

    Ha a hajléktalan koldusnak senki nem adna semmit, kénytelen lenne az ugyan alacsony hatékonyságú, de a nullától hatékonyabb rehabilitációk felé fordulni és valami történne vele.

    Szerinted túlárazott technikai eszközökre költik az emberek a pénzt ahelyett, hogy rákkutatásra adnák.

    Szerintem meg azok az emberek kifizetik a technológiai fejlődés költségét és több száz millió afrikai-ázsiai gyereknek is jut már internet, így hozzáférhet a tudáshoz ezáltal, így sokkal-sokkal-sokkal-sokkal-sokkal-sokkal-sokkal-sokkal (remélem elég hangsúlyos) jobb eséllyel vág neki az életnek, mint azok akik csak 20 évvel korábban születtek.

    "The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

Új hozzászólás Aktív témák