Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Füleske #21520 üzenetére

    Igaz vagy 3 külön hozzászólásban reagáltál, ha nem gond, akkor én egyben foglalnám össze.

    Az eredeti hír valóban sokkal mélyebben elemzi a dolgot (mondhatni legalább ír konkrétumot a másik hírrel szemben), viszont erre is csak azt tudom írni, mint korábban. Pro és kontra rengeteg érvet lehet hozni, valószínűleg nem ez a teszt fogja eldönteni. Egyébként nem kötelező benne hinni, még katolikusként sem, nem múlik ezen semmi.

    Szerintem is , ha bármikor is bizonyítani lehet hogy az ostyából szívizom lesz arra szerintem mindenki kíváncsi lenne. Addig ezeket csak azok hiszik el akik hinni akarnak. Még egy csoda sem lett tudományosan bizonyítva.
    Az idézett hír szerint megvizsgálták tudományosan is, így állapították meg, hogy milyen izomtípusba tartozik. De nem láttam az erről készült jegyzőkönyvet, nem a szemem előtt vizsgálták meg, ahogy a csoda sem a szemem előtt ment végbe, bár sokan voltak ott, én nem voltam köztük. Ez van.

    Szerintem a puding próbája az evés , próbálgassanak ostyából szívizmot létrehozni
    Butaságot írsz, senki se próbálgat ilyet. Az idézett esetnél sem próbálgatták, csak az Eukarisztia leesett a földre, ezért a megszabott módszer szerint vízbe tették, hogy ott feloldódjon.

    Szerinted ez mennyire hiteles csoda ? Jézus idejében kb. ilyen értelmi színvonalon lehetett a nagy többség. (lásd pünkösd)
    Lehet látták, lehet nem, ott sem voltam jelen. Ami bizonyos, hogy én még nem láttam, lehet az én hibám.
    Az viszont nem értem, hogy miért kell az ókori zsidókat hülyének nézned (ha már az első pünkösdöt hoztad fel). Miért nézed le ennyire a zsidók értelmi szintjét? Különösen úgy, hogy tudott, sokuk nagyon is tanult ember volt. Már akkor híresek voltak a rabbik iskolái, rengeteg zsidó tudott írni, olvasni, ellenben például sok római polgárral.

    A 3. hozzászólásodat provokációnak látom, arra már nem válaszolok.

    (#21523) MageRG
    Teljesen igazad van. Ezért az Egyház a legtöbb csodát, vagy sokkal inkább annak véld dolgot el sem ismeri. Például Međugorje mekkora nagy zarándokhely, hívők milliói járnak oda, még sincs egyházilag elismerve. Néhány ilyen pedig egyenesen tiltott hely, mint pl. Sükösd, ahol az egyszerű híveket igyekeznek megvezetni és anyagilag lenyúlni.
    Sőt jobbat mondok. Nekem hívőként akár egyik ilyen esetet sem kell elhinnem. Lehetek ezekkel szemben teljesen szkeptikus is. Hiszen ha meg is történt bármelyik, az un. magánkinyilatkoztatás, annak szól, aki hallja, vagy látja.

Új hozzászólás Aktív témák