Új hozzászólás Aktív témák

  • Füleske

    addikt

    válasz borg25 #22026 üzenetére

    Értem, tehát a kérdésemre a válasz igen. "De akkor mi is a vallás ? Az illúzió fenntartása ?"

    "Viszont a vallás miatt, mert az hasonló az értékrendedhez, meg fogod vizsgálni, hogy mik azok az elemek, amiket fel tudsz benne használni"
    Erre mondtam már korábban hogy a vallás alapján bármilyen irányban tudsz fejlődni. Lehet hogy épp a gyilkoláshoz adja meg neked Isten a felhatalmazást. Bármilyen értékrendet ki lehet olvasni és erősíteni vele.
    "A másik, hogy a vallásnak visszatartó ereje van. Tudományos tény, ha kicsi vagy nincs lebukás veszély, akkor sokkal könnyebben követnek el emberek bűnt. Ha vallásos vagy Isten előtt a lebukás esélye 100%."
    Kérdés hogy mi a bűn az adott vallás szerint. Elég rossz lehet pl. úgy disznóhúst enni hogy az bűn, de az asszonyt viszont lelkiismeret furdalás nélkül kövezheted halálra, ha nem volt szűz...
    "vallás révén sok más dologra is odafigyelsz" Odafigyelhetsz, ha épp ezt olvasod ki, így értelmezed. De vallás nélkül is odafigyelhetsz a sok más dologra is.

    "A tisztelet, szeretet nem lehet automatikus, nem jár alapból.
    A tiszteletnek pedig szerintem alapból mindenkinek járnia kéne."
    Szépen kiragadtad ezt a szövegkörnyezetéből, én végig arról szülő irányába tanúsított tiszteletről írtam amiről a tízparancsolat alapján előtte beszéltél... "Szülő tiszteletét a kereszténység megfogalmazza, a jog nem. Elgondolkodtató, hogy miért is létezik a szülőverés fogalma?"
    A logikád alapján én is kérdezhetem hogy miért különbözteti meg a szülők tiszteletét a kereszténység, miért nem az a parancsolat hogy tiszteld az embertársaid ?
    "Attól még megölhetem, börtönbe vethetem, felé se nézek, ha kell, de emberként bánok vele."
    Nem értem ez így hogy jön össze, akit tisztelek azt én nem ölöm meg, akit megölnék azt meg miért kellene tisztelnem ? Ha megölnél valakit (mert mondjuk brutálisan lemészárolta előtte a családod) azt hogyan,miért tudnád tisztelni ? Szerintem nem tudnád.

Új hozzászólás Aktív témák