Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz Anfänger #23957 üzenetére

    1. A való világunktól nem tekinthetsz el. Enni kell, dolgozni kell (különben miből lesz kajád?), és a többi ember is itt mászkálja össze-vissza a világot, velük is együtt kell tudni élni. Na most a kaja és a munka önmagában egy szervezett rendszert kíván, innen már nagyjából ott is vagyunk, amiről írtam: az add meg a császárnak nem csak az adót jelenti, hanem a világi rend figyelembe vételét szimbolizálja, azzal, hogy az adót említi.
    De rengeteg példabeszéd, kép került említésre, ami ilyen-olyan munkákat, viszonyokat taglal, ezeket sem kell elfelejteni. Máskülönben leülünk és imádkozunk, aztán majd lesz valami.

    Abban, amit írsz, nincs vita: a belső elfogadás és a megvallás elengedhetetlen, de közben még van valahányszor 24 óra élete az embernek, és helyt kell állni, pl. pont a család miatt (lakni, enni kell). Ha tetszik, ha nem, a szervezés (törvények) terelik rendbe a sokaságot.
    De hogy egy triviális példát hozzak, a bkv ellenőrnek semelég az, ha közlöd vele "Jézus szeret téged", mert az ellenőr - bár megköszönheti - a jegyed/bérleted meglétére kíváncsi.
    Ez is szabály/törvény/szervezés... És akkor még csak egy esetleges utazásról volt szó.

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák