Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz Somatom #26833 üzenetére

    mint kené fel őt az Isten Szent Lélekkel és hatalommal, ki széjjeljárt jót tévén és meggyógyítván mindeneket, kik az ördög hatalma alatt voltak; mert az Isten vala ő vele.
    Igen,ebből az következik,hogy akik betegek,azok az ördög hatalma alatt vannak.

    Honnan veszed, hogy Jézus ezeket cselekedte?
    Elhiszem.
    Zsid 11:1 A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.

    Egy könyvből, amit emberek írtak más emberek elbeszélései alapján? Ez logikus?
    Lépjünk tovább!
    Igen,logikus. Ugyanis nekem is tett már az Isten kijelentéseket,és ezeket ugyanúgy feljegyezhetném az utókornak,és azokat is,feljegyezhetnénk,amikor az Isten emberei imádkoznak a beteg emberekért és Isten meggyógyítja őket.
    Ezeket mind hozzá lehetne írni a bibliához vagy egy újat írni. Ezt olvasván is ugyanígy sokan megtérnének Istenhez,mert hitre jutnának és lennének olyanok is,akik kérdőre vonnák azokat akik ezekben hisznek.

    Kezdetben csak Isten volt. Mindent ő teremtett. Akkor nélküle hogyan lett ördög, meg démonok? Ha Isten mindenható és zavarná őt az ördög, meg a démonok, akkor egy gondolatával elpusztíthatná őket. Szóval az ördög, meg a démonok Istentől független létezése egyáltalán nem logikus. Vagy nem léteznek, vagy ők is Isten teremtményei.

    Isten nem teremtett sátánt,Ő angyalokat teremtett,akik Őt szolgálták. Aztán amikor az emberpárt ,Ádámot és Évát teremtette,felruházta őket hatalommal a föld,a tenger felett és a földön és tengerben lévő állatok,növények,ásványi anyagok stb.. felett.
    Az angyalok és a démonok is Istenhez hasonlóan szellemi lények és testre van szükségük ahhoz,hogy meg tudjanak nyilatkozni,kivéve Istent,Ő a szavával teremtette a mennyet és a földet és az azon látható életet.
    -Ezt látván egy az Isten angyalai közül irigy lett,és szerette volna ezt a hatalmat amit az Isten az embernek adott,de mivel testre volt szüksége,ezért egy kígyón keresztül szólt Évához,és vette rá,hogy egyen a jó és rossz tudásának fájáról. És mivel ezt Éva aztán Ádám is a szabad akaratából tették( nem pedig kényszer hatására), ezért annak az angyalnak a szolgálóivá váltak.

    (Ján 8:34... aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.)
    Ebben a pillanatban úgymond túszokká tette az embert,ugyanis az emberpár neki adta a hatalmat a saját szabad akaratukból. Ezután átkozta meg az Isten Lucifert és ez miatt lett bukott angyal a sátán. Isten nem pusztíthatta el őt,hiszen az emberpár a túszává vált a sátánnak. Ha a sátánt elpusztította volna akkor az Isten,ugyanúgy Ádámot és Évát is el kellett volna pusztítania,mert ugyebár az ő döntésük miatt alakult ki a bűn,és ők a Lucifer szolgájává lettek.
    Ezért lépett be a bűn ,a halál,a hazugság,a betegség,a problémák,az átkok.... az életbe,ami az Éden kertben nem volt jelen,de onnan az Isten kizárta az embert,mert az ember elfordult tőle,szolgája lévén egy angyalnak,aki bukott angyal,azaz mai néven sátán. Ugyanis nem akarta,hogy egyen az örök élet fájáról,mert már jelen volt az átok,bűn, betegség,és mert az Isten az embert jobban szereti,mint sokan azt gondolják,ezért nem akarta,hogy betegen örökké éljen.

    Tehát Isten nem démonokat teremtett,hanem angyalokat és embereket. Az egyik angyal irigy lett,megbukott,Lucifernek és sàtánnak nevezi az Ige. Ő az angyalok 1/3- át rávette az Isten elleni lázadásra az Ige szerint. Ők a démonok,szellemi lények és ma is léteznek.

    Ezt a hatalmat amit a sátán elvett az embertől,ezt Jézus Krisztus visszanyerte az Ő egyszeri tökéletes mindenkor tartó áldozatával a sátán és démonai felett azoknak,akik Jézus Krisztusban hisznek és újjászületnek Őbenne.
    Röviden,tömören.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák