Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz oxox #4560 üzenetére

    alvasban megegyeztunk. nagyon kiterjedt irodalma van mindenfele tudomanyagban, es en csak a felszint olvasgattam. legzes is ugyanaz mint az alvas. ez nem belemagyarazas, hanem csoportositas kerdese.

    es pontosan errol van szo hogy az oszton a nagy osszefoglalo kategoria, es bonyolultabb, osszetettebb dolgok is benne vannak nem csak a gepiesen ismetelgetheto dolgok amik velunk szuletnek. a program nem csak vegrehajto hanem karmester is. ki van terjesztve az oszton fogalma, van aki evoluciot kapcsol hozza van aki biologiat, kemiat, en meg bevallom raadasul meg tagabban ertelmeznem.

    "a létfentartó reakciókat nem nevezném ösztönnek"
    (miert nevezed reakcionak, miert nem akcionak?) miert nem nevezned annak? az oszton nem a tulelest segiti? vagy van valami hatar amit en nem latok hogy van egy csoport (legzes, alvas) ami nem oszton mert... tul egyszeru meg mindennapos, es van egy csoport ami trukkos (pl a beszedre valo hajlam az embernel) akkor az oszton? de akkor hol a hatar, es miert pont ott?

    az egysejtuekrol nincs sok fogalmam. azt tudom hogy nekik is be van kodolva par cucc a genekbe, hiszen mozognak, a szamukra fontos kemiai anyagokra, es persze a proteinekre maskent reagalnak. nem vagyok benne biztos hogy ez 'eletszukseglet fenntartas', inkabb talan az 'egysejture vonatkozoan elonyos reakciok kemiai szabalygyujtemenye a kornyezettel szemben'. ugy erzem, hogy mint viselkedes forma megfelel az oszton definiciojanak es belefer, hiszen bar nem ugyanaz az eszkoztar a vegrehajtasra de a cel ugyanaz. egyenloseget, szabadsagot a papucsallatkaknak!

    [ Szerkesztve ]

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák