Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz euchi #6909 üzenetére

    Lehet, hogy számodra valóságos, de el kell fogadnod a tényt, mint racionálisan gondolkodó felnőtt ember, hogy Isten ettől még nem feltétlenül létezik.
    Ne térítgess :)

    Az első példád több sebből vérzik. Annak az esélye, hogy nekem személyesen bemutatsz bárkit is elég csekély, könnyű ezzel dobálózni, hiszen nem valószínű, hogy mi személyesen találkozunk. És mivel ez találkozás több akadályba ütközik, marad a verbális kommunikáció... a billentyűzeten keresztül. Nos itt lép elő a bizalom kérdése ezerrel.

    A másik seb, ahol ez az érvelés vérzik, az ott jön elő, hogy egy másik személyt akkor tudsz bemutatni személyesen, ha a másik is akarja. Ha még nem látja itt az időt, akkor erőszakkal csak akkor tudod, ha hatalmad van rajta... és Istenen nekem nincs hatalmam.

    A harmadik seb pedig ott jön elő, hogy többször megéltem már személyesen, az idén is többször, hogy be tudtam mutatni embereket Istennek és viszont.... személyesen. És azok az emberek, akiknek akkor és ott eljött az idő, találkoztak is vele, meg is ismerték és tudtak dönteni mellette.
    Tehát nem igaz, hogy Isten személyesen nem ismerhető meg :) Én is így ismertem meg.

    A gyermekes példád jó, de csak részben. A gyermek nem csak az érzelmei kapcsán személyesíti meg játékait, hanem azért is, mert ez a személyiségfejlődésének része... Nem csupán érzelmi állapot, és nem választanám el a racionalitástól annak ellenére, hogy a felnőttek nem tekintik racionálisnak. A gyermeki racionalitás része a mesevilág... és ez számukra valóságos.

    De ezt azért nem hoznám párhuzamba a felnőtt keresztények hitével, mert ezt a gyermeki racionalitást levetkőzzük... sok esetben olyan szélsőségesen, hogy az érzelmek irracionalitását sem vagyunk hajlandók figyelembe venni...
    A hitem nem csupán érzelmeken alapul, a bizalom mellett ott a megtapasztalás is, az a jó pár év, ami alatt Isten igazgatta, formálta szeretettel életem.
    Én elfogadom, hogy te ezt nem hiszed el, de mást nem írhatok. Nem kívánság műsor az életem. Ami történik benne arról tudok írni, és nem akarok megfelelni senkinek sem vele itt a fórumon.... csak Istennek.

    Tehát semmi gond, ha ezeket kétkedéssel fogadod. De remélem, hogy nem sértődsz meg azon, ha a győzködő ateizmusodat én sem teszem magamévá :)

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák