Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz bronin7 #6935 üzenetére

    A spagetti szörny azért született meg az emberi elmében, hogy nyilvánvalóvá tegye, hogy léteznek kitalált istenek... Ezzel nekem nem mond újat. Annak idején pld Mózesnél vagy később Illésnél szintén olyan kérdések jöttek elő, hogy a JAHVE egy a kitalált istenekből, mint pld a spagettiszörny, vagy valóságos Isten. Akkor sok embernek született megnyugtató válasz, amit le is írtak...
    De attól, hogy valaki kitalálta a spagetti szörnyet, még gondolom senki sem veszi komolyan, hogy logikailag bebizonyította, hogy nem létezik Isten...
    Egyszerűen egy olyan történet folytatásába kezdett, aminek az előzményei több ezer évesek....

    Lehet most önelégülten hátradőlni, hogy most jól megmondtuk a keresztényeknek, hogy több vallás is létezik, és csak egy belőle a kereszténység, de ezt eddigi is tudtam és szerintem a többiek is tudták. Nincs mit beismerni :)

    A Biblia könyvei is jórészt arról szólnak, hogy a Biblia Istene mellett világvallások léteznek...
    Nem gondolnám, hogy ennyire hülyének látszódunk a hozzászólásainkon keresztül, hogy ez ne jött volna át.

    A kérdés csupán az, hogy melyik vallás mutat helyes utat. Egyesek szerint egyik sem, mások szerint parciálisan mindegyik.... Én a kettő között hiszem. Egy, a sokból.
    Milyen szörnyű, hogy kirekesztőek a keresztények! :)
    De véleményem szerint, ha egyik vallás azt mondja, hogy A az igaz és nem a B, a másik azt, hogy a B az igaz és nem az A, akkor egyszerre nem lehet helyes mindkét állítás.
    De ez hosszú történet....

    A Biblia egy sima könyv, tele mítoszokkal, tanmesékkel és kész.

    Olvastad?

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák