Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz bronin7 #8143 üzenetére

    "Ki mondta, hogy az ösztöneink ellenségei a kereszténységnek? Én biztosan nem.
    Én azt írtam, hogy ösztöneink köszönik jól vannak a kereszténység nélkül is, s nem érdekli őket, hogy hiszel az Úrban vagy sem.
    Ez a természet rendje, nem kell belemagyarázni megint mindenfélét, csak hogy neked legyen igazad vallási szempontból..."

    Ki magyarázott bele bármit is? Továbbra sem tartok a vallási szempontnál. Egyáltalán nem is vallásos szemszögből közelítettem tegnap este, ráadásul szándékosan nem. Te pedig ezt látod bele. Ezzel mit kezdjek, hmm?

    Kinek van igaza? Kit érdekel az én igazam, a te igazad... Eszmét cserélünk, elmondjuk a meglátásainkat, a véleményünket. Ne győzelemre törekedjünk, hogy kinek lesz erővel igaza a végén. Én hívő keresztény vagyok, és azt mondom, Isten a szeretet. Te pedig azt, hogy a szeretet önmagában is köszöni szépen, elvan. De most ezért ne kezdjük el lehülyézni egymást, oké? (tudom, nem hülyéztél le, én se téged, de remélem, érted mit akarok ezzel kifejezni)

    "Arra gondolnak, hogy pl. amikor éhes vagyok, akkor a gyomrom morgással jelzi, hogy már enni kéne valamit...
    Vagy ha lázas vagyok, akkor az azt jelzi, hogy beteg vagyok, s a szervezetem védekezik."

    közvetlenül a keresztények is így gondolják (oké, biztos van olyan keresztény, aki nem így, és olyan nem hívő, aki szintén nem így). Viszont a lánc végén ott van Isten, aki teremtett minket, aki létrehozta az anyagot, az életet. És nem véletlenül vagyunk olyanok, amilyenek. (nyilván te másképp látod, mivel nem vagy hívő, de itt szintén ne essünk egymásnak a vanisten-nincsisten vitában)

    Ezek a dolgok megint TELJESEN függetlenek a vallástól.
    A kínai ugyanúgy éhes lesz, mint az arab vagy mint a zsidó.

    Már megint a zsidózás :t :))
    Talán azért, mert mindkettőt Isten teremtette? És mindkettő ember, és mindkettő a fizikai törvények hatása alatt áll? Az éhség nagyon mélyen rése a vallásnak, hiszen Isten teremtésének eredménye (megint mondom, én hívő vagyok, te pedig nem.mivel te nem vagy vallásos, nem is gondolhatod, hogy van köze ehhez a vallásnak)

    Bocs, de te meg az ellen vagy (s ez befolyásolja a válaszaidat is), hogy valaki nem azt mondja, amit te vallasz. Ennyi. Nem kell úja elolvasnom az írásodat, mert megértettem elsőre is.
    Ez egy lejárt lemez, haladjunk tovább.

    Nem igazán arra reagáltál, amit írtam. Most egy sarkított példa, hogy megértsd:

    én: Az ég kék!
    te: te hülye, de hát nem is zöld az ég!

    Most erre mit mondjak? Amivel hadakozol, az nem az én állításom. Egyébként meg elfogadom, hogy nem vagy hívő, csak akkor ne kezdjünk bele ismét a vanisten-nincsisten vitába, és hogy ki a hülyébb, mert nem vezet sehova.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák