Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz Horka1 #8998 üzenetére

    Amit leírsz, azzal az a baj, hogy se a bibliával, sem a megfigyelt világgal nincs összhangban. Ugyanis a világnak kezdete volt, ez a bibliában is benne van, é a tapasztalatok, megfigyeléseik is ezt támasztják alá. A biblia szerint pedig egyszer vége is lesz. tudományos szempontból csak a Földről tudjuk, hogy megsemmisül rajta majd minden élet, az univerzum esetén ez a tömegétől függ. Azt meg pontosan nem ismerjük.

    Az univerzumnak pedig vannak méretei. Nyilván mi benne ezt végtelennek éljük meg, de ez csak valami olyasféle dolog, hogy a földnek sem érsz soha a határára, mert akármennyit sétálsz, nem tudsz róla lesétálni. Ilyen értelemben az univerzumnak sem tudod elérni a határát, csak itt a föld 2D-jéhez képest az univerzum esetén 4D-ben történik ugyanez. Erre mondják, hogy véges, de határtalan.

    Persze gondolkozhatsz ilyesmiken, tovább is fejlesztheted. Csak ne várd el tőlünk, hogy elsőre elkezdjünk hinni neked úgy, hogy bizonyítéknak még morzsáját sem adod. Csak egy ötlet, amit persze más gondolkodók nálad sokkal magasabb szintre fejlesztettek, de most te kitalálod megint. Jézus legalább tanújelét adta, hogy ő ki, és leírások maradtak fent róla, valamint a létezésére is vannak bizonyítékok. De ha szűken értelmezzük, akkor legalább az akkori emberek látták Jézus csodáit.
    A tudomány dolgai pedig megfigyelhetők, tapasztalhatók. A te elméleted pedig csak egy elmélet. Ezrével lehet kitalálni ilyeneket, és ezrével találnak is ki. Jellemzően a gyerekek, akik még kevésbé vannak ráállva a racionális gondolkodásra, és a realitásokra. Persze sok esetben ilyen szabad gondolkodású emberek voltak képesek észrevenni azt, hogy a ilág nem úgy működik, ahogy évezredekig gondolták.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák