Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hallari

    tag

    válasz Mr X #14431 üzenetére

    "Ha valakiben felmerül, hogy Isten létezik, az fogékony az ilyesmire, onnan már csak idő és ügyesség kérdése, hogy meggyőzzék."

    Nem egészen. Én harcos ateista voltam (TÉNYLEG), amikor a szüleim életében hatalmas változást láttam. Gyülekezetbe kezdtek járni, és mintha kicserélték volna őket. Az ideges, feszült, agresszív, válás határán lévő szülők egyszercsak szelíd báránnyá változtak, édes egységben kezdtek élni és járni a gyülibe. Olyan kontrasztos volt az egész, hogy valósággal beleszédültem. Egy darabig tartottam magam az ateista állásponthoz, mert hát ugye azért milyen gyerekes már Istenben hinni, nincs is rá bizonyíték, az evolúcionizmus mennyivel frappánsabb választ ad mindenre stb. De mégis ott volt a bizonyíték. És egy idő után elmentem, megtértem és én is átéltem a nagy változást. Megváltozott a szívem, nem voltam többé az a makacs, istentagadó lázadó. Jobb ember lettem.

    [ Szerkesztve ]

  • szab.tam

    nagyúr

    válasz Mr X #14431 üzenetére

    nem ezt írtam. egyáltalán.
    szépen sorban:

    semmiféle meggyőzésről nem beszéltem. ti egyfolytában meg akarjátok győzeti magatokat. mi pedig nem akarunk senkit meggyőzni.
    nem ezt mondtam.

    csak azt, hogy meg lehet próbálni a kételkedéssel is megszólítani Istent. ha nem létezne, akkor mi veszteni való van? senki nem fogja hallani, senki nem fog kiröhögni, senki mégcsak tudni sem fogja.
    ha pedig létezik, akkor úgyis válaszolni fog. valamiyen, félreértehetetlen módon.
    folyton logikát akartok. ez nem elég logikus??? :F

    "képmutató módon többen hasonló módon jöttök..."
    most nézem: a hsz-t azt hittem hogy új hsz-ként írtam, és nem válasz hsz-ként. nem konkrétan neked címeztem. bocs. :B

    a képmutatás pedig nálam azt jelenti, ha valakinek más a gondolata, szándéka, mint amit valójában tesz vagy mond.
    én azokra értettem, akik hangoztatván bizonyítékot kérnek Isten mellett, valójában ellene keresnek. ott megáll a képutatás. azt pedig minden kérdésfeltevő el tudja dönteni, hogy valójában mire is keres bizonyítékot. szerintem...

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák