Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tetsuo

    aktív tag

    válasz MageRG #22925 üzenetére

    Hogy jön ide a francia nyelv? Az arabnak az a lényege, hogy azon íródott a legutolsó metafizikai doktrínánk, a Korán. Az iszlám szimbolizmusa pedig éppen arra utal, mint a sokkal régebbi ind-hind hagyomány, általában a hindu vallások; A valódi világ egy játék eredménye, egy isten álmodja. (Érdemes megnézned a Samadhi c. 2 részes filmet, ahol mindez zanzásítva bemutatásra kerül.) Végül mi magunk, vagyis én-önmagam vagyok az, aki a világot kreálta/teremtette/álmodta/játszotta. Az ember ha meghal, az individuummal együtt megszűnik az őt körülvevő, teremtett világ. Mindez több rétegű szimbólumrendszerben és allegóriákban. Ami fent van, az megfelel annak, ami lent van...
    Ezzel kapcsolatban itt lenne egy előadás, ha nem törölték volna. Esetleg később újra elérhető lesz. Addig is ez jóval pontosabban leírja, amit én akartam megfogalmazni: 1. rész [link] és 2. rész [link] . Baranyi Tibor Imre sem mond(ott) az itt elhangzottaknak ellent.

    Megj.:A középkori és ókori ember sokkal nagyobb tudással rendelkezett pl. a halállal kapcsolatban is, mint a modern ember.

Új hozzászólás Aktív témák