Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz SPDeluxe1.0 #1517 üzenetére

    Ha valaki ''nőt akar'' csupán, az szexuális segédeszközként akarja használni.... Akarjon inkább kisautót...
    Ez a szexualitás legprimitívebb szintje.... ha valakinek ez elég.....

    www.refujvaros.hu

  • Dany007

    veterán

    válasz SPDeluxe1.0 #7483 üzenetére

    Szerintem is!
    "e valahogy biztos voltam benne hogy isten nem létezhet , legalább is a bibliai formában biztos nem."
    Ezen van a hangsúly!

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz SPDeluxe1.0 #7483 üzenetére

    És vajon azon elgondolkoztál, hogy ez még hány embernek szúrt szemet? Hogy akik teológiát végeztek, és tanítanak évtizedeken át, ők ne találkoztak volna ezzel a problémával? Az Ó és az Új szövetség Isten-képe bizony nagyon eltér egymástól.

    Ha feltételezed, hogy erre nem csak te, és nem csak az ateisták jöttek rá, akkor gondolnod kell arra is, hogy sokan eltöprengtek rajta, és ennek a "problémának" léteznek feloldásai. Könnyen lehet, hogy írott formában is ezer számra fel lehet lelni ezeket.

    Sajnos direkt linket nem tudok küldeni, sőt könyv címet sem.

    De most eszembe jutott valami: Az Ó szövetséget azért csak-csak emberek írták, ha isteni sugallatra is. Isteni üzenetet voltak hivatottak átadni. Ezek az üzenetek nem történelmi tényeket hivatottak közvetíteni az utókor felé, hanem valamit ISten és az emberek kapcsolatáról.

    Az Új szövetségben mi is történik? Jézus, Isten fia, aki Isten, jön a földre önmagát kiüresítve, emberi lényként. Ő nyilván sokkal pontosabban át tudja adni, milyen az Isten, és milyen az Atya. Egy sokkal közvetlenebb és pontosabb képet kapunk Istenről, általa.

    Éles a törés, nem átmenetes a változás.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

  • JJános

    addikt

    válasz SPDeluxe1.0 #9057 üzenetére

    "Nem tudom hogy ezt komolyan lehet-e venni.Ugyanis semmiféle bizonyíték nincs sem a túlvilág , sem isten , sem a pokol sem semmi más fiktív helyszín"

    Köszönöm, hogy megszólítottál. Ha számodra nincs bizonyíték, az akkor azt jelenti, hogy te nem fogadod el a bibliát, mint abszolút igazságot. Én viszont elfogadom.

    Azt biztos tudod, hogy a törvény nem ismerése nem mentesít alóla. Ha nem fogadod el a bibliát, attól még az működik. Nem mondom, hogy hidd el nekem, de én személyesen találkoztam Istennel.

    Nem a vallás az, ami kell egy embernek, mert ha nincs elég Istenismeret, az a vallás félrevisz az igazságtól, és az legalább olyan rosz, mint az ateizmus.

    Szerintem nézd meg a Luther című filmet, és gondolkodj el azon, hogy Isten miért hozott reformációt, az emberek közé. A r. katolikusok rákfenéjéről is fogsz találni sok bizonyítékot.

    Ha akarsz kérdezz bátran, de ha nem értesz egyet a leírtakkal, akkor inkább ne. A parttalan szószaporításoknak nem vagyok híve.

    2007-05-06 óta itt!

  • kymco

    veterán

    válasz SPDeluxe1.0 #9057 üzenetére

    Szeretnék majd reagálni a hozzászólásodra, de most sok más dolgom van.... igyekszem majd válaszolni...

    www.refujvaros.hu

  • Horka1

    tag

    válasz SPDeluxe1.0 #9057 üzenetére

    A vallás mindig is a politika eszköze volt, az adta ugyan is a politikai tettek ideológiai hátterét. Tehát vallásnak nevezünk, minden olyan ideológiát, ami szentesíti céljainkat. Így volt Saul-Pál.önjelölt apostol-inkvizítor, hogy hitte, hogy Istenellenesek a keresztények. De a Maoista elvet úgylátszik nem Mao Ce Tung találta ki, hanem Pál, és mivel nem tudta kiirtani az összes keresztényt úgygondolta, hogy inkább az élükre áll, ezért, tankönyvet ír, az ő csodálatos megtéréséről, így kerül az utód keresztények közelébe. Az akkori életben maradt őskeresztények nagy része elbujdosott, Pál pedig megírta az evangéliumát, összeszőve magát gazdagon az ószövetséggel, és a többi evangélistával. Így a Jézusi tanítások, tökéletesen eltorzultak a sokféle fordításból, szerkesztgetésből adódóan, el is vesztek. De mivel nem magában állnak, a Buddhizmusban a Taoizmusban, a Manicheizmusban és még néhány vallásban fellelhetők ezek a tanok, bölcsességek, életvezetési tanácsok.

    A legnagyobb probléma a mai kereszténységgel éppen az, hogy semmi mással nem operál, mint az életed végéig tartó bűnösséggel, és a várható büntetéssel. Arra tanítja híveit, hogy önmaguk mondjanak le önvédelmükről, és tegyék magukat áldozattá. Jézus Kálváriájának története sem nagyon igaz úgy, ahogy le van írva a bibliában, sőt még az is kiderülhet, hogy az egész kereszténység, a zsidó meseírás remekműve, más ősibb népek kultúrájából átplagizált történetekkel fűszerezett saját történet írásuk, idegen, tehát goj-oknak szóló változata.

    Jobban jártál, hogy nem lettél vallásos. Most még mindig tiszta lappal indulhatsz egy ideológia útján, mert arra szüksége van az embernek, de minden vallásban amit vizsgálgatsz, először azt vizsgáld, hogy az életet élteti, vagy a halált, mint a kereszténység. Mert a Kereszténység legfőbb központi témája, a vallásuk, legfőbb emberének a HALÁLA.

    Ez bizonyosan úgy ahogy a bibliában van, teljességgel életellenes.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • kymco

    veterán

    válasz SPDeluxe1.0 #9057 üzenetére

    Az, hogy meg vagy keresztelve önmagában csak annyit jelent, hogy Isten számít rád, de ez önmagában még nem tesz kereszténnyé. A keresztény szó jelentése: Krisztus követője. Van ebben valami tudatos döntés és irányultság is. Enélkül nem lehetünk keresztények.

    Nincs bizonyíték írod. Ez igaz is, meg nem is. Nincs bizonyíték, mert ha lenne, akkor tudományosan igazolt tényt a legtöbb szaklap lehozta volna.
    Ennek ellenére nem igaz az sem, hogy nincsenek bizonyítékok. Minden hívő ember önmagában bizonyítéka Isten szeretetének, a kegyelemnek. A gyülekezetünkben ha körülnézek számos "bizonyítékát" látom Isten munkálkodásának. Itt egy szabadult alkoholista, amott egy rendbe jött házasság, emitt egy értelmi fogyatékos, sérült fiatal találta meg helyét a társadalomban, ott pedig egy hajléktalan tudott kitörni a lehetetlen helyzetéből.
    Nem csak én látom ezeket a csodákat, hanem ők maguk is visszaigazolják, hogy nagy a mi Istenünk. És akkor még nem beszéltem magamról, a saját megtapasztalásaimról, megélt csodáimról.

    Alapvetően nem az a gond az emberrel, hogy köztörvényes bűnöző, nem ezek a "bűnei", hanem az, hogy az Isten nélkül akar élni. Anno a bűnbeesés kérdése is az volt, hogy az ember saját kezébe akarja-e venni az etikai kérdések megválaszolását, vagy ráhagyja, rábízza ezeket Istenre. Én magam akarom-e eldönteni, hogy mi a jó (nekem), vagy rábízom egy nem szubjektív értékítéletet adó, nálam sokkal bölcsebb személyre, Istenre.
    Isten nem vár el tőled áldozatot azért, hogy megfelelj neki. Ezt az áldozatot Jézus már megtette, hogy neked és nekem ne kelljen olyan áldozatot hozni, amit nem tudnál, nem tudnék elhordozni.
    Az, hogy fohászkodsz, az, hogy templomba jársz nem áldozathozatal. Ha valaki annak gondolná, akkor nagyon kicsinyes ember. Mert de őszintén, mi haszna van abból Istennek, hogy én végigszenvedek egy istentiszteletet, vagy hogy kétségbe esett helyzetben a legutolsó mentsvárként, Istenre hárítom fohászommal a megoldhatatlan problémám megoldását?
    Aki józanul gondolkodik, látja, hogy maga a felvetés is nevetséges.

    Mi értelme van a vallásnak? teszed fel a kérdést...
    erről vsz van aki képes lenne könyvet írni... én csak két oldalról szeretném megvilágítani.

    Én azt éltem meg, hogy helyére került az életem. Hülye hasonlat, de amikor egy kiképezett center egy baleset miatt elfelejt mindent, ami korábban vele történt, és keresi, hogy hol állja meg a helyét, mi a legmegfelelőbb számára... és ráérez egy kézilabda játék során, hogy a zsigereiben vannak a mozdulatok, nem ért mindent, de ösztönösen megy a játék, hiszen erre lett kiképezve anno.. nos ezt a helyemen vagyok érzést többször megéreztem már....
    A másik pedig, amikor egy család szétesik, és hosszú ideig tartó magány után rádöbben az ember, hogy van családja, van egy Atya, aki szereti, aki ismeri minden porcikáját, aki feltétel nélkül elfogadja, akinek nem kell magyarázkodni, aki előtt nem kell álarcokat viselni....

    Kicsit összeszedetlen vagyok, mert közben zajlik körülöttem egy három gyerekes család esti élete, ami kb annyira nyugodt, mint egy F1-es verseny box kiállása. :)
    Ha érthetetlen voltam értelmezek később, ha félreérthető, akkor egyértelműsítek később....

    www.refujvaros.hu

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz SPDeluxe1.0 #9194 üzenetére

    Akár ezt is veheted isteni sugallatnak :) függetlenül attól, hogy az-e, vagy sem. De lehet, hogy nem véletlen, hogy pont most olvastad kymco írásait.

    Ami még sokat tud számítani, az a közösség. Ha olyan emberek közé kerülsz, akiknek fontos a vallás, és ezt a életük mindennapjaiban is hitelesen megélik, az számodra is sokat segíthet az Isten felé fordulásban. Személyes tapasztalatból tudom, hogy egy jó és élő közösség mennyit is számít. De előre gyártott receptek nincsenek, mindenkinek máshogy lép be Isten az életébe. És sokszor várni kell rá, vagy nem olyan formában jön, ahogy várjuk. Szóval még az sem garancia, ha te akarod, hogy belépjen az életedbe.

    Szóval sok konkrét tanácsot nem is lehet erre írni. De ha megmarad a nyitottságod, akkor bármikor eljöhet erre az idő.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák