Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Horka1

    tag

    [link]
    [link]

    Üdvözletem mindenkinek! Látom parázs vita folyik nálatok is! Van itt egy másik fórum is, ahol szintén boncolgatunk vallási kérdéseket!

    Ennek jegyében, elkezdtem egy hang-sorozatot, ami a júdeokrisztiánizmus kritikája, ennek a témának az első része, mint egy bevezetője!

    Nem vagyok hitetlen, tehát nem hit vagy éppen vallás ellenes szempontok vezetnek, csak ezzel a kereszténységnek nevezett ezred éves jelenséggel van némi problémám, van némi kifogásom vele kapcsolatban!

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    Ezt egy másik fórumon írtam, de ide is elfér!

    James Lovelock, a Gaia hipotézis megalapítója, révén ismeretes az az elv, hogy minden dolog az ő környezetében fordul elő, illetve abban életképes! Ha megfordítjuk ezt az elvet, ahogyan ő is tette, akkor megtudhatjuk, hogy adott környezetben, mi képes megélni? Ha Ismerjük egy adott élőlény optimális lét-feltétel-rendszerét, és ismerjük a környezete aktuális állapotát, megállapíthatjuk belőle, hogy az adott élőlény, mennyire érzi jól magát abban a környezetben, ami éppen rendelkezésére áll!

    Na most van erre egy igen jó erkölcsi példa a bibliában:

    "32A hívõk sokaságának pedig szíve-lelke egy vala; és senki semmi marháját nem mondá magáénak, hanem nékik mindenök köz vala. Apostolok Cselekedetei 4:32"

    "34Mert szûkölködõ sem vala õ közöttük senki; mert valakik földek vagy házak birtokosai voltak, eladván, elhozák az eladottak árát, 35És letevék az apostolok lábainál: aztán elosztatott az egyesek közt, a mint kinek-kinek szüksége vala."

    Nagyon sokrétű példa ez, a kommunizmus alapideája is tökéletesen bele van fogalmazva, és arra is rámutat, hogy mi volt a baj a kommunizmusban, amiért az működésképtelenné vált!

    De arra az aspektusra szeretnék ebből rávilágítani, hogy oly módon élt jól mindenki, hogy olymódon éltek közösségként, hogy mindenki, amivel tudott az ő életterét, vagyis a közösséget, vagyis az életterét javította, hozta jobb helyzetbe! A Gaia elmélet szerint pedig, minden élőlény példánkban az ember, annál jobban érzi magát, tehát annál optimálisabban él, minél optimálisabb számára a környezete!

    Tehát visszatérhetünk ezen a ponton arra az aspektusra, hogy most, hogy tudjuk, a környezetünk állapota nagyban befolyásolja a mi állapotunkat, és igen hasznos ha a környezetünket minél jobbá tesszük, hogy tehát jól felfogott érdeke az embernek, hogy olyan lelki és szellemi környezetben éljen, amely környezet mindenki számára biztosítja az optimális létfeltételeket!

    Itt kerül górcső alá, hogy tulajdonképpen a keresztény eszme, milyen szellemi környezetet termet az ember számára? Tudniillik, jól látszik, hogy a kereszténység cirka 1200 év óta oda jutott, hogy háborút háborúra halmozott, és mostanra egy atomháború küszöbén állunk miatta!

    Bármennyire is erkölcsösnek mutatja magát (világosság angyalának) nem azt a hatást éri el, amit hírdet!

    Na itt jutottuink el arra a pontra, ahonnan tovább lépve elkezdetjük vizsgálni világunk népszerű ideológiáit, így a kereszténységhet legfőképpen, hiszen abban élünk, de nem lehet figyelmen kívűl hagyni más eszmég, mint az Iszlám, a Buddhizmus a Taoizmus, a Hinduizmus hatásait, és a különböző eszme-rendszerek egymásra hatását!

    Tehát aki nekem azt mondja, hogy zavarosak az elképzeléseim, azért mondja, mert nem látja át azt a vizsgálati területet, amiben én gondolkodom! Aki csak a kereszténységet ismeri, képtelen megítélni, mondjuk a Hinduizmussal való viszonyát, mivel valóság nélküli mesének gondolja, meg ördöginek meg mit tudom én még minek :)))! Írtam már korábban! Vigye be mindenki a bibliáját egy nagy könyvtárba, tegye le középen egy asztalra, távolodjon el attól az asztaltól, és nézze a bibliát, a többi könyv kontrasztjában, és nézze meg, hogy mekkora hatalmas tudás van a világban felhalmozva, amiről egy szó sincs a bibliában, de még a kereszténység megismeréséhez sem elegendő a biblia!

    Tehát továbbra is arra kérek mindenkit, főleg azokat akik kereszténynek vallják magukat, hogy viselkedjenek keresztényként, mielőtt másokról, ez esetben rólam ítéletet alkotnak! Tudniillik én senkiről nem alkottam még itt ítéletet, ha jól emlékszem!

    Hogy a kereszténység eszmeiségét bírálom, az teljesen más dolog!

    "keresztény tanítás szerint ,Isten teremtette a bűnt."

    Teremtette a kertet, benne az életfáját, és a jónak és rossznak tudásának fáját?

    Honnan veszed, hogy ez valótlanság? Mindent Isten teremtett nem? Akkor a bűnt is! Hát ez van a teremtés könyvében! A kígyó csak rábeszélte őket, a tiltás megszegésére, nem ő teremtette a bűnt, a rosszat meg semmit, sőt a kígyót is Isten teremtette!!
    Ha viszont a bűnt nem Isten teremtette, akkor van egy másik teremtő, aki a bűnt és a bűn környezetét teremtette! Hiszen a bűn is csak valamilyen környezetben képes létezni! Akkor tehát az egyisten hit romba dőlt!

    De hát akkor, amikor teremtődhöz imádkozol, akkor kihez imádkozol tulajdonképpen?
    Ezek szerint te még nem azonosítottad be az Istened személyét!
    Mire épül a hited?

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    Üdv mindenkinek!

    olvasgatom a topikot, de nem mertem hozzászólni, mert komolyabb vitába torkollt volna, az én véleményem a kereszténységről ugyan is nagyon lesulytó a keresztények számára, és ilyen viták miatt már több nickem is ki lett tiltva.

    A pillanatnyi elgondolásom a kereszténységről ez Ha volna hozzáfűznivalója valakinek akkor az oldalhoz tartozó fórumon ahol egyébként sok más témával is foglalkozunk, felesleges moderáció nélkül kifejtheti bárki a véleményét!

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #8980 üzenetére

    Milyen indulatról beszélsz?

    Nincs semmiféle indulat.

    Tények vannak összehasonlítva.
    A kereszténység struktúráját hasonlítom a demokrácia struktúrájával, domináns megegyezések vannak. Ebben tulajdonképpen egy emberiség ellenes szándék húzódik meg, nem összeesküvéselmélet, hanem ha nyitott szemmel jár valaki a világban, egyértelműen felfedezheti és nyomonkövetheti.

    Ez a fórum a moderáció miatt nem alkalmas ennek a nagyon nagy és komoly témának a kitárgyalására, de itt több olyan topikot is találsz, amely a kereszténységgel foglalkozik, javarészt egyébként hívők írnak a fórumra. Magam sem vagyok hitetlen, csak átértékeltem kissé a tanításokat, és azt vettem észre, hogy nem fogadható el 100%-osan, mint igazság, sajnos nagyon sok bele írás fordításból eredő tévedés, és szándékos félrebeszélést tartalmaz. Igen szelektíven kell olvasni, és jól átgondolni, mit tulajdonítunk Istennek, Jézusnak, és mi az amit mondjuk semmiképpen nem mondhatott.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #8982 üzenetére

    "lehet szó tudatos és szisztematikus félreértelmezésről is,"

    Mihez képest, félreértelmezés? Milyen referencia ponthoz képest? És ha az én értelmezésem a helyes? És ti értelmeztek félre? Ki dönti el, hogy melyik értelmezés helyes?

    Pár éve olvastam egy könyvet:
    Dr Bánki M. Csaba, Az életünk és az agy címmel, most megint a kezembe került és néhány oldal elolvasása után abba hagytam az olvasást, nehogy túl haladjak azon a néhány igen fontos mondaton, amit most veletek is meg fogok osztani.

    A könyv egyébként a pszichiátria témakörét fejtegeti, igen olvasmányosan és emészthetően.

    Néhány idézet, korábbi tudósoktól:

    "Az emberi haladás örök akadálya a szokás zsarnoksága, lévén ez szüntelen ellentétben a szokásosnál jobbra vágyás hajlamával... John Stuart Mill (1806-1873)"

    "Minél előbbre halad a tudás, annál jobban megkettőzi erőfeszítéseit a butaság, hogy fenntartsa az előítéletek hatalmát... (Nicolas-Sebastian Roch de Chamfort-1741-1794)"

    "A tehetség kihívás, amelyet, gyűlölettel és rágalmakkal büntetnek (Anatole France 1844-1924)"

    És néhány gondolat a könyvből:

    Agyunk, egyes régebbi hiedelmekkel szemben egyáltalán nem "tükrözi", vagy "észleli" a külvilágot, hanem azt keresi, amit már eleve oda képzelt...

    A körülöttünk zajló világot mi soha nem a amaga teljes és fennséges közömbösségében látjuk, hanem abból jobbára csak a számunkra jelentéssel bíró dolgokat vesszük észre. Nem csoda, hogy elvárásaink beigazolódnak: A pesszimista valóban mindenütt veszélyt, bajt és kudarcot lát, a gyanakvó ember mindenféle hazugságot, csalást és rossz akaratot, a spiritiszta hívő pedig égen és földön mindenfelé a szellemek és kísértetek keze nyomát...

    Ezt az ember központú világot, mi teremtjük a saját hiedelmeink képére. Éppen ezért teremthetnénk akár egészen másmilyenre is...

    És a nagy igazság:

    Hitünk szerint látjuk ugyan a világot, de ez fordítva is igaz: idővel a hitünk is módosul attól, amit látunk, Onnan fogva pedig új színben tűnnek fel a régi dolgok. Létezik valóságos tudás: Ott kezdődik, amikor kételkedni kezdünk, a "magától értetődő" hiedelmek igazságában...

    Önállóság

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz JJános #8986 üzenetére

    Nem haragszom, de nyilván észrevetted, vagy ezekszerint nem, hogy a könyvből idéztem.

    A spiritiszta szó mit jelent? Mit jelent a spirituális kifejezés? Te hívőként spirituálisnak tartod magad? Mert ha igen, akkor spiritiszta vagy!

    Kutakodj kicsit a szavak értelmezései körül, és ahogy az egyik idézet is, és lám Jézus példamutatása is tanítja, ne ragadj le a szokásoknál, azok csak visszahúznak a fejlődéstől.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    Tegnap faterom fent volt nálunk, mert megkért, hogy készítsek egy weblapot neki, az új elképzeléséhez, mely keretében speciális, úgynevezett, teljes spektrumú lámpákat fog árusítani. Erre kicsit gúnyosan nevetve, mondom neki: Tehát fehér fénnyel világít? :))) Mert a sarkon az elektromossági boltban 120 Ft egy izzó, és az is ugyan azt csinálja, amit ő akar értékesíteni, az meg 8000 Ft, mondjuk lámpatesttel együtt, de akkor is drágának találom.

    De amikor kimondtam, hogy tehát fehér fénnyel fog világítani, akkor döbbentem rá, hogy a fény maga a teljesség. A spektrum. A spektrum, ami az összes frekvenciát, tehát rezgési tartományt tartalmazza egyidőben. A fény a végtelen teljesség.

    Érdekes dolog a fény, ha annak fizikai tulajdonságait nézzük, de még érdekesebb, ha az ember érzékelési képességét és annak határait vesszük górcső alá.

    A látás, tehát a fénynek nevezett frekvencia tartomány érzékelése, úgy jön létre, hogy a körülöttünk lévő tárgyak, bizonyos frekvenciákat elnyelnek, bizonyos frekvenciákat pedig visszavernek. Az ember által látott, érzékelt tárgyak tehát a visszavert frekvenciák által válik láthatóvá, és, attól függően változik a színe, az adott dolognak, hogy a látható tartományból éppen milyen frekvenciát vert vissza az adott tárgy. De itt jön az érdekesség. Hogy ezzel párhuzamosan, létezik az a világ, amely abban a frekvenciatartományban létezik, amit a mi világunk tárgyai nem vernek vissza. Hogy hogy nem jelentenek akadályt ezek a mi számunkra, hiszen attól, hogy nem látjuk, még léteznek, összeütközhetnénk velük. Arra gondolok, hogy mi magunk is abban a frekvenciatartományban létezünk, amiben a tárgyaink, tehát azért nem ütközünk össze, mert teljesen más rezgésszámon létezünk, a különböző frekvenciák pedig, semmi hatással nincsenek egymásra. Ezért lehet, hogy például, annyi rádió és tv adás létezik párhuzamosan, úgy, hogy egymást egyáltalán nem zavarják be.

    Vagyis ugyanilyen világból, mint a miénk, más rezgéstartományokban végtelen számú létezik, amelyek a különböző rezgési tartományok elkülönülése okán, nem hatnak ránk egyáltalán se mi ő rájuk.

    Azért sokszor van az embernek olyan érzése, mintha állna valaki a háta mögött. Szerintem ez egy olyan világ jelenléte, amely a mi rezgési tartományunkhoz nagyon közeli és az emberi test, mint nem fizikai véges lény, hanem energiasűrűsödés, együtt rezeg, az érzékelt tartománnyal, amelyben más frekvenciák sűrűsödnek, és ugyan ilyen "fizikai" világok jönnek létre, mint a miénk.

    Mivel minden energia, az energia "részecskék" kvantumok? Azt hiszem, a saját erőterükkel hatnak egymásra, így az egy végtelen mozgást létrehozva, mint billiárdnyi kis mágnesek, amik hol vonzzák, hol taszítják egymás így fenntartva a rezgés szüntelen teremtő munkáját.

    Igen. A végtelenben vagyunk. valahol a végtelenben, ahol minden egyszerre létezik ami van. csak mi nem érzékeljük egyszerre mindezt.

    Azt hiszem, hogy itt az ideje felülbírálni, azt az elképzelést, hogy aminek kezdete van, annak vége is van. Nincs kezdet és nincs vég sem. Létezési tartományok vannak, ezekben tartózkodunk és valamilyen oknál-fogva átkerülünk egyik tartományból a másikba. Ez nevezzük, életnek, halálnak. De amit mi életnek nevezünk, az egy tartomány, a létezésünk, nem ott indul, és a halállal nem szűnünk meg létezni.

    Ha feltételezzük, hogy van olyan lehetőség, hogy a tartományok közötti "vándorlás" irányítható, akkor magyarázható lenne a Bibliai feltámadás, és a holtak, " "anyaga" eredeti rezgési állapotának" visszaállítása.

    A fizikai világ így nem különíthető el valami szellemitől. Így oda jutunk, hogy nincs test-lélek-szellem felosztása az embernek, és ha ez így bizonyítást nyer, nem csak a kereszténység, de minden külső teremtőt hirdető vallás fundamentális megsemmisülésen megy keresztül

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz cucka #8989 üzenetére

    Bizonyítsd be, hogy sületlenség. Amíg nem megy, addig hallgass.

    Éppen annyi realitása van, mint bármilyen misztikának. Sőt okosabban tennéd ha barátkoznál kicsit a fénytannal meg a mágnesesség jelenségével.

    A témát itt tárgyaljuk bővebben

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz Dalai Láma #8991 üzenetére

    Így van! Ez a mi "fizikai világnak nevezett " Tartományunk.
    És mi lehet a spektrumnak azon tartományaival, amit a mi élővilágunk, egyáltalán nem érzékel, amit éppen dimenzióknak is neveznek, tehát egyéb világoknak tekinthetjük, olyan rezgésszinteken, amikkel mi nem találkozunk, éppen azon az elven, hogy tudniillik éppen interferencia lépvén fel adott hullámhosszok erősítik, kioltják egymást, vagy éppen egyáltalán nem találkoznak.

    "A mobiltelefon, a tv, rádió, mind-mind "fénnyel" működnek"

    Illetve energia terjedéssel, ami éppen rádiófrekvenciás jeleknek nevezünk, és éppen hang, fény, íz, illat, és tapintás érzetként (szél fuvallat) jut el hozzánk.

    És ha az amit mi spektrumnak nevezünk, nem spektrum, hanem egy nagyobb világnak egy hullámhossza, ami a mi méreteinkben és felfogóképességünk szintjén, spektrumként értelmeződik. A végtelenség koncepciójába ezt tökéletesen illeszkedik.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz cucka #8992 üzenetére

    Nem azt mondtam, hogy cáfolj valami, hanem, hogy bizonyítsd a saját állításodat.

    Ha az én írásomat találod logikátlannak, akkor fejtsd ki melyik gondolatból nem következik logikusan a másik, hol találsz problémát a logikában.

    Ezen túlmenően pedig bizonyítsd, hogy a koncepció amit felvázoltam, éppen nem volna- e lehetséges! Vagy lehetetlenebb-e mint bármely más elképzelés a világ létrejöttével, létével kapcsolatosan.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz Dalai Láma #8995 üzenetére

    "A hang nem rádiófrekvenciás jel, ahogy a tapintás sem."
    Valóban, azt rosszul írtam.

    Valahogyan szeretném modellezni az elképzelésemet, hogy ti is azt lássátok bele, amire én gondolok, nem sikerült ez túlzottan, úgy látszik.

    Valahogyan azért megpróbálom kifejezni.

    Tehát az érzékelésünk, mindenképpen, valamiféle energiaáramlás a környezetünkből. Ezt érzékeljük. Ez minden érzékszervünkre igaz, ha jól gondolom. Azért ragadok le a rezgésnél, mert ugye az energia hullámformában terjed, tehát rezeg, de ugye nem csak le-föl ahogy síkban szokták ezt ábrázolni, hanem minden irányba. Vagyis az ember nem állíthatja magáról, hogy ő egy független valami, hanem ennek az energetikai rendszernek a része. Azt próbálom megérteni, és a bibliai tanítást valamiképpen egységbe hozni a tapasztalattal, tehát a "fizikai" valósággal, hogy Isten mindenütt jelen van, és az az elv, miszerint önteremtővé, és végtelenné alakította a világot. Csakhogy itt máris logikai bukfencbe jutok, hiszen ha ez a mindenség, szerintem legalábbis, maga az Isten, és nem egy külső Isten teremtette a világot, hanem a Világ maga az Isten, aminek mi szerves részei vagyunk, akkor elképzelhető, az örökkévalóság is és a végtelen fogalma is modellezhetővé válik. Viszont ez teljesen ellentmond egy külső szuverén Teremtő Isten teóriájának. Viszont ha az Isten, egy "olyan energetikai rendszer" amely intelligenciával rendelkezik, és befolyásolni, irányítani képes önmagát, akkor ez tökéletes magyarázata lenne azoknak a bibliai tanításoknak, amelyeket most valamiféle misztikus szimbolizmusként fogunk fel. És persze nem csak a bibliai, hanem a hasonló más tanítások is ide tartoznak.

    Nekem egyébként is fixa ideám, hogy a sokféle vallás, nem konkurensei egymásnak, hanem azok valami módon egy rendszert alkotnak, és a külön külön, valamiféle sajátos leképeződései, egy ős-eredeti tudásnak, ami az idők során, a vándorlások okán szerteágazott, és területenként, más-másféle evolúción ment keresztül

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz cucka #8996 üzenetére

    Jók ezek a válaszaid, mert szépen tisztul bennem a koncepció.

    "Olyan, mint ha a különböző szénsavas üdítőitalok gyorsulásáról beszélnél, amelyek egy párhuzamos univerzumban tulajdonképpen a mikrohullámok térfogatát jelentik."

    Ha az általad leírt koncepción elgondolkodnál, lehet, hogy nagy igazságokra derülne fény. De persze nem a gúnyra kellene felhasználni a gondolatot. Így értéktelen.

    A rend a káoszból alakul ki. Nem igen lehetséges másként, ahogyan a szobrász előtt is előbb csak egy formátlan kő darab van, de némi megmunkálás után, előtűnik belőle a szobor.

    Érdekes, hogy minden kőben benne van, minden szobor. Legfeljebb a méretek változnak.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz Dalai Láma #9000 üzenetére

    "Ugyanis a világnak kezdete volt"

    Azt írja a biblia, hogy: Azért teremtettem az embert, hogy a teremtményeimnek valami zsengéje legyen. Ezzel nekem éppen azt mondja, hogy a kezdet nem egyéb, mint a teremtő szándék esetleg, de semmiképpen nem valami fizikai kezdet, hanem mint zsenge, új hajtás, tehát nem a semmiből lett, hogy akkor ez itt kezdődik, hanem a valaminek az új hajtása, valaminek a folytatása, ahogyan egy fának az új levelei, termései, ahogyan az embernek a gyerekei stb... lesznek két testből eggyé.

    A teremtéstörténet így kezdődik: "Kezdetben teremté Isten az eget és a földet."
    De ez az Isten teremtő-munkájának a kezdete, nem a létezésnek a kezdete. Mivel ezek előtt ha más nem maga Isten már létezett. Ha mindenképpen egy külső Istenhez ragaszkodunk.

    Szóval a kezdet teóriája a bibliában is, és a tudományban is hadilábon áll, ugyan is csillagászok éppen azt nyilatkozzák mindenhol, hogy új csillagok, naprendszerek születnek, jönnek létre. Nem megszűnni látszik, hanem egyre csak szaporodik, ez is összevág a teremtmények zsengéje koncepcióval.

    "Az univerzumnak pedig vannak méretei."
    Ezt egyenlőre nem tudjuk, legfeljebb hit tárgya lehet.

    "földnek sem érsz soha a határára, mert akármennyit sétálsz, nem tudsz róla lesétálni."

    Sétálni nem, de vannak eszközök, amivel bizony ellehet hagyni a földet, és visszanézve azt mondani, ott a vége, de az csak a föld vége. Érdekes ez egyébként, mert a földfelszínnek minden atomnyi területe a föld vége, ha a középponttól sugárirányban haladva nézzük, és ha nem a végpontokon való sétálgatást vesszük alapul. Vagyis a teljes felszín a föld vége, végpontjainak összessége.
    Igen nehéz ezt így nézni, mert 2D-s gondolkodásunkkal a kezdetet és a véget síknak gondoljuk, csakhogy 3D-s világban a középpontoktól sugárirányú kiterjedéssel kell számolni.

    "tovább is fejlesztheted. Csak ne várd el tőlünk, hogy elsőre elkezdjünk hinni neked "

    Fejlődik magától. Nem én irányítom a gondolataimat, csak szavakba foglalom. És nem várom, hogy higgyetek nekem, sőt ez volt a szándékom, hogy az ellenvéleményeitek kontrasztjában világossá váljanak a koncepció, illetve a gondolat-interpretáció, hiányosságai tévedései.

    "de most te kitalálod megint."

    Azt gondolom, hogy nem baj az ha az ember kitalálja magának a már más formában létező koncepciókat, tudniillik minden ember kicsit másképpen érti meg ugyan azt a dolgot, ezért magyarázzák a bibliát is ezerféleképpen. Tehát ha én újrafogalmazom, az azt jelenti, hogy elkezdtem megérteni, hogy miről is szól a meglévő koncepció, és nem teszek egyebet, mint integrálom magamba, olyan módon, ahogyan az illeszkedik hozzám. Mint a vers tanulás, nem baj ha mormogja magának az ember tanulásközben, mert egy sajátos stílussal jelenik meg a dolog, ezáltal, egy vers nem csak betűk halmaza, amit bemagoltam, hanem gondolatok rendszere, amelyekhez már érzéseket tudok kapcsolni, egységgé tud bennem formálódni.

    "ézus legalább tanújelét adta, hogy ő ki, és leírások maradtak fent róla, valamint a létezésére is vannak bizonyítékok."

    A bibliai leírásokon és a szubjektív hiten kívül milyen bizonyítékok vannak még Jézus létezésére?

    ellemzően a gyerekek, akik még kevésbé vannak ráállva a racionális gondolkodásra, és a realitásokra. Persze sok esetben ilyen szabad gondolkodású emberek voltak képesek észrevenni azt, hogy a világ nem úgy működik, ahogy évezredekig gondolták.
    :))

    "Engedjétek hozzám a gyermekeket" "Senki nem mehet a mennyek országába, hanem csak ha újjá született" "Aki nem gyermekként fogadja a mennyek országát, nem mehet be abba"

    Miért olyan fontos a "gyermeki mivolt" Jézus számára? Mi a gyermeki lét, mitől annyira más, mint a felnőtt?

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz Dalai Láma #9003 üzenetére

    "ezeket nem érzem megdönthetetlen igazságoknak."

    Természetesen én sem, azért teszem be fórumokra az ötleteimet, így más meglátások kontrasztjában fejlődik, alakul.

    "Egyébként meg azért nincs sok értelme az elméletednek a frekvenciákról, mert ha ránk csak az a frekisáv van hatással, amit ismerünk, és ami szerinted csak egy másik frekitartomány-féleség egyik hullámhossza, akkor végülis nagy ívben leszarhatjuk, hogy a miénken kívül mi van még, mert nincs ránk hatással, sőt mérhetetlen, bizonyíthatatlan lesz"

    Lehet, hogy nem jó ide a frekvencia, elnevezés. Valami olyasmire gondolok, amit mi itt teljességnek tekintünk, de a mi teljességünk, egy nagyobb teljesség egy aspektusa, ahogyan mondjuk, egy atom a testünkben, csak egy "aspektusa" az egésznek, míg maga az atom, ha intelligenciával rendelkezne, azt mondaná, hogy az ő világa a teljesség.

    A frekvencia mégis csak szemlélteti az elképzelést, és éppen az lenne az érdekes, mert vannak ilyen elméletek, hogy különböző tartományok, dimenziók, között van átjárási lehetőség. Sőt a 2012-es neves dátummal kapcsolatban éppen az az elmélet terjed, hogy e világunk dimenzióváltáson fog keresztül menni ekkor. És Asztrológiai szempontból, a Halak korszakból a Vízöntő korszakba lép a világ, ami mindenféle domináns változásokat fog hozni a Földi létre is. Na most nyilván ezen is lehet agyalni, de azt hiszem a tudomány is úgy fejlődik, hogy valaki feltételez valami nagyon lehetetlennek tűnőt, és aztán kiderül néhányról, sok kísérletezés árán, hogy van az abszurdak között valóságos, csak épen mindenki tabuként kezeli, és nem is gondolkodnak róla ilyen-olyan okok miatt!

    "Talán van valami sejtésem, hogy mit szeretnél felderíteni, de akkor meg a szóhasználatod nem helyes erre."

    Szívesen venném, ha megfogalmaznád a meglátásodat, mert valszeg, nem tudom helyesen kifejezni magam ebben a témában.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9004 üzenetére

    És tovább görgetve a gondolatot, a gyermek, biztonságban is érzi magát a szülő mellett, és ami fontos még Dalai Láma kolléga fogalmazta meg, hogy nyitott, nincsenek megrögzöttségei, ezért elfogadó, és mer fantáziálni, és olyan dolgokra is rákérdez, amire a "felnőtt" még csak nem is gondol.

    Ha felteszek egy kérdést 5 embernek, 5 féle választ fogok kapni rá. Melyik a helyes? Meg kell-e versenyeztetni a válaszokat, vagy mondhatjuk azt, hogy mind az öt meglátás helyes, mert mind az öt lehetőség benne van a helyzetbe. De nyilván mindenki a saját szempontjai alapján ítéli meg, az adott kérdést. Tehát a tudások, nem versenytársai, hanem kiegészítői egymásnak. Nyilván vannak olyan elképzelések, amit nem tudunk jól kifejezni, ahogy most én is bajban vagyok, de addig agyalok rajta, míg egy logikusan felépülő koncepció lesz belőle. Hipotézisnek már jó, csak logikus rendszerbe kell foglalni. Ha eddig eljutok, ugyan annyi esélye lesz az elméletemnek, hogy az valóság, mint bármely eddig nem bizonyított elméletnek. Mint annak mondjuk, hogy rothadásnak induló halottak megelevenednek, és erre egy egész hitrendszert építenek tömegek, és erre tanítják őket, pedig egy grammnyi bizonyíték erre nincsen.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz cucka #9008 üzenetére

    Figyelmeztetlek, hogy ne személyeskedj! És ez természetesen mindenkire igaz itt a topikban.

    [ Módosította: ollie ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9010 üzenetére

    "bele fogsz magyarázni Jézus szavaiba olyan dolgokat, amik csupán a te gondolataid"

    Ezek szerint a hívő ember, nem gondolkodhat, csupán azokkal a szavakkal operálhat, amiket Jézus mondott? Összefüggéseket nem kereshet, analógiákat nem láthat meg, Jézus által megfogalmazott elveket, más helyzetekben nem alkalmazhat? Például csak akkor viselkedhet szamaritánus módjára, ha egy összevert kirabolt emberrel teszi, a segítségnyújtást más esetekben nem alkalmazhat, mert arra Jézus nem mondott konkrétan semmit? És nehogy má bele magyarázzuk, ha egyszer nem mondta, akkor nem mondta, és ha feje tetejére áll a világ, te akkor sem teszel semmit mert az Jézus nem mondta, sőt mások sem tehetnek, mert azt meg te mondtad.

    Egészen megmosolyogtató ez a világszemlélet, főleg, hogy nem tudni, mit mondott és mit nem mondott Jézus. Az pusztán hit tárgya, de semmiképpen nincs mondjuk hang, vagy videofelvétellel bizonyítva. Más módon meg nem nagyon lehet ugye, 2000 évre visszamenőleg azt, hogy egy ember mit mondott.

    Bele gondoltál te abba, hogy 2000 év mennyi idő?

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    Egy érdekesség.

    Vajon, a Jézusi elvek, csak a bibliában találhatók meg, vagy megfogalmazódnak máshol is, esetleg más formában?

    Lukács 11:33/ Senki pedig, ha gyertyát gyújt, nem teszi rejtekbe, sem a véka alá, hanem a gyertyatartóba, hogy a kik bemennek, lássák a világosságot

    Ezt összevetve a Tao Te King egyik versével

    A bölcs alkot, de művét nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának nem őrzi, el se veszíti

    felfedezhető-e hasonlóság a két vers gondolatiságában?

    ((""Akinek a hite nem engedi, hogy gondolkozzék, az fel van mentve a válaszadás alól, természetesen.""))

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9014 üzenetére

    Kaptam egy könyvet a napokban és nagy lendülettel el kezdtem olvasgatni gondolván, hogy esetleg olyan dolgokról szól a könyv ami távol áll a bibliától, azzal nem keveredik. A címe alapján erre lehet gondolni. Ezzel ellentétben azonban, mélységeiben elemzi a bibliai tanítást, de egy a keresztények értelmezési terminológiától teljesen eltérően.

    Távolkeleti mesterek élete és tanításai

    ui:
    "a világ Isten teremtése" "ha töredékesen is Isten lenyomata felfedezhető"
    Ezért nevezem megmosolyogtatónak a szemléletedet.

    Maga a világ ahogy van, Isten lenyomata, ha egyszer ő teremtette ezt az egész mindenséget.
    Vagy szerinted, ez a fű szál Isten lenyomata, a másik nem? Vagy hogy? És ki válogatja ki, hogy mi Isten lenyomata és mi nem az? És amikor azt mondom, hogy a bibliában nem minden származik Istentől és szelektíven kell tanulmányozni, akkor ezt cáfolod, miközben kijelented, hogy az Isten által teremtett világban nem minden Istentől való! brrrrrr.... KÁOSZ.

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz Horka1 #9009 üzenetére

    Ez jó! Én vagyok lehülyézve és még én ne személyeskedjek!

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz cucka #9022 üzenetére

    Nem futok neki semminek, te fel sem fogtad amit írtam, csak moderátorért szaladgáltál. Júdás típusokra jellemző ez.

    Tehát ugye nem személyeskedtem? Nem mondom, hogy te Júdás vagy, azt mondom, hogy az olyanokra jellemző ez az eljárás. Ez nem személyeskedés!

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    Ugye a vízöntő korszak misztikus értelmezései mellett egy meglehetősen jól látható jelenség is felütötte a fejét, mégpedig az, hogy az emberek, egyre jobban látják a politika degenerálóan manipulatív voltát, ami egy globális szemléletváltáshoz fog vezetni, vagyis azok a paradigmák, melyek szerint ma működik a világ, porba hullanak, és valami teljesen másféle világszemlélet lép a helyébe. Ha nagyon akarom, belemagyarázhatom a "jézustudat"-nak nevezett dolgot, csak éppen azt nem tudjuk tisztán és világosan, hogy Jézus valójában, milyen is volt?

    Hogy a Biblia valóban azt tanítja, ami mellett csak úgy elsiklunk ugybár, hogy őkicsoda? A testben megjelent krisztus. Tehát nem a test maga a krisztus, így a krisztus feltámadása és eljövetele ha jobban átgondoljuk, jelentheti azt, hogy egy olyan világszemlélet alakul ki, ami egy az eredeti Istennel való együvé válásban, szellemi és erkölcsi tisztaságban nyilvánul meg, illetve, ebbe az irányba folytatódik a fejlődés, a jelenlegi világszemlélet összeroskadását követően.

    Érdekes, hogy a biblia mindig vízzel szimbolizálja a szentlélek jelenlétét, és most éppen a vízöntő korszaka, (a szentlélek?) következik. Vagyis a Krisztus feltámadása, nem egy emberi test feltámadását, halotti állapotából való visszatérését jelenti a földi életbe, hanem egy új világnézet, ezáltal világrend kialakulását jelenti, egy olyanét, ami talán Jézus testi itt léte alatt volt.

    A témát eredendően itt tárgyaljuk

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9028 üzenetére

    "A jézusi elvek nem csak a Bibliában találhatók meg, mert a világ Isten teremtése, és valahol, ha töredékesen is Isten lenyomata felfedezhető a teremtett világban."

    Ez a teljes hsz-ed.

    "ha töredékesen is Isten lenyomata felfedezhető" Ez azt jelenti, hogy Isten lenyomatát, töredékesen lehet felfedezni, nem azt, hogy csak töredékesen van felfedezve.

    "e nem mindenki és nem mindenkor fedezi ezt fe"
    Tehát mindet tudok, csak nem mindig :))) És még én vagyok a mellébeszélő nagymester :))

    Nem kötök bele minden szóba dehogyis, hanem rendszerbe helyezem a mondani valód gondolatiságát, mivel te kereszténynek mondod magad, ezért keresztény hittételek rendszerébe. Ezért idézek Jézustól, mert ha egy kereszténnyel beszélgetek, akkor az ő hittételeit kell alkalmaznom a vele való vitában. Ha egy Taoistával vitáznék, akkor nem is lenne vita :)) Érdekes, hogy nincs is más vallás, ami ennyi vitát generálna, mint a kereszténység.

    "értelmezési problémáid vannak." Ez nem személyeskedés? Egy ilyenér lett törölve egy hsz-em.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz Dalai Láma #9027 üzenetére

    "emberi jogok egyetemes nyilatkozatát fogalmazták meg?"

    Már az probléma, hogy az ember életét jogok közé zárják, így korlátozva az Istenadta szabadságát. Így amikor éppen jogokkal korlátozunk valamit, akkor nem pont a ("Jézustudatúság" helyesebb lenne a Krisztus tudatúság) kerül a közgondolkodás homlokterébe.

    "Miért mindig a mi életünkben"

    Én azt nem tudom, hogy ez csak a mi életünkre érvényes-e, de ahogy Jézus mondja, ítéljünk a jelekből. Egyébként a múlt század a két világháborújával, az az előtti század a maga háborúival és az előtt, a politikai változásokkal, minden időszakra hoz valami "nagy változást" amitől változik a szemlélet, de az alapvető, eszmék nem változnak, sőt a világban egyre inkább a jogok közé zárt népek irányító központjainak (állam) központi hatalma erősödik, amit már nem igen tudunk sokáig tolerálni, már mint mi, az emberiség. A központiság jellemző az egész nyugati világra, amely pártrendszerekre épülve szépen kommunistásodik, és egy nagy világdiktatúrába látszik torkollni. Ezt nem a csillagok vagy az asztrológusok mondják, hanem jól látható jelei vannak, azok számára, akik némileg felismerik a világpolitika szerkezetét, és követik a benne zajló eseményeket.

    Mi volt a múlt rendszerünkben? 1 pártrendszer. Mi van most? Több pártrendszer? Mi változott? Az változott, hogy az egy párt osztódott, de maga a rendszer fennáll, csak soha megosztottabb nem volt a társadalom. A demokrácia tehát látszólagosan választási lehetőséget biztosít, a gyakorlatban viszont rákényszerít, hogy pártoskodjál, ezzel akarva akaratlanul, elválasztja magát az ember a nagyobb társadalomtól politikailag. Ha MSZP-s vagy akkor mindenkivel szemben állsz, aki nem az, a FIDESZ-es vagy akkor mindenkivel szemben állsz aki nem az. És nincs függetlenség, mert akkor mindegyik ellenségnek tart. Ugye? Mert ha nem vagy velünk, akkor ellenünk vagy, ismerjük a játékot. Ehhez társul a kereszténység, áldozatgyártó gépezete, így hát nem választható el a politika a vallásoktól, és bizony az úgynevezett demokráciának (ami jól láthatóan nyílt diktatúra) soha nem volt nagyobb szüksége a kereszténységre, mint manapság, és manapság is folyik az inkvizíció. Lásd: az arab világ demokratizálása. Röhej.

    Tehát mára túl vagyunk politizálva, mi Magyarok mindenképpen, és teljes a létbizonytalanság, de az úgynevezett válság, (ami egy mesterségesen létrehozott dolog) arra alkalmas, hogy olyan mértékűre duzzassza a feszültséget, hogy az egyszer csak valamiféle fegyveres konfliktusba kitörjön. Olvastam egy cikket a napokban, hogy világpolitikai elemzők a következő 15-25 évre saccolják, a kapitalizmus-kommunizmus hanyatlását, és teljes leváltását. Tehát a gondolkodás homlokterében, nem az áll, hogy hogyan őrizhető meg a jelenlegi rendszer, hanem, hogy mi váltsa le?

    Ehhez hozzájárul, hogy kicsúszik néha a politika a politikusok kezéből, és néha rá kell lőni az általuk szervezett tüntetéseken a tüntetőkre (2006-os események) és az emberek elgondolkodnak. hogy ez most mi volt, mert ez még az 1 pártrendszerben sem volt.

    Na most ilyen körülmények között nyilván nem is nehéz elhitetni az emberekkel, hogy nagy változások fognak bekövetkezni, mert azt már várják, és mindegy, hogy mi lesz, csak ez szűnjön meg végre.

    "Jobb most élni, mint 100 évvel ezelőtt, és 100 éve is jobb volt, mint 200 éve. "

    Folytatva ezt a logikát, 2000 éve nagyon rossz lehetett, de szerintem nem volt rosszabb 100 éve, mint ma. Nem volt plazma tv, így nem volt média, nem volt kergemarha kór, meg sertés influenza. A dolog fordítva van szerintem, minél (modernebb) lett a világ, annál rosszabb élni benne. Én éltem tanyán 20 éve, se áram se fürdőszoba, se tv se semmi nem volt, de soha olyan nyugodt életem nem volt, mint ott akkor. Fát kellett vágni, meg petróleum lámpával világítottunk, de ezen kívül semmi bajom nem volt az ég adta világon.

    "legkevésbé ahhoz van köze, hogy épp milyen csillagot honnan látunk"

    Én nem értek a csillagászathoz, de. Tudjuk, hogy a nap milyen hatással van az élővilágra, az emberre is, a hold is, a többi bolygó is, mivel egy nagy energia halmaz vagyunk bolygóstúl mindenestül. Miért gondolod, hogy mind ez az emberre nincsen hatással, Nyáron, más hullámhosszon zajlik az élet, mint télen (hőhullámok különbsége) ne hozna létre emberekben különbségeket, az, hogy valaki milyen energetikai viszonyok közé születik? Hogy egy tavaszi gyerek másként működik, mint egy őszi, vagy egy téli? Nyilván mindegyiknek két lába van, de a különbségek, nem is fizikai síkon látszódnak dominánsan, hanem jellembeli gondolkodásmódbeli különbségek mentén. És ez az irdatlan változatosság éppen létrejöhet azáltal, hogy további (energetikai) különbségek adódnak a különböző családokban. Tudjuk, hogy negatív gondolatok másféle elektromos jelet bocsátanak ki, mint a pozitívak, minden gondolat a maga jelét bocsátja ki, és minden gyerek adott környezetbe születik és nő fel, adott évben, adott hónapban, napon, napszakban (amikor a bolygó állások más más erőtereket hoznak létre a földön) családi vagy más környezetben. Mindenkit másféle erőterek vesznek körül, születésétől.
    Azt mondod, hogy ez nincs hatással az emberre? Akkor teljesen egyformának kellene lennünk, mindenben és mindenki.

    "Mi köze a vízöntő korszakának a jézustudathoz?"

    Minden ember keres valami felsőbb hatalmat. Istent, fényt, Buddhát, Krisnát, Shívát vagy éppen Allah-ot. De nem igen találja. Ha valakik megtalálnák Istent, annak csak híre menne. Mert most éppen csak vágyódnak utána, és mindenre kivetítik hitük tárgyát, de Isten, ha létezik, nem egy ember fantázia világának a tárgya, hanem mi magunk is a részei vagyunk, mert Isten ez az egész világmindenség, amiben élünk. Aki kívül is van rajtunk, meg belül is bennünk, áthat és átjár minden pillanatban, csak valahogy nem sikerült tudatosan kapcsolatba kerülni vele, ki tudja miért? Talán valakik tudják, és félre tanítanak minket, hogy ez ne történhessen meg. Csakhogy, a tévtanítók (politika és egyházak kézen fogva) már nem tudnak mit kitalálni és beleviszik az emberiséget egy nem csak gazdasági, hanem szociális, és szellemi világválságban, ahol az emberek, nem hisznek el senkinek semmit, és mindenki maga kreál magának valamiféle világképet, amit el tud fogadni. Csakhogy ez így nem mehet sokáig, ugyan is ez teljesen egyének gyülekezetévé teszi az emberi közösségeket, amit mindenképpen fel kell, hogy váltson egy olyan világszemlélet, amelyben mindenki megtalálja a Krisztust. Ez lesz a feltámadás, és ez lesz az a szellemi állapot, amikor Jézus testében megjelenő Krisztus, első tanítását újból emlékezetünkbe vehetjük: Kövess engem. Ez lehet az új startpont, az új totem, a zászló, ami alá összegyűlhetnek a népek, és bárhonnan jönnek is, mind egy irányba tartanak. A Krisztus felé.

    És ez éppen a Vízöntő korszakára esik. Miért pont vízöntő? Mit hordoz a vízöntő szimbolikája?

    A tél múlását, az olvadást a természet újra éledését, a feltámadást a szentlélek, az élet kiáradásának előkészítését. Ez a köze Krisztusnak a vízöntő korszakához.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9031 üzenetére

    Na ezt nevezik magyarázkodásnak! És aki magyarázkodik, az már gyanús tudod ;)

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9033 üzenetére

    Az jó. Én sem szeretek fölöslegesen írkálni.
    Kár, hogy nem az írásaim lényegi részével foglalkoztál, hanem nagyon keresztényi módon, a saját "felsőbbségedet" kívánod biztosítani.

    Pedig van ám ott sok minden amire lehetne reagálni.

    A Sumér hitvilág és a Biblia

    Ezt is érdemes áttanulmányozni, bár ezt nem én írtam :))

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9035 üzenetére

    Akkor mikén mondhatod, hogy tévedek? Hiszen csak az ítéli meg a másikat, aki magát valamiben többnek érzi annál, akit megítél!

    Hiszen az előző hsz-edben ezt írod "Mondok egy primitív példát" nyilván azért mondasz "primitív példát" mert ennyire tartod az értelmi képességeimet, és a primitív példa példájából kiderül, hogy egyébként tudnál összetett példát is, csak én úgy sem érteném meg a te szellemi magaslataidat.

    Érdekes dolog ez

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9037 üzenetére

    "a kisebbségi komplexus kezelésére"

    Látod? Már lassan elkezded írni a beutalómat a pszichiátriára :DDD

    Az a helyzet, hogy a primitív jelző helyett az egyszerű példa, vagy egy hétköznapi példa kezdetű mondatba nem lehetne ezt bele érteni.

    Nyilvánvaló a versengve lenéző szándék a primitív kifejezés mögött.

    Nem zavar ez engem, csak a mondvacsinált kereszténység egy újabb ékes példájára bukkantam.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz JJános #9039 üzenetére

    Én maximálisan egyetértek Dalai kollégával.

    Egyrészt más ágazatok levegőbe csapkodó ostorozásának nincs értelme, főleg nem egy olyan álláspontból, amit te jól láthatóan képviselsz, nevezetesen, hogy te vagy az igazság egyetlen letéteményese, nálad a bölcsek köve, úgyhogy mindenki csak hajlongjon előtted, miközben teljes káosz az írásod,

    "Pál Görögországban járt, talált egy szobrot, egy felirattal. Az volt ráírva, hogy az "ismeretlen istennek""

    Ezt azért kiemelném, ami arra mutat rá, hogy Pál (inkvizítor, önjelölt apostol, őt sem Jézus nem választotta, sem a tanítványok) egy olyan Istenfélő népre, vagy közösségre talált, akik hajlandóak elfogadni, még az idegenek Isteneit is, olyanokat is akiket nem ismernek, de a tiszteletük páholyán egy helyet fenntartanak a számára. Ez az igazi példamutató alázat, és önfeláldozás, az idegenek szeretete, befogadása.

    "amit apokaliptikus kornak neveznek"

    Az apokalipszis kifejezés annyit jelent, hogy: Kinyilatkoztatás!
    Tehát ha apokaliptikus korról akarunk beszélni, akkor az Jézus Krisztus földi pályafutása volt, hiszen, akkor nyilatkoztatta ki magát Isten Jézusban. Azóta folyamatosan a kinyilatkoztatás korában élünk legalább is a keresztény hitrendszer szerint.

    "hallgatni kellene azokra az emberekre, akinek van Istenismerete"

    És kinek van ilyenje? Kinek nincs? Minden embert Isten teremtett? Engem anyám szült például, szerintem téged is a te anyád. Hogy ne lenne mindenkinek Isten ismerete. csak éppen nem megmondó emberekre van szükség, hanem nyugalomra a másik békén hagyására, és nem a kommunista stílusú hitgyülekezetes agitációra.

    "Ha lenne Istenismeret, azonnal kifutna az ember onnan. Sorolhatnám, amit a gonosz ott munkálkodott. Bálványimádás, okkultizmus"

    Milyen alapon ítélkezel te mások felett? Képmutató. Előbb vedd ki a saját szemedből a gerendát.

    Egyébként meg a hitgyülekezetére jellemző pontosan az amit leírtál a Katolicizmusról, úgy, hogy a leghalványabb ismereted sincs róla.

    "Aki rosszul gondolkodik, rosszul ítél"

    És kinek van alapja megítélni a másikat? Te Ismersz olyan hibátlan tiszta erkölcsű embert? És ha volna is ilyen, hol van az a bibliában Jézus tanításai között, hogy egyik embernek, egy másikra kell hallgatnia? Mit mond Jézus? Ki fogja majd vezetni őket? Csak nem a szentlélek? Ő nem egy ember ugye?

    Teljes káosz az írásod, összefüggéstelen, és teljesen félreértelmezed, még azt az egy-két gondolatot is ami véletlen bibliai lehetne.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz JJános #9046 üzenetére

    Azért annyit még, hogy nevezd meg nekem légyszíves, hogy hol van az leírva a bibliában, hogy Jézus választotta Pált?

    A 12-ő között ugyan is nem volt, az után meg Jézus nem választott ki több közvetlen tanítványt, akiket ma a kereszténység apostolokként említ.

    Miután Júdás felakasztotta magát a többi apostol Mátyást választja sorsvetés alapján, így lesznek ismét 12-en a történet szerint.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz JJános #9049 üzenetére

    Azt kérdeztem Jézus, hol választja ki?

    Jézus már rég nem él, mikor az apostolok cselekedeti történnek.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz JJános #9049 üzenetére

    " 15Monda pedig néki az Úr: Eredj el, mert õ nékem választott edényem, hogy hordozza az én nevemet a pogányok és királyok, és Izráel fiai elõtt. 16Mert én megmutatom néki, mennyit kell néki az én nevemért szenvedni. 17Elméne azért Ananiás és beméne a házba, és kezeit reá vetvén, monda: Saul atyámfia, az Úr küldött engem, Jézus, a ki megjelent néked az úton, melyen jöttél, hogy szemeid megnyiljanak és beteljesedjél Szent Lélekkel. 18És azonnal mintegy pikkelyek estek le szemeirõl, és mindjárt visszanyeré látását; és felkelvén, megkeresztelkedék; "

    Ezt a rész lennél kedves részletesen kielemezni nekem? Hogy szerinted itt mi, hogyan kivel mikor és hol történik? És a történések, mimódon vannak egymással összefüggésbe? És hogy Milyen alapon állítja a Mesélő, hogy Jézus szólt bárkihez is, amikor a keresztény világ még mindig Jézus második eljövetelét várja, de ezek szerint vannak kiváltságosok, akikhez csak úgy stikába is eljön, hogy a többiek ne tudjanak róla?

    Most hogy is van ez?

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz JJános #9053 üzenetére

    Te akartad kezdeni. Most meg befejeznéd? Istened így teremtette volna a világot? Félbe hagyva?

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz JJános #9055 üzenetére

    "állítom, hogy amit leírtam, mint vitaindítót, az szintiszta valóság"

    Egyrészt a te belső valóságod legfeljebb, másrészt súlyos tárgyi tévedések, harmadrészt gazdag bálványimádás, negyedrészt bőséges gőg, ötödrészt logikai képtelenségek elfogadása jellemző az írásaidra.

    Hogy kettőnk közül, ki nem gondolkodik, és kinek van szüksége mások segítségére, az nyilvánvaló. Nem nekem.

    De pontosan az a probléma a hitgyülekezetes agitátorokkal, hogy nem hagynak békét az embernek. Sehol nincs Isten, Jézus vagy a szentlélek úgy jellemezve, hogy erőszakos lenne, kivéve a templomi kofák kiverését a templomból, de az sem fér bele Jézus személyiségébe.

    Tehát elmondhatjuk, hogy az a szellemi inkvizíció amit itt folytatsz, mindennek ellentmond amit Jézus jelent ki az emberi kapcsolatokról.

    Harsogod itt a Németh Sándorod szavait és tévtanításait, anélkül, hogy a legegyszerűbb keretbe foglalnád a keresztény hit tanrendszerét.

    Folyamatosan és mindenkinek írod, hogy : Tévedsz.
    Te lennél a tudás birtokosa? Mi alapján ítéled meg, hogy mások tévednek-e? Te nem tévedsz? "Képmutató menj vedd ki előbb a te szemedből a gerendát, aztán kérdezd meg, hogy segíthetsz-e a szálka kiszedegetésében." Azt mondja Istened. Maradjon meg mindenki az ő hitében, te meg ezzel szemben nem hagysz békét, mondván: "ráhagyod magad másokra, és abból baj lesz. Beletespedsz a látszólagos nyugalomba. " Ez meg miféle mondat? Honnan tudhatnád te, hogy én mibe tespedek, meg, hogy nyugodt e az életem, vagy nem, honnan tudsz te bármit is azokról, akik itt fórumoznak?

    "ki Istené, az harcol"

    Ezt hol olvastad ember? Én azt olvastam, hogy ha 1 mértföld útra kényszerítenek, menj el vele kettőre, ha meg ütnek jobb felől, tartsd oda a másik orcádat is, ha elveszi valaki a felső ruhádat, add oda az alsót is. Olyat nem olvastam, hogy Jézus azt mondta volna, hogy harcolj, sőt amikor elfogják a Getsemáné kertben és az egyik vele lévő levágja a katona fülét, Jézus meggyógyítja.

    Annyi ismereted van a kereszténységről a bibliáról és az összefüggéseiről, na és a benne lévő káoszról az írásaid alapján, mint tyúknak a hátúszásról.

    Folyamatosan Istent emlegeted, miközben a sötétben tapogatózva a tükörig sem látsz el, hogy valami ismereted legyen legalább önmagadról, mielőtt másokkal kezdesz foglalkozni.

    Így kezdődik a kereszténnyé válás:

    Istenismeret, önismeret, mások megismerése! Tehát ismeretszerzés. Ha mindent ismersz, elkezdhetsz beleavatkozni. Addig jobb ha nagy hallgatásba burkolózol.

    Ne engedj az előítéleteidnek, nézd végig

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9059 üzenetére

    Természetesen. ;)

    A filmet, megnézted? Végig?

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz JJános #9064 üzenetére

    Neked biztosan van testvéred is!

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz JJános #9067 üzenetére

    Jó, akkor nem vagy egyedül.

    De úgy látom,h hogy ez nem is igaz. Igaz úgy lenne, ha azt mondanád: Hittestvér
    Ez pont olyan igazság amikor azt mondja egy keresztény, hogy a buszokat is Isten teremtette. Pedig tudjuk, hogy a lakatosok hegesztették össze. :C

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz SPDeluxe1.0 #9057 üzenetére

    A vallás mindig is a politika eszköze volt, az adta ugyan is a politikai tettek ideológiai hátterét. Tehát vallásnak nevezünk, minden olyan ideológiát, ami szentesíti céljainkat. Így volt Saul-Pál.önjelölt apostol-inkvizítor, hogy hitte, hogy Istenellenesek a keresztények. De a Maoista elvet úgylátszik nem Mao Ce Tung találta ki, hanem Pál, és mivel nem tudta kiirtani az összes keresztényt úgygondolta, hogy inkább az élükre áll, ezért, tankönyvet ír, az ő csodálatos megtéréséről, így kerül az utód keresztények közelébe. Az akkori életben maradt őskeresztények nagy része elbujdosott, Pál pedig megírta az evangéliumát, összeszőve magát gazdagon az ószövetséggel, és a többi evangélistával. Így a Jézusi tanítások, tökéletesen eltorzultak a sokféle fordításból, szerkesztgetésből adódóan, el is vesztek. De mivel nem magában állnak, a Buddhizmusban a Taoizmusban, a Manicheizmusban és még néhány vallásban fellelhetők ezek a tanok, bölcsességek, életvezetési tanácsok.

    A legnagyobb probléma a mai kereszténységgel éppen az, hogy semmi mással nem operál, mint az életed végéig tartó bűnösséggel, és a várható büntetéssel. Arra tanítja híveit, hogy önmaguk mondjanak le önvédelmükről, és tegyék magukat áldozattá. Jézus Kálváriájának története sem nagyon igaz úgy, ahogy le van írva a bibliában, sőt még az is kiderülhet, hogy az egész kereszténység, a zsidó meseírás remekműve, más ősibb népek kultúrájából átplagizált történetekkel fűszerezett saját történet írásuk, idegen, tehát goj-oknak szóló változata.

    Jobban jártál, hogy nem lettél vallásos. Most még mindig tiszta lappal indulhatsz egy ideológia útján, mert arra szüksége van az embernek, de minden vallásban amit vizsgálgatsz, először azt vizsgáld, hogy az életet élteti, vagy a halált, mint a kereszténység. Mert a Kereszténység legfőbb központi témája, a vallásuk, legfőbb emberének a HALÁLA.

    Ez bizonyosan úgy ahogy a bibliában van, teljességgel életellenes.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz Horka1 #9072 üzenetére

    Ezt egy másik fórumon írtam, de ide is pont illik.

    A történet szerint, se Ábrahám, se Mózes nem volt zsidó, maga Jézus sem zsidó, ezt ugye tudjuk?

    A Magyar Izraelita közösség portálján azt olvastam Mózessel kapcsolatban, (hogy amikor Egyiptomból kiűzték a Zsidókat, mert nem rabszolgasors volt ám az, hanem el akarták foglalni)Akkor az Fáraó Mózest bízta meg azzal, hogy vezesse el őket Egyiptomtól minél messzebbre. De ezek a fránya Zsidók, megölték Mózest még ott. Majd a bibliai történet szerinti Jézus-pályafutással egyidőben, Elővették a nevét, és mint ősiségre hivatkozva akarták Jézus tanainak terjedését, mindenképpen megakadályozni, aminek a vége az lett, hogy megölték a történet szerint (Ma meg mindenképpen zsidónak mondják :DD ugyan az a Játék, mint Mózes esetében. Úgylátszik, hogy a módszertanuk nem változott évezredek alatt sem.)

    Ebből adódóan, Isten nem, hogy velük nem beszél, hanem senkivel sem, de Jézus pályafutásának története is és főleg a vége, hát nagyon hajaz egy nagy világméretű összesküvéselméletre, amelyben a Zsidók esküsznek össze a világ ellen. Jézusi tanok itt-ott jelen vannak a bibliában, de sok más vallásban is, A Manicheizmusban, de a Taoizmusban és a Buddhizmusban ugyanúgy fellelhetőek. Úgy, hogy egyébként, mind a Taoizmus, mind a Buddhizmus régebbi keletű vallás, mint a Kereszténység, illetve a Jézusi tanok keletkezése, tehát ezek inkább folyományai egymásnak. Ebből létrehoztak egy kereszténység nevű zárt hitrendszert, tele rakva súlyos évezredes dogmákkal, amely folyamatos fenyegetettséggel operálva ragasztja magához híveit.

    "De miért nem gondolod azt,hogy Jézus előtt ez nem így volt Isten és az emberek között?"

    De pontosan azt gondolom, hogy nincs kiválasztottság, ez a Zsidó-fasiszta elv kísérte végig az egész történelmünket, a Magyar történelmet is, kezdve szentistván nevű rendszerváltó inkvizítor Magyar gyűlölő, áruló ellenség, királynak nevezett tömeggyilkossal, aki ránk erőltette, a hamis vallást, elszakítva a Magyarságot, saját kultúrájától, de ezzel minden, ma Kereszténynek nevezett ország pont így van. A kereszténység az én olvasatomban az egyik legkártékonyabb vírus-ideológia és tanrendszer, amire épül az egész politikai berendezkedésünk is, jelenleg is.

    "És aki a morális irányelvtől eltér az rossz?"

    Aki a morális elvtől eltér, azt a társadalom, ki kellene, hogy közösítse, mivel alkalmazkodásra képtelen az ilyen egyén. De ha a társadalom erkölcsös része kiközösítene valakit, azzal maga is olyanná válna, mint a kiközösített, ezért lehetséges, hogy a vezetők, mindig kontraszelekció elvén választódnak ki. Normális együttélésre alkalmas embernek, eszébe sem jut a másik felett uralkodni, elnyomni, leigázni, nemzeti kincseiből kirabolni, ami manapság nagyon látványosan folyik az országban például.

    Tehát a fő kérdés az, hogy mi lesz azokkal, akik a morális irányelvek szerint élnek?

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9074 üzenetére

    Örülök, hogy sikerült örömet okoznom :DDD
    Esetleg ha kiröhögted magad, ki is fejzhetnéd bővebben az ellenvéleményedet.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9076 üzenetére

    Hozzál bibliai példát, más példákkal összevetve, ne csak egy mondatból akarjátok felépíteni a kereszténységet. Azt nem tudom elfogadni. Meg ezt a szenteskedő maszlagot, amit JJános nyom, hogy ő nem fertőzteti meg magát tisztátalanságokkal. Ez bigott ostobaság. Rendszerszemléletű okfejtés legyen, ne egy mondat? Az semmi. Jézus ezt mondta! És még mit mondott?

    Mi annak a gondolatiságnak a teljes felépítménye? értelmesen ki kell fejteni egy témakört. Azért röhögnek a kereszténységen a legtöbben, mert ez az álszent káosz van közvetítve róla, miközben egyes képviselői hibátlan tökéletességnek állítják magukat, de egy gondolatmenetet sem tudnak végig vezetni.

    Tehát rendszerszemléletű megközelítés, és logikus okfejtés. Az elfogadható.

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz JJános #9078 üzenetére

    Én senkiről nem mondtam, hogy hitetlen, azt mondtam, hogy szenteskedő álszent. Nem a bibliai kifejezésekkel kellene jellemezni magadat. Attól nem leszel szent, hogy egy olyan kvalitású ember szavait aggatod magadra, aki azt 1590-ben írta le. Miközben nem fejted ki hogy miről szól az a témakör, amiről beszélünk. 1-1 mondat idézgetése az lótúró, annak a mondatnak előzménye van, környezete, és utóélete. Ha ezt figyelmen kívűl hagyja valaki, akkor vagy manipulatív szándékkal direkt, vagy nem ismeri annak a témának a teológiáját. Ez akkor fordul elő, ha egy hívő ember, maga sohasem néz utána semminek, ami nem a "főnök" esetedben Német Sándor ajánlása, mert minden ami nem hitgyülekezet, az fertő, és te még egy filmecskét sem nézel meg, mert azt a főnök nem mondta. Nem kell megnézni,csak ha a világ dolgaival kapcsolatban nem tájékozódsz, akkor te ne akarjál segíteni, mert te magad vagy bajban, először magadat kell helyreállítani, és amit írtam az előzőekben. Istenismeret, önismeret, mások megismerése. Amíg ez nincs ne prédikálj, mert nincs rá semmiféle felhatalmazásod, de ezen túl menően, a kellő ismereted sincs meg hozzá. És ha már Németh Sándort választottad személyes totemedül, akkor kövesd az ő példáját, (holott ezzel szemben Jézus első tanítása ez: Kövess engem (mármint őt))legalább abban, hogy széles ismereteket szerzel a világ dolgairól, vallásairól, politikai rendszereiről. Ugyan is Német Sándor Katolikus teológus, és pártalapító (SZDSZ) , azért is tudja ilyen sikeresen vezetni (félre) a gyülekezetét.

    Tehát a szenteskedés helyett nézd meg inkább azt a filmet, ami szerinted megfertőztet, mert tökéletesen bemutatja, hogy Isten miért nem szól bele a világ működésébe, hiába kuncsorognak folyton az ilyen álszent kunyerálók.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz JJános #9088 üzenetére

    "2. Timóteus 3, 16-17.

    " A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra,"

    Te. Ki ez a timóteus? És miféle bizonyítási eljárás ez, hogy valamit önmagával akarsz bizonyítani?

    "Aki ezt nem tudja elfogadni, az ne beszéljen a bibliáról! "

    Inkább az ne beszéljen bibliáról, aki képtelen a szavakat értelmezni és összefüggésekbe hozni. Amúgy meg miféle jogon tiltanál te el bárkit is a bibliától? Te szent keresztény? Hát Jézustól láttál olyat, hogy nem megtéríteni akarja a hitetlent, hanem eltiltani, a hittől? Miféle keresztény tanítás ez?

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz Dalai Láma #9089 üzenetére

    "keresztény, ha bűnt követ el"

    Egyáltalán megtudja-e ítélni, hogy mi bűn, meg mi nem az? Meg a magatartása, keresztényi-e vagy sem? És ha állandóan hangoztatja valaki a maga szentségét, tisztaságát, megfertőztetlenségét, nem e torkollik az ilyen önimádatba? És akkor alkalmas e az ilyen ember bárminek a megítélésére is? És aki másokat állandóan degradál, ítélkezik bírál, az vajon nevezheti e szamaritánusnak magát
    (Ami egyébként nem jelent egyebet, minthogy Szamáriából származik valaki) A Szamária-Szumér-Sumer- Pedig egészen érdekes vágányra vinné a témát, de hagyjuk.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz Dalai Láma #9094 üzenetére

    Én azt tudom, hogy egy magát kereszténynek mondó ember, pont ugyanolyan embert, mint a többi, ők azok akik lenézik a másikat, pusztán azzal, hogy magukat Isten kiváltságosainak tekintik, aki meg nem hiszi a dolgaikat, az eretnek, varázsló, boszorkány, máglyára való őrült.
    Ez elfogadhatatlan. Emberek, akik alapvető rendszerszemlélettel sem rendelkeznek, neki állnak prédikálni, és magukat úgy beállítani, mintha az egyedül üdvös titkos tudás birtokosai lennének, miközben "természetesen" nem hajlandóak a világ dolgait megismerni. Beszorítják magukat egy viszonylag szűk dogmarendszerbe, és bárki mondhatja, hogy de ember, van ám a karámon túl is élet. akkor az tévúton járó elmebeteg, mert nem hajlandó velük bebörtönözni magát, a butaság középkori hit-akoljába.

    Hogyan érteted meg egy értetlennel, hogy értetlen? A tudatlannal, hogy a tudása igen hiányos? Hogy belássa tudatlanságát, és ne azzal válaszoljon, hogy ő nem áll szóba velem, mert én vagyok egoista, amikor a tudatlanságára próbálok rávilágítani.

    Ne birkózz disznókkal, mert mind a ketten trágyásak lesztek, csak a disznó élvezi? Azt hiszem ez a megoldás. De hát ehhez meg igen nagy türelem kell. Látni és elviselni, hogy másokat beleránt a saját trágyájába.

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    Ezt egy másik fórumba írtam, de itt is létjogosultsága van.

    "Szerinted beletartozik a morális irányelvbe mások kiközösítése?

    Erre a kérdésedre ott van a válasz is.

    ,, De ha a társadalom erkölcsös része kiközösítene valakit, azzal maga is olyanná válna, mint a kiközösített," "

    E miatt jön létre a kontraszelekció jelensége, ami abban áll, hogy a rossz indulatúak, uralmuk alá hajtják a jókat. Tehát fordítva működik a világ. Ahelyett, hogy jó szándékú, megfelelő tudással rendelkező emberek vezetnék a világot, általában, azok vezetik, akik arra teljesen alkalmatlanok, viszont eléggé agresszívek, ahhoz, hogy elnyomják azokat, akiknek eszébe sem jut elnyomni másokat. Ezért a kontraszelektív elnevezés, hogy valaminek a kontrája, a visszája, a fonákja lép működésbe, mint ami kívánatos lenne.

    "Mit nevezel normálisnak? "

    Normális az, aki képes együttműködően beilleszkedni a társadalmi közegbe, ha valami újítása van, azt nem inkvizítori módon, kívánja ráerőltetni a többiekre, viszont ehhez szükséges egy normális társadalom, is, amely azért türelmet gyakorol, az egyébként a társadalmi normákat betartó különcökkel szemben.

    "A morális irányelvtől eltérővek is szeretettel bánunk?"

    Hogyan mutatod, ki a szeretetedet azzal szemben, aki megöli a gyerekedet? Vagy más társadalom-felforgató tevékenységet végez, tehát elsősorban kárára van a közegének? Mert amíg te prédikálsz neki, addig ő átvágja a torkodat, aztán cseszheted a szeretetedet. Vagyis mi is a szeretet, egy ilyen esetben? Kiközösíteni egyet, vagy veszélyeztetni az egész társadalmat azzal, hogy ő közöttük élhet szabadon?

    "Ki szabja meg azt,hogy mi tartozik a morális irányelvhez?"

    Na ez az a kérdéskör, ami miatt az embereknek szükségük van egy Istenre, vagy legalább egy Istenképre. Hogy egyezményesség alapján elfogadott közösségi szabályokat, (pl. 10 parancsolatnak nevezett 10 tiltás) lehet ez egy nép kultúrája, egy Istennek tulajdonítják, és mindenki azt fogadja el, mint legfőbb vezetőt és vezérlőelvet. Így ember nem kerülhetne mások fölé uraskodni. Ez a pápaság legnagyobb bűne, hogy elvette az Isten legfelsőbbségét, és a mindenkori pápát Isten földi helytartójának nevezik, ki, tehát mintha maga Isten lenne. És egyéni ötletektől vezérelve találnak ki a pápaságok, egy sor ember és életellenes dolgot (lásd a mai napig tartó inkvizíció) önkényesen, és azt rá is erőszakolják a népekre. Ezért gyűlölöm, azt az ideológiát, amit ma kereszténységnek neveznek.

    Tehát kell, egy totem, egy legfelsőbb hatalom, ami nem emberi. Ez a zsenialitása a szentkoronatannak, hogy tudniillik, minden hatalmat és az ország vagyonát a koronának tulajdonítják, és az ember annak csak kezelője. A hiba ott csúszik a számításba, hogy az azért még is csak egy tárgy, amit el lehet lopni, el lehet veszíteni, váltságdíjat lehet érte kérni stb... Ahogyan ez meg is történt a koronával párszor a történelmében. Mára a pápaság, osztódással szaporodván, lépten-nyomon jönnek létre a kis szekták, ahol pontosan azt a hierachikus rendet követik, tehát a szektásodás kiindulópontja maga a katolicizmus, és a látszólagos ellentét a szektákkal, igen csak kívánatos jelenség, hiszen minél több szekta jön létre, annál több "kis pápa" is létrejön, (gyülekezeti vezetők), ami pedig megalapozza, hogy továbbra is embereket tegyenek meg a népek, illetve elkülönült tagjai vezetőiknek, és nem Egy Istent, függetlenül attól, hogy létezik-e ilyen külső Isten vagy nem. De mivel egy külső Isten nem megfogható, büntethet, jutalmazhat, lehet hozzá fohászkodni, de elsősorban a tőle való félelem okán az össznépi irányelveket mindenki betartja. Ez Istvánnal szűnt meg a Magyarság életében. Az volt ugyan is az utolsó rendszerváltás ennek a népnek az életében.

    Ez Jézus első tanítása, a legfontosabb: Kövess engem. Ezt mondja. Kijelöli azt a totemet, önmagát, mint Isten fiát, akikre hallgatni kell. És ne hallgasson emberre senki ezzel egyidőben, senkinek nincs sem joga, sem morális alapja arra, hogy mások felett uralkodjék. Ahogy az Árpád előtti korok, törzsi életmódjában a „vezető” nem is annyira vezető, mint élettapasztalt tanácsadója a törzsének. Ehhez persze kis létszámú, önálló törzsekre volt szükség, azok teljes önállóságával, ezek éppen katonai és/vagy gazdasági szövetségeseik egymásnak, és nyilván közös családok létrejöttével családi kötelékek is kialakultak. Mindenre volt egy mindenki által elfogadott normatíva, a hatalom pedig, Istené volt, nem egy náci pedofil pápáé.

    „mennyire vezeti szeretetre az embereket.”

    Az vezeti az embereket szeretetre, ami az életet élteti és nem a halált. A mai kereszténység a halálkultusz letéteményese. Gondoltál már arra, hogy nem egyéb a kereszténység legfőbb motívuma, mint a központi ember, és egyben „Isten fia” HALÁLA?

    Az egész kereszténység, ezen áll, vagy bukik, hogy Jézus meg hat-e valójában? Ha ugyan is nem halt meg, a keresztény hitvilág teljességgel hiábavaló. Tehát a legfontosabb történés, a kereszténységbe, hogy az Isten fia MEGHALJON. Ez önmagában non-szensz egyébként. Az élet Istene, az örökkévaló Isten, nem igen halhat meg, hiszen akkor nem lenne örökkévaló. Akkor dől az egész Isten-teória

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9097 üzenetére

    "Nagyon fáraszt az összeesküvés elméletedre épített több sebből vérző, a tudományosság látszatát is mellőző meggyőződéseidnek hangoztatása."

    Itt a felsőbbrendűség. Nem egy keresztény ilyen, hanem kivétel nélkül ilyenek, mind akivel találkoztam. Hazugságra tanítva és azt adva tovább, és aki azt nem fogadja el, az fárasztó és még a tudományosság látszatát is kerüli.

    Pontosan erről a mentalitásról beszélek, most bizonyítod a hozzászólásoddal.

    Mert arra már nem futja ugye, meg a gőg sem engedi, hogy tételesen, ad-abszurdum, tudományosan cáfold az állításaimat, csak az a lényeg, hogy te mint megmondóember, elmondtad, hogy én hülye vagyok. Igazán keresztényi hozzáállás, De tényleg. Pont ilyenek vagytok. Ez ma a kereszténység. Mindig is ez volt mondjuk.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz philoxenia #9100 üzenetére

    Ez itt a vallás topik. Miről másról lenne szó,mint saját meggyőződéseinkről? Nem láttam olyat, hogy "megmondóemberségért" bárki mást is rendreutasítottál volna, pedig lenne kit. Olyan dolgokat mosok össze, amik összetartoznak, azért mert nem akként tanítják, arról én nem tehetek.

    Azért elénézést kérek, hogy valóban az egész kereszténységre vonatkoztatva írtam, amit írtam, de azért kihangsúlyoztam, hogy azokról beszélek, akikkel én találkoztam.

    "világi problémákat akarsz vallási érvekkel"

    Ezek nem különíthetőek el egymástól. Ebben élünk ugyan is.

    "elmondani, hogy nem vagy meggyőzhető."
    Nem. Pontosan vitatkozni jöttem ide, én képviselek egy álláspontot, feltettem legalább 100 kérdést, és tucatnyi témakört érintettem, amire nem reagálnak, hanem helyette moderátorért kattintgatnak.

    Csak a legutóbbi hozzászólásom érinti a kereszténység fundamentumait, amiről bőven lehetne társalogni. Nem, megint én vagyok megróva, miközben folyamatosan degradálva van a személyem, de valahogy azok a hozzászólások elkerülik a moderáció figyelmét.

    "Ha nem tudsz érdemben másról,"

    Pillanatnyilag én vagyok egyedül, aki érdemben érinti a vallást, és ez a vallás topik. Ha meg másról beszélnék, akkor offolásért lennék megszólva.

    Nagyon egyszerű a megoldás, a panaszkodó emberek reagáljanak érdemben a felvetett témakörökre. és akkor beszélgetés lesz, így csak én velem foglalkoznak, pedig ez nem a személyeskedjünk topik. Na de amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. Azért hadd védjem már meg magam.

    A vallás topik az nem a mindenki szeresse a kereszténységet topik nem?

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9099 üzenetére

    Szerintem meg úgy van, hogy én állítok valamit, amit te nem fogadsz el, és rákérdezel. Akkor én elkezdem az érveimet felsorakoztatni. Én sajátmagamnak minek bizonygassak bármit is. Én hiszek magamnak :)) Ahogy te is magadnak.

    Egyébként meg amit állítok, logikusan végigvezethető. ami meg a misztikum területét érinti, csak hit tárgya lehet, azt nem is lehet bizonyítani.

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

  • Horka1

    tag

    válasz kymco #9103 üzenetére

    Azért Még is csak gyenge hasonlat, egy egész világot érintő vallás tárgyalása, vagy a ki csalt meg kit témakörét összhasonlítani?

    Azt állítom, hogy a kereszténység alapja halálkultusz. Ez bulvár? Az egész keresztény világot érintő, a kereszténység legfontosabb momentuma ez. Jézus halála. Jézus halála, vagy élete, neked blikk színvonalú bulvártéma? Ennyi erővel lehetne a blikk is a bibliád akkor.

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Új hozzászólás Aktív témák