Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz .LnB #346 üzenetére

    Az első hsz.-t olvastad már?

    Ha igen, akkor utána, az ott is linkelt Lexicanum és Wh40k Wikia a két kiindulási pont.

    Kezdetnek mondjuk ott vannak a Wikia féle Wh40k idővonal.

    Magyar nyelven nehézkes a dolog, kvázi az Inkvizitor.hu az egyetlen ide vágó komolyabb oldal. Velük lehet kezdeni, de inkább asztali játékkal foglalkoznak, és ide mutat minden cikkük. Persze fórum ott is van.

    Ha nagyon el akarsz mélyedni, akkor torrentre fel, és keres rá: Warhammer 40k rulebook (illetve a rulebook helyett: codex). Kezdetnek, ha nem akarsz torrentezni: Wh40k rulebook 7. edition @ Scribd.

    Miket kell keresni, ha valaki csak a lore-ra kíváncsi? Gondolom a szabálykönyvek ilyen szempontból nem segítenek sokat.

    Sajnos nincs külön a lore-al foglalkozó könyv. Marad a rulebook és a codex-ek.

    A hórusz eretnekséggel lehet kezdeni?

    Én nem azzal kezdenék, hanem az Ian Watson novellákkal.

    Van arról regény?

    Van, kb. 10 éve az az igásvonó lova a Games Workshop könyvkiadó részlegének. :\

    Az jó belépési pont?

    Lásd fent, belépési pont, és valamennyire érthető is, de számomra sokkal jobb bevezetési pont volt az Ian Watson féle novellák.

    Értheti egy laikus?

    Ezt én nem tudom megítélni, de alapvetően a helyzet az, hogy igen, értheti. Viszont minden finomságot csak a szabálykönyv / alaptételek megismerése után tudsz értelmezni. Például szóba kerülnek a Terminator páncélok, ám részletesen nem írnak az első ~12 könyvben. Írják hogy nagy, nehéz, brutális, lassú, ám az ide vonatkozó Wikia oldalon mindent megtudhatsz róla. Sajnos a "hivatalos" Games Workshop írók jó része úgy ír, hogy alapértelmezettnek veszi, hogy márpedig az olvasó tudja mi az, hogy Terminator páncél. Ez pedig minden másra is igaz.

    Ian Watson kívülálló volt, ezért sokkal értelmezhetőbb az ottani nyelvezet és leírás, kevesebb téren vette elő a finomságokat, vagy nagyon szépen beleillesztette a magyarázatot a történetbe (mi az az űrgárdista, vagy mi a Titán, és hogyan is irányítják). De ott sem tudod meg, hogy a Lánckard (Chain Sword) és a Sugárkard (Power Sword) hogy viszonyul egymáshoz. Ehhez bizony ismerni kell a világ hátterét...

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák