Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    Primaris Űrmariskák

    Archmagos Cawl által kifejlesztett űrgárdista Mk.2. Létrejöttüket Guilliam segítségével valósította meg, aki átadta neki a Sangprimus Portum-ot, amelyben az eredeti Primarch gene-seed-ek voltak megtalálhatóak (hogy most 9, 18 vagy 20, azt nem részletezik). Kaptak egy "új" páncélt, a Mark X.-est. Ami a Mark VIII.-as "nyakvédőjét" megtartotta, de a sisak leginkább a Mark IV.-esére hasonlít...

    Kaptak egy Mark II. "Cawl-pattern" Bolt rifle-t is. Amely 24" helyett 30"-es lőtávval rendelkezik a táblás játékban, ugyanúgy 4-es az ereje, viszont van -1 páncél módosítója.

    Kaptak három új gén-struktúrát is, a meglévő 20 mellé:

    -Sinew Coils - A Primarisok inait megerősítették "durametál" kábelekkel, amelyek hatalmas erőt képesek kifejteni. Vagyis még erősebbek, mint a sima mariskák.
    -Magnificat - A primarch-ok hatalmasságát és mindenek felett állóságát két plusz, hüvelykujj méretű szövetdarab nyújtja. A Dextrophic Lobe (jobb agyfélteke) és a Sintarius (bal agyfélteke), ezek még jobb működésre serkentik a meglévő plusz űrgárdista szerveket. Ettől lesznek hatalmas méretűek és még a "hagyományos" űrgárdistákhoz képest is hallhatatlanok és ellenállóak. Cawl csak a Dextrophic Lobe-ot tudta rekonstruálni, a Sintarius-ra vonatkozóan minden információt töröltek az adatbázisokból. Hogy az IstenCsászár, vagy más tette, nem tudni. A Magnificat tehát a Dextrophic Lobe kissé gyengébb, de működő kiadása. Immár a "sima" Primaris gárdistáknak is.
    -Belisarian Furnace - Ez a szerv az űrgárdista mindkét szívéhez csatlakozik, ha nagy sokk éri a testet (komolyabb sérülés vagy hasonló) egy koktélt enged a véráramba, ami gyorsítja a szövetgyógyulást, csontszövet és izomszövet növekedést. "Elműködése" után viszont időre van szüksége, amíg újabb adag koktélt termel.

    A Primarisok ráadásul stabilabb génekkel rendelkeznek, mint a First Founders-ek, például lehetőség volt ugyebár Space Wolf alapú új űrgárdistákat létrehozni. Érdekes kérdés persze, hogy az ismert génhibákkal mi van - lásd a Space Wolf Wulfen átka vagy a Blood Angels Red Thirst / Black Rage.

    A Primarisok új struktúrát is hoztak magukkal (vagyis Guilliam újat talált ki nekik - az megvan, hogy a Horus lázatás óta mindegyik változtatás a nevéhez fűződik? :D ).

    Tisztek / tisztesek

    Primaris Captain: Alias Űrgárdista százados. Csakhogy nekik jár egy új Mark X. Gravis Armor. Amely páncél hoz plusz egy Toughness-t, ami jó. Nem egy Terminator-páncél, de azért jó. Plusz kapnak egy pszeudo Gauntlet of Ultramar-t (csak ez a Power Fist egy Bolt Pistol-al van felszerelve, nem Boltgunnal) és egy Power Sword-al.

    Primaris Librarian: A Primaris könyvtáros nem kap sok extrát. Na jó, egy látványos Force Sword azért jár neki.

    Primaris Chaplain: Nem láttuk még, de vannak.

    Primaris Lieutenants: Új fiúk, eddig nem volt ilyen, a hadnagyokból egy században kettő van, és a százados helyettesei, alapvetően a század feléért felelnek egyenként. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Librarian és a Chaplain immár nem de facto helyettese a századosnak, és nem feladatuk a szakaszok irányítása. Őket fehér-vörös sisakfestésükről lehet megismerni. Általában Power Sword és Master Crafted Bolt Rifle a fegyverük.

    Primaris Ancients: Az ősök a zászlóhordozók, fehér sisakban.

    Primaris Apothecary: Modell még róluk sincs, de léteznek.

    Primaris Techmarine: Őket se nagyon láttuk még, a lent látható "Repulsor tank" lövészeiként / parancsnokaként láttuk őket.

    Osztagok

    Érdekességük, hogy jellemzően 5 fős egy raj, nem pedig 10 fő, mint általában.

    Reivers: Nos, mivel felderítők nincsenek a Primaris-oknál, vannak nekik ilyenek. Könnyített Mark X. energia páncéljuk a lopakodásra szolgál, a sisakjuk halálfej festést kapott, amúgy pedig főleg közelharci fegyverekkel vannak felszerelve.

    Aggressors: Nincs még kép róluk, ők a nehézfegyveresek. Mark X. Gravis armort viselnek, beépített Heavy Flamer-el és egy kézbe hordott nehézfegyverrel (Las Cannon, Missile Launcher vagy Heavy Bolter).

    Intercessors: A Taktikai raj megfelelői, standard Mark X. páncélban, standard Primaris Boltgunnal.

    Hellblasters: Alapvetően Taktikai osztag... csakhogy mind az ötük kezében Plasma Incenartor van, ami plazmagun nagyobb lőtávval és jobb páncélátütéssel. Vagyis járművekre komoly veszélyt jelenthetnek... Csakhogy ehhez képest elég drágák a drágaságok...

    Inceptors: Ők az Assault Marine-ok Primaris kiadásban. Mark X Gravis páncéljukba integrált Jump Jet-el bírnek, és két Assault Bolter-el (amely effektíve rövid lőtávú, mozgásban nem korlátozó Heavy Bolter...). Viszont nincs közelharci fegyverük. Semmilyen. Szóval inkább tekinthetőek mozgékony tűztámogató egységnek, mint valódi "bele a harc közepébe" egységnek.

    Primaris Redemptor Dreadnought: A modell megvan, a képességük még kissé formálódik. Mondjuk nem tudni, hogy egy frissiben létrejött Primaris-ok hogy is juthattak el oda, hogy már a súlyosan sérült testvéreiket Drenyává alakítsák...

    Repulsor: Lebegő Land Raider. Erős fegyverzettel. Meg vihet akár Primarch-ot is...

    Overlord: Jelenleg annyit tudunk, hogy a Primarisok nagyobb méreteihez méretezett Thunderbird-utód, komoly tűzerővel.

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák