Új hozzászólás Aktív témák

  • Düsseldorf

    tag

    válasz reelc #958 üzenetére

    egy könyv megítélése ugyan ízlések és pofonok, de az elmúlt egy évben a Titanicunál minimum 4 (sokkal) jobb Wh40k kötet is megjelent, a Sötét Impérium, a Hadúr, az Eretnekség történetei, a Kigyó testvérisége (nagyjából ebben a sorrendben) és - ráadásul a Bestia sorozatot nem ismerem, szóval lehet hogy még több :).
    Sőt, ha jobban belegondolok a Mechanicum is jobb, mert az eretnekség töténetei után befér negyediknek. Szóval ha korlátos a pénzed, szerintem nem érdemes a Titanicusra elköltened.
    Kicsit bővebben hogy ne csak indoklás nélkül lehúzzam ha már ennyien dícsérték, a könyv egyik fő szála, amiben egy, az ellenséges vonalak mögött kóválygó szedett-vedett kis csoport kalandjairól szól, az annyira túlírt, körülményes és unalmas, hogy egyszerre jutott eszembe egy oldalszámra megirt 1234 oldalas King-könyv, és a Nyomorultak, kb. olyan szenvedés volt majdnem az az egész sztoriszál. Továbbá a Mechanicus több tagja irracionálisan és annyira kicsinyes és emberi hibákkal terhelten viselkedett, ami akkor is fényévekre és illogikusan távolt volt az állandóan súlykolt Mechanicus képtől, ha tudjuk h. ők is masszívan hívők és igy fanatikusak is egyben.Ez kifejezetten zavaró volt végig, mert a könyv alapjait és konfliktusait tette részben értelmetlenné, mert a más kötetekben felépített képpel volt teljes ellentmondásban.
    Volt még egy nagy gondom vele, ami épp nem jut eszembe, a több kisebb ellentmondást meg nem sorolom, mert az a kifejezetten jó kötetekben is előfordul - csak itt sokkal nehezebb túllépni rajtuk, mint egy érdekes és izgalmas könyvnél, ahol épp a minőség miatt csak legyint az ember :)

Új hozzászólás Aktív témák