Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv!

    Édesapámnak egy új gépet raktam össze a Win7-es E8400-es Core 2 helyett, mert akadozott már a működése.
    Ez most i3 9ezres gép lett, 16giga rammal.
    Win 11 telepítője azt írta ki, h nem kompatibilis a gép. :U
    Gondolom a dedikált TPM hiánya volt az egyik oka.
    Úgyhogy Win 10-et raktam rá inkább.
    Azzal meg nem ment a hang (analóg), mert valami nyűgje van, (nem talált hang eszközt, hiába van driver, miegymás), mások is jártak vele így, csak mivel mindenki a HDMI-s digitális hangot használja már, vagy Bluetoothos hangszórókat, így másokat többnyire nem érint ez a probléma.
    Aztán nézegettem még a Win 11-et, és kiderült, h az újabb Rufusokban már vannak Win 11-hez kompatibilitást segítő opciók.
    Így végül a Win 11-et sikerült ráraknom.
    Átverekedtem magam a beállításokon, h legalább használni tudja édesapám valahogy... Defendert szeretném letiltani, volt hozzá leírásom, h hogyan kell a Win 10-en, meg a korábbi verziókban letiltani:
    gpedit.msc
    Számítógép konfigurációja >
    Felügyeleti sablonok >
    Windows-összetevők >
    Microsoft Defender víruskereső >
    A Windows Defender víruskereső kikapcsolása > ENGEDÉLYEZÉS

    Ez azonban a Win 11 esetében nem működik.
    Defender UI 1.16 úgy tűnik megoldotta egyelőre.

    Most azt hagyjuk, h mekkora szxpás volt eddig, meg mire minden szxrt külön kell megkeresnem, h hogy tiltsam le, vagy állítsam használhatóra.
    Szerencsére neten van pár leírás hozzá, csak hát ugye jó lenne olyan leírásokat találni, amik szakmai alapon íródtak, nem bulvármédiából tájékozódni.
    Például az alapértelmezett programokat, h nem lehet egyben beállítani, hanem egyenként kell minden egyes fájlkiterjesztéshez társítani programot. (MPC-HC-t például.) Hát ez egy agyrém. Ezért 10milliárd Dolláros bírságot szabnék ki a Microsoftra az EU helyében addig, míg vissza nem állítják azt a lehetőséget, ami a korábbi Windowsokban már megvolt. :(((

    Vagy ez a tálcaikonok, h egyenként kell mindet engedélyezni. Ez is egy agyrém. Először azt hittem uTorrent pl nem megy, vagy a Skype. Hogy a lecsukás a tálcára és huss, eltűnt minden, most vajon kilőtte, vagy csak nem mutatja?
    És kiderült, h csak nem mutatta. :W

    Office 2019-et nem akarta telepíteni, mert a Windows S-re nem lehet feltenni az én verzióm, de nem tudom kikapcsolni az S módot, mert ez természetesen nem S módos Windows. Nem baj, leszedtem egy újabb Officet, de most mivel vagyok előrébb? Ez is csak egy a sok bxromság közül, h miért utáljam a Microsoftot. :((

    Most meg a Skype csinálja ezt: Mi a fxszomért egy üres ablakot jelenít meg?! :W
    És semmit se tudok vele csinálni, el kell majd a 76 éves fateromnak magyaráznom, h minden egyes alkalommal, mikor meg akarná nyitni a Skypeot, kapcsolja ki az óra melletti ikonnál, és indítsa újra az asztali ikonnal. :W
    Köszbxzdmeg Bill Gates, h a jól működő Win 7-et nem lehet már használni, erőltetitek ezeket a szxrokat, aztán csak ideges lesz tőlük az ember.

    Hálózat, és Hangszórók ikont miért kell összevonni?
    Most ez mivel lesz jobb?
    Eddig a hang ikon függőlegesen fel/le állítható volt, most felugrik helyette egy pici ablak, pár más szirszxrral, h hátha eltéveszti a felhasználó az állítást, meg hát a hangerő is, fel/le mozgott, növelve/csökkentve a hangerőt, mert így a logikus, nem a vízszintes csuszka. Legalább lehetne vissza állítani.
    Oké, ez utóbbi kákán a csomó kategória, de h miért kellett összevonni a hálózattal a hangot, annak szükségességéről úgyse tud meggyőzni senki. :W

    Ki akartam tenni a szokásos ikonokat: Paint, Jegyzettömb, Számológép. Ebből kettő már nem létezik, online van csak, a Paintot meg alig találtam meg.
    Számológép már korábban is egy külső program volt, amit a Win 10-nél is használtunk, h a "Classic Calculator" legyen, de erre a Win 11-re meg fel se lehet tenni. Hurrá.
    Lehet keresnem megint egy újabb verziót, ami működik. :((

    [ Szerkesztve ]

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák