Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv!

    Édesapámnak egy új gépet raktam össze a Win7-es E8400-es Core 2 helyett, mert akadozott már a működése.
    Ez most i3 9ezres gép lett, 16giga rammal.
    Win 11 telepítője azt írta ki, h nem kompatibilis a gép. :U
    Gondolom a dedikált TPM hiánya volt az egyik oka.
    Úgyhogy Win 10-et raktam rá inkább.
    Azzal meg nem ment a hang (analóg), mert valami nyűgje van, (nem talált hang eszközt, hiába van driver, miegymás), mások is jártak vele így, csak mivel mindenki a HDMI-s digitális hangot használja már, vagy Bluetoothos hangszórókat, így másokat többnyire nem érint ez a probléma.
    Aztán nézegettem még a Win 11-et, és kiderült, h az újabb Rufusokban már vannak Win 11-hez kompatibilitást segítő opciók.
    Így végül a Win 11-et sikerült ráraknom.
    Átverekedtem magam a beállításokon, h legalább használni tudja édesapám valahogy... Defendert szeretném letiltani, volt hozzá leírásom, h hogyan kell a Win 10-en, meg a korábbi verziókban letiltani:
    gpedit.msc
    Számítógép konfigurációja >
    Felügyeleti sablonok >
    Windows-összetevők >
    Microsoft Defender víruskereső >
    A Windows Defender víruskereső kikapcsolása > ENGEDÉLYEZÉS

    Ez azonban a Win 11 esetében nem működik.
    Defender UI 1.16 úgy tűnik megoldotta egyelőre.

    Most azt hagyjuk, h mekkora szxpás volt eddig, meg mire minden szxrt külön kell megkeresnem, h hogy tiltsam le, vagy állítsam használhatóra.
    Szerencsére neten van pár leírás hozzá, csak hát ugye jó lenne olyan leírásokat találni, amik szakmai alapon íródtak, nem bulvármédiából tájékozódni.
    Például az alapértelmezett programokat, h nem lehet egyben beállítani, hanem egyenként kell minden egyes fájlkiterjesztéshez társítani programot. (MPC-HC-t például.) Hát ez egy agyrém. Ezért 10milliárd Dolláros bírságot szabnék ki a Microsoftra az EU helyében addig, míg vissza nem állítják azt a lehetőséget, ami a korábbi Windowsokban már megvolt. :(((

    Vagy ez a tálcaikonok, h egyenként kell mindet engedélyezni. Ez is egy agyrém. Először azt hittem uTorrent pl nem megy, vagy a Skype. Hogy a lecsukás a tálcára és huss, eltűnt minden, most vajon kilőtte, vagy csak nem mutatja?
    És kiderült, h csak nem mutatta. :W

    Office 2019-et nem akarta telepíteni, mert a Windows S-re nem lehet feltenni az én verzióm, de nem tudom kikapcsolni az S módot, mert ez természetesen nem S módos Windows. Nem baj, leszedtem egy újabb Officet, de most mivel vagyok előrébb? Ez is csak egy a sok bxromság közül, h miért utáljam a Microsoftot. :((

    Most meg a Skype csinálja ezt: Mi a fxszomért egy üres ablakot jelenít meg?! :W
    És semmit se tudok vele csinálni, el kell majd a 76 éves fateromnak magyaráznom, h minden egyes alkalommal, mikor meg akarná nyitni a Skypeot, kapcsolja ki az óra melletti ikonnál, és indítsa újra az asztali ikonnal. :W
    Köszbxzdmeg Bill Gates, h a jól működő Win 7-et nem lehet már használni, erőltetitek ezeket a szxrokat, aztán csak ideges lesz tőlük az ember.

    Hálózat, és Hangszórók ikont miért kell összevonni?
    Most ez mivel lesz jobb?
    Eddig a hang ikon függőlegesen fel/le állítható volt, most felugrik helyette egy pici ablak, pár más szirszxrral, h hátha eltéveszti a felhasználó az állítást, meg hát a hangerő is, fel/le mozgott, növelve/csökkentve a hangerőt, mert így a logikus, nem a vízszintes csuszka. Legalább lehetne vissza állítani.
    Oké, ez utóbbi kákán a csomó kategória, de h miért kellett összevonni a hálózattal a hangot, annak szükségességéről úgyse tud meggyőzni senki. :W

    Ki akartam tenni a szokásos ikonokat: Paint, Jegyzettömb, Számológép. Ebből kettő már nem létezik, online van csak, a Paintot meg alig találtam meg.
    Számológép már korábban is egy külső program volt, amit a Win 10-nél is használtunk, h a "Classic Calculator" legyen, de erre a Win 11-re meg fel se lehet tenni. Hurrá.
    Lehet keresnem megint egy újabb verziót, ami működik. :((

    [ Szerkesztve ]

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

  • válasz Geth #19401 üzenetére

    Gondolom a dedikált TPM hiánya volt az egyik oka.
    9th gen bőven kompatibilis (nekem több is van itt), nem kell dedikált TPM, csak be kell kapcsolni BIOS-ban a beépítettet (Intel PTT).

    Na fxsza. Ezt pedig olvastam is a BIOS-ban, csak alighanem nem tudtam mi ez - úgy rémlik, Disableden volt. Ha TPM lett volna a neve, egyértelműbb lett volna. Érdekes, szinte mindent átnézek ha ismeretlen menüponttal találkozok, amit nem tudom micsoda, arra rá szoktam keresni, de ezt valamiért kihagytam. :/
    Meg korábban mintha azt olvastam volna, a azoknál, akik Win 10-ről frissítenek, a Win alatt szoftveresen lehet a CPU-ba épített TPM modult beállítani, és valóban nem kell dedikált TPM chip, de nálam ez nem volt opció, mivel nem volt előre telepítve oprendszer.
    A vicces az volt, h direkt azért kerestem 9. generációs cuccot, h a 11-essel lehessen majd használni, ez már kiszolgálja édesapám talán.

    A Defender pedig akadályozza a pendriveom használatát. Tele van a pendrive olyan dologgal, amit letiltana, ezért szoktam kilőni, de ez már sok volt az érzékeny lelkemnek, h ennél a Win verziónál fogta magát, és visszakapcsolódott, plusz alul az óra mellett folyamatosan bekúszott, h ki van kapcsolva, és veszély, stb. :W

    Az önkéntes szxpással lehet, h egyetértek. De hát mindenki másképp használja a szgépet. Pl a tálcán a bal oldalra nem volt nehéz visszarakni a Start menüt, vagyis ami maradt belőle. Ezen mentem végig például, elképedtem közben párszor, h miket akar rám erőltetni a Microsoft. :/
    Csoda, h online fiók nélkül még egyáltalán lehet használni a Windowst. :((


    Az MPC-HC hogy társítja? :F
    Nekem nem működik. Rendszergazda módban futtatva sem.
    Csak felugrott a szokásos ablak, h a gépházban hol tudom állítani az alapértelmezést, de hát ugye míg a Win 10-nél erre volt is lehetőség, addig a Win 11-ben már nem lehet egyben kiválasztani. És ahogy olovastam Google találatokban, ez már ilyen.

    Az ACD Seet sikerült csak erre rábírnom, az átvette a fénykép formátumok egy részét az alapértelmezett fénykép-nézegetőtől, ahogy visszanéztem a fájl kiterjesztéseket.
    Bár ez is egy ön-szivatás volt részemről, mert ha nem ragaszkodnék ehhez a képnézegetőhöz, egyszerűbb let volna az életünk. :D
    Ráadásul az ACDSee 8-ast eddig mindegyik Winre fel tudtam tenni, és korábbi kompatibilitási módban tudtam használni akár a Win 10-el is, most jött el, h a Win 11-nél már nem ment egyáltalán. Így kénytelen voltam újabb verziót keresni.
    Hogy miért kell a százéves ACDSee 8?
    Mert a képszerkesztési funkcióit ismerem, megszoktam, eligazodok közöttük, jól tudom használni, míg az újabb, vagy más képszerkesztőket meg kellene tanulnom használni, amire amúgy eddig nem volt szükségem.
    Minek váltsak, ha van egy jól bevált program?
    Hát most már kénytelen leszek. ;]

    Az óra melletti "egyéb rendszertálca-ikonok" esetében pedig van egy olyan hxlye mániám, h mivel elég nagy a monitor, ezért nem szeretem elrejteni az ikonokat, vagy egy részüket sem, hanem szeretem, ha kint van minden, ahogy a képernyőképen látszik is.
    Ezt a Win 11 nem támogatja, alapból mindent a rejtett ikonok közé tenne be, ezért egyesével kell mindegyiket bekapcsolni, ha nem akarjuk magát a rejtett ikonok opciót használni alapból.
    Hát igen, ez egyéni preferencia, ki mit szeret, ki mit használ, ki mit szokott meg, ki mit akar megszokni. Önszxpatás, ahogy fogalmaztál. ;]

    Nem szoktam alapból gyűlölni a Microsoftot, Windowst, a Win 8-nál bemutatkozó csempéket is egy huszárvágással kiiktattam, csakazértis a szokásos asztal/tálca kombót használva pl - káromkodás nélkül, csak hát ott volt rá lehetőség, h visszaállítsuk az "eredeti" állapotot, itt meg tovább tart most ez.

    Ezen nincs mit hozzá érteni szerintem, vagy jobban hozzá érteni.
    A Skype problémát is egyelőre úgy néz ki, újratelepítés megoldotta, pedig előtte is ugyanez a verzió volt fent. :U
    Most legalább nem azzal kezdődött , h nem akarta leszedni a Skype oldaláról, mert a csempék között már ott van, minek akarom a Desktop verziót feltenni, mint a korábbi Winek esetében megszoktam már. Ezt is tekinthetjük fejlődésnek a Microsoft részéről. :U

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

  • válasz movax #19402 üzenetére

    Win 7-es gépet jól tudta használni, de mondjuk erre már meg sem próbáltam feltenni, már a korábbi Core i-s lapokra se mindre akart felmenni, driverek nemnagyon voltak.
    Linuxban meg egyáltalán nem vagyok otthon. :/

    De most, h kidühöngtem magam, már úgy néz ki, fog menni ez, Skype megoldódott, mondjuk ha választhatnék, az Aero felületet jobban szerettem, mint ezt a sterilt.

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák