A prezentációs alkalmazással teljessé vált a „Google Office”

A Google tegnap bejelentette, hogy új, prezentációkezelő eszközzel bővítette Google Alkalmazások néven ismert kommunikációs és együttműködést segítő programcsomagját

Ezzel az eszközzel gyakorlatilag teljessé vált az az online office-alkalmazás, mellyel a Google mind az egyéni, mind a kisvállalkozói szférában versenyre kíván kelni a piacot uraló Microsoft Office-szal.

Az angol nyelven 2006 augusztusában, magyarul pedig két hete bemutatott Google Alkalmazások révén mind az egyéni felhasználók, mind az intézmények vagy cégek a saját doménjük alatt használhatják a Google kommunikációs és együttműködést támogató megoldásait, azaz a Gmail levelezőprogramot, a Google Dokumentumok szövegszerkesztőt és táblázatkezelőt, a saját kezdőoldalt, valamint a Google Calendar naptár- és a Google Talk csevegőprogramot (utóbbi két szolgáltatás jelenleg még angol nyelvű).



A Google egyszerű prezentációs eszközének kezeléséhez nincs szükség különösebb felkészültségre, s a szoftver – a többi online office-alkalmazáshoz hasonlóan – az előadások és a prezentációk valós idejű szerkesztése és tárolása mellett a tartalom megosztására is módot ad.

„Nagyon fontosnak tarjuk, hogy termékeink az egész világon érthetők és elérhetők legyenek, hiszen az internet-felhasználók 65%-a nem beszél angolul. Külön öröm számomra, hogy a Google prezentációkészítő eszköze magyar nyelven a világpremierrel egyszerre, a mai napon jelenik meg” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője.

Azóta történt

Előzmények