WiFi, WiMax vagy valami egészen más?

Két hete a The Economist cikke alapján szinte temetni kezdtük a WiMaxot, nem is minden alap nélkül, hiszen a rivális technológiák már telepítési fázisban vannak, míg a WiMax alapos lemaradásban van a széles körű bevezetést illetően. A "kistestvér", a rövidebb hatótávolságú WiFi azonban töretlenül folytatja eddigi diadalútját, és az elmúlt napok hírei alapján úgy néz ki, a készülő 802.11n szabvány alapján a jövő is biztosított. A két technológiát természetesen nem egymással kell összehasonlítani, hiszen a WiMaxszal inkább az IPWireless és a 3G – valamint annak utódai, például a HSDPA – tud majd versenyezni. Vagy inkább a WiMax tud majd, ha tud, velük?

A radiocafé 98.6 technoMÁNIA műsorának két műsorvezetője Kálmán Tamással, a Wiera Magyarország ügyvezető igazgatójával igyekszik kristálygömbbe nézni a vezeték nélküli átviteli technológiák jövőjét illetően. A beszélgetést kedd este 18.30 órai kezdettel hallgathatják meg a radiocafé 98.6-on – illetve a rádió honlapján keresztül online –, és ahogy már tavaly megszokhatták, az IT.news fórumán keresztül Olvasóink is elmondhatják gondolataikat a témával kapcsolatban, vagy feltehetik kérdéseiket a meghívott szakértőnek.

Azóta történt

  • Fogyasztói jogaink a téma

    Múlt heti cikkünk nyomán ma este előben kérdezhetnek a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség munkatársától a radiocafé műsorában.

  • TLA-ügy: fogytán az erőforrás

    A Google tervbe vette az összes TLA megvásárlását. Az IETF, az ITU, a W3C és az IEEE már foglalkozik az inkompatibilitási problémák megoldásával.

  • Elindult a T-Mobile HSDPA

    A fővárosi belső kerületek lefedésével a mobilszolgáltató megkezdte a 3G-t leváltó HSDPA szolgáltatást.

  • WiFi-vel fedik le Párizst

    A francia főváros polgármestere nem viccel, ha a széles sávú internet terjesztéséről van szó.

Előzmények