Fontos tesztverziókat adott ki a Microsoft

A Microsoft – a korábbi ígéreteknek megfelelően – tegnap elérhetővé tette a legújabb operációs rendszeréhez, a Vistához készülő szervizcsomag első béta-változatát, a Windows Vista Service Pack 1 Beta 1-et. A régóta várt, de várhatóan csak a jövő év elejére elkészülő pakk e korai verzióját 12 ezer meghívott tesztelő próbálhatja ki – de alighanem a Beta 1 is, akárcsak a korábbi tesztkiadások, ki fog szivárogni.

Mike Nash, a Windows felhasználói operációs rendszerekért felelős termékmenedzsere elmondta, hogy a Vista SP1 sokban különbözik a legutóbbi javítócsomagtól, az XP SP2-től, mert más filozófia alapján dolgoztak. Például annak idején az XP javításába sok új funkciót is beleépítettek, a Vista kapcsán viszont a javításon volt a hangsúly. Ez a csomag főként a megbízhatóságot és a teljesítményt javítja, valamint bővíti a támogatott hardverek és szabványok körét.

A Microsoft ugyancsak tegnap tette elérhetővé a Windows Server 2008 kiadásra jelölt nulladik (RC0) változatát, valamint a Windows XP-hez szánt SP3 bétáját is.

Azóta történt

Előzmények