Dubrovnikban konferenciáznak a Microsoft-szakértők

Jelenleg is zajlik a Microsoft szeptember 23-án kezdődött kétnapos Regionális Microsoft MVP Nyílt Napok elnevezésű konferenciája Dubrovnikban. Több mint 70 MVP (Most Valuable Professional – körülbelül: Legértékesebb független szakértő) érkezett Közép-Kelet-Európa 15 országából az eseményre, amelyen megismerkedhetnek a legújabb technológiákkal és találkozhatnak a Microsoft vezetőivel. A rendezvényen részt vesz Sean O'Driscoll, a Microsoft Customer Support Services ügyvezető igazgatója, Davor Majetić, a Microsoft Horvátország ügyvezető igazgatója és a regionális MVP Program csapata.

Az MVP-k olyan szakértők, akik önként segítenek világszerte a szakmai közösségeknek azáltal, hogy saját tudásukat osztják meg többek között technikai előadások, cikkek, illetve levelezőlistákon és fórumokon szakmai segítségnyújtás formájában. „Minden évben kitüntetjük az MVP címmel azokat, akik kimagasló eredményt mutattak fel saját szakterületükön. Nagy örömömre szolgál, hogy az erre érdemes szakemberek köre tovább bővült: idén már 20 magyar MVP-t tüntettünk ki” – mondta el Budai Péter, a Microsoft Magyarország szakmai és MVP programjainak vezetője.

A dubrovniki rendezvény két napja alatt a résztvevők betekintést nyerhetnek a Microsoft jövőbeni elképzeléseibe, és elmondhatják a véleményüket is, hogy az általuk fontosnak tartott problémákat a Microsoft mielőbb meg tudja oldani.

Közép-Kelet-Európában 2002-ben indult el az MVP Program, amely egyre több országot és technológiát ölel fel. Jelenleg a közép-kelet-európai régióban 214 MVP-t jutalmazott a Microsoft. Világszerte 90 országban, 30 nyelvterületen összesen több mint 4000 MVP tevékenykedik.

Azóta történt

Előzmények